Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NOVI MOMENTI U ISTRAZI O POKUŠAJU UBISTVA BIZNISMENA MILANA BEKA

Atentatori na Beka pobegli iz zemlje!

Autor: D. Ćuruvija | 20.07.2015 - 21:00:00h | Komentara: 1

Srpska policija ispituje ulogu Ivana Adrovca (34), supruga Maje Adrovac (31), u atentatu na biznismena Milana Beka (54) jer se veruje da je umešan u pokušaj njegovog ubistva u novembru prošle godine, kaže za “Alo!” izvor blizak istrazi. Pod lupom policije je i rođeni Majin brat, koji navodno već dve godine ne živi u Srbiji.

Teško ranjen  u grudi i stomak: Milan Beko

Teško ranjen u grudi i stomak: Milan Beko | Foto: Emil Čonkić

Adrovac je nakon atentata na Beka nestao iz zemlje u vreme dok je uveliko trajala istraga. Veruje se da je član međunarodne kriminalne grupe „Pink Panter“, specijalizovane za pljačkanje juverlirnica i zlatara po Evropi, ali se govorka i da je vojnik Luke Bojovića (42), novog vođe zemunskog klana, koji je uhapšen u Španiji.


Tragamo za saučesnicima


Istraga pokušaja ubistva biznismena Milana Beka intenzivno se nastavlja i posle hapšenja osumnjičene M.A. (31), izjavio je juče ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.
“Istina je da nam je veoma stalo da ovaj slučaj dovedemo do kraja, da pokažemo sve što je bilo, naravno i da nađemo i sve saučesnike i otkrijemo punu istinu o tom slučaju”, kazao je on na konferenciji za novinare”, rekao je Stefanović.

- Pošto ga evropske zemlje potražuju zbog sumnje da je kao član “Pink Pantera” opljačkao više draguljarnica, Adrovac je pobegao na drugi kontinent. Razbežali su se još neki članovi grupe, a policija je uspela da uhapsi samo Maju Adrovac, kojoj se na teret stavlja da je upravo ona trebalo da “odradi” Beka.

Njoj se na teret stavlja teško ubistvo u pokušaju, za šta joj preti kazna od 10 do 40 godina zatvora - kaže sagovornik našeg lista.
Sama Maja Adrovac je, kako saznajemo, u policiji “bila u čudu” zbog hapšenja, tvrdeći da nema veze sa pokušajem ubistva Beka.


- On je ispričala da je u vreme pucnjave na Beka bila u Kaluđerici jer je tada umro ujak njenog supruga. Tužiocu je ispričala da je tog dan trebalo da ide na slavu Sveti vrači kod muževljevog ujaka, koji nema decu da mu pomognu, ali da je on tog jutra preminuo, pa da se umesto slavljem, bavila primanjem saučešća i organizovanjem sahrane. Rekla je da ne poznaje Beka i da nikad u životu nije pucala iz oružja - kaže naš izvor.

Zgrada u kojoj je  živela porodica Adrovac

Zgrada u kojoj je živela porodica Adrovac | Foto: Vladimir Živojinović


Uhapšena je tužiocu je rekla da drži piceriju na Vračaru i da ima dvoje male dece od godinu i po i sedam i po godina, a kod tužioca se ponašala smireno.
- Moja klijentkinja ima objašnjenje gde je bila, što će potvrditi brojni svedoci. U vreme atentata na Beka, njeno mlađe dete je imalo šest meseci. Zar mislite da bi ga ostavila, otišla da upuca Beka i vratila se - rekao nam je Momčilo Minić, advokat Maje Adrovac.

Majin muž Ivan uhapšen je 16. januara prošle godine sa Markom Rakuljem (39) zbog sumnje da su umešani u dilovanje narkotika, krađu skupocenog nakita i satova i teških razbojništava. Austrijska policija zatražila je tada od srpskih kolega da im se dostavi DNK uzorak Ivana Adrovca, jer ga je sumnjičila da je deo ekipe koja operiše po Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Italiji i Češkoj. Prema tvrdnjama tamošnje policije, na meti ove grupe su zlatare, juvelirnice, prodavnice skupocenih satova.

Beogradska policija je tada tokom pretresa stana Ivana Adrovca pronašla dva nova sata “roleks”, vredna oko 35.000 evra, čije je poreklo bilo predmet istrage, kao i faklsifikovanu ličnu kartu koju je koristio. Protiv njega je do sada beogradska policija podnela šest krivičnih prijava zbog teških krađa, trgovine narkoticima, imovinskih delikata i nanošenja teških telesnih povreda. Međutim, na zahtev tužioca, pušten je da se brani sa slobode!

Adrovac, koji važi za Bojovićevog saradnika, najpre je bio u ekipi nekadašnjeg pripadnika zemunskog klana Ninoslava Konstantinovića, za koga se osnovano veruje da je ubijen tokom bekstva.
Beka su 15. novembra prošle godine u Beogradu, ispred njegove kuće na Senjaku, iz “berete” ranili nepoznati napadači. Zadobio je povrede stomaka i grudi, nakon čega je operisan.

Brani je advokat Duška Šarića


Advokata Minića, koji je ranije pred sudom u Crnoj Gori branio Duška Šarića, mlađeg brata narko-bosa Darka Šarića, angažovala je porodica Maje Androvac. Kako saznajemo, ona se čudila kako su tragovi njenog DNK nađeni na jednoj od četiri čaure na mestu atentata, a tvrdila je da ne zna ništa o izvršiocima, narurčiocima i motivima atentata. Pristala je na poligraf.
Ona nije prošla poligrafsko ispitivanje na koje je sama pristala.

Na stolu picerije  ostavili račune

Na stolu picerije ostavili račune | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

 

Ostali samo računi i opušci


U zgradi na Vračaru u kojoj je živela Maja Adrovac sa porodicom juče nisu hteli da pričaju za medije, a u kraju su tvrdili da ih ne znaju. Kako smo čuli od komšiluka, Maja je lepa žena, srednje je visine i krhke građe. Na interfonu čak nema ni njihovog prezimena. I picerija “Fuoko” (nekadašnji kafić „Angelo 011“) na Vračaru u vlasništvu Maje Adrovac je zaključana, a na stolu su ostali samo računi za telefon koji glase na njeno ime, kao i opušci od cigareta.

Poslednji komentari
  • greška Vreme: 20.07.2015 21:56h

    Jadna , mlada , naivna i nevina , sigurno je neka greška po sredi . A verovatno je bila greška i kad su je muža uhapsili. A one satove od 35000 eur su im podmetnuli u njihov stan . Sve su im napakovali . Nesreća kad hoće ona hoće i ne možeš pobeći . A što se gospodina Beka tiče čini mi se da će u najskorije vreme dolijati . Davao iskaz u policiji kao oštećena strana u prisustvu advokata . Šta će mu advokat ako je on žrtva , od čega ga advokat treba zaštititi ? Od njegovog brzog jezika , da se ne bi nešto izlanuo ....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP