Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD KURŠUMLIJE

Autobus sleteo s puta, među povređenima i petnaestoro dece! (FOTO)

Autor: Agencije | 19.07.2014 - 10:55:00h | Komentara: 0

Više desestina putnika putnika je povređeno, od kojih šestoro teže, kada se rano jutros u selu Rudare kod Kuršumlije prevrnuo autobus na međunarodnoj liniji Salcburg - Priština.

Nesreća kod Rudara

Nesreća kod Rudara | Foto: Ljubiša MitićU bolnicu u Prokuplju jutros su primljena 33 povređena putnika iz autobusa koji je sleteo s puta kod Rudara, među kojima je 15-oro dece, a niko od povređenih nije životno ugrožen i uglavnom su zadobili lakše telesne povrede, rekla je Tanjugu portparol bolnice dr Marija Despotović.

Ona je rekla da nema poginulih u nesreći, a da je jedna osoba iz prokupacke bolnice, zbog težine povreda, upućena u Klinički centar u Nišu.

"Ostali su zadržani u bolnici i uglavnom je reč o lakšim telesnim povredama, a ima dosta povreda preloma ekstremiteta", navela je Despotović i podvukla da nema životno ugroženih, kao i da je kod 10-ak pacijenata dijagnoza u toku.

Najteže povređen iz Rudara prebačen u Niš

Teško povređeni muškarac(48) koji je u jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći u selu Rudaru kod Kuršumlije zadobio prelom pet rebara i hematom slezine operisan je u Urgentnom centru u Nišu. On je stabilno i nije životno ugrožen.

- Krenuli smo ka Rudaru sa šest ekipa, jer Prokuplje i Kuršumlija nemaju dovoljno hitnih medicinskih vozila. Neke ekipe su odmah išle do Prokuplja, i jedna od njih je prevezla najteže povređenog do Kliničkog centra u Nišu. Ostali povređeni putnici su imali lakše povrede i nije potrebe da se medicinski zbrinu u Nišu- rekla je za „ Blic“ dr Snežana Mitrović, načelnica druge operativne smene u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Nišu.

Despotović je dodala i da su prvi povređeni počeli da pristižu oko 7.30 sati, a da je do 10 sati u bolnicu u Prokuplju promljeno 33 osobe, među kojima 15-oro dece.

Ona je navela i da su kolege iz Niša i Kuršumlije odmah pritekli u pomoć, pa su iz Niša upućene četiri ekipe hitne pomoći, a iz Kuršumlije dve.

Autobus na međunarodnoj liniji Salcburg- Priština sleteo je jutros u 6.40 sati sa puta u Rudaru kod Kuršumlije, rečeno je u MUP-u.

U autobusu je bilo 49 putnika, ima veliki broj poveđenih, od kojih je jedan deo prebačen u bolnicu u Prokuplje, dok je drugima ukazana pomoć u Domu zdravlja u Kuršumliji.

Direktorka doma zdravlja Kuršumlija Uranija Petrović rekla je da je 10 teže povređenih.

"Putnici su zadobili nagnječenja glave, grudnog koša, ruke, noge ali ima pacijenata sa prelomima koji su upućeni na dalje lečenje u niški klinički centar" rekla je ona.

Dok agencije javljaju da je povređeno 55 putnika autobusa, RTS javlja da su 32 osobe povređene. Niko od povređenih putnika nije životno ugrožen.

U MUP-u navode da tačan broj povređenih ne mogu da kažu, dok se ne završi uviđaj, koji je u toku.

Na licu mesta su ekipe hitne pomoći iz Prokuplja kojima su u pomoć pritekle i kolege iz Kuršumlije i Niša, koje zbrinjavaju povređene putnike.

Prema nezvaničnim informacijama, do prevrtanja autobusa koji je nakon toga sleteo sa puta, najverovatnije je došlo pošto je vozač zaspao.

PU Prokuplje: Vozač autobusa uhapšen


Vozač autobusa, koji je jutros sleteo sa kolovoza i prevrnuo se, uhapšen je i sproveden osnovnom javnom tužiocu u Kuršumliji zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.
Kako je navedeno u saopštenju Policijske uprave Prokuplje, vozaču autobusa je, po nalogu osnovnog javnog tužioca, određeno zadržavanja do 48 sati.


Do saobraćajne nezgode koja se dogodila jutros oko 6:40, na državnom putu prvog B reda broj 35, u Rudaru u opštini Kuršumlija, a u kojoj su povređene 32 osobe i pričinjena veća materijalna šteta, navodi se u saopštenju.


Autobus ''Žitija turist'', koji saobraća na relaciji Salcburg-Priština, prešao je na suprotnu stranu, probio zaštitnu ogradu, sleteo sa kolovoza i prevrnuo se.
U saobraćajnoj nezgodi 26 lica zadobilo je lake i šest lica teške telesne povrede, istaknuto je u saopštenju.


Kako je navedeno, pomoć im je pružena u Opštoj bolnici u Prokuplju, dok je jedna osoba sa teškim telesnim povredama upućena na dalje lečenje u Kliničko bolnički centar u Nišu.


Uviđaj lica mesta izvršili su zamenik osnovnog javnog tužioca u Kuršumliji i službenici Policijske uprave u Prokuplju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP