Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OPREZNO U ŠOPING

Baba i „40 razbojnika” haraju tržnim centrima!

Autor: Nada Mandić | 31.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Banda bugarskih državljana, predvođena jednom staricom, hara po novobeogradskim tržnim centrima i džepari u pažljivo planiranim akcijama. Ta banda džeparoša, kada označi žrtvu, prati je po nekom od tržnih centara i onda u povoljnom trenutku pravi gužvu oko tipovane osobe i neprimetno je pljačka. Redakciji „Alo!“ se javila Beograđanka koja je ispričala kako je opljačkana u Tržnom centru „Ušće“.

Baka je  nekim pitanjima  skrenula pažnju  prodavačici  i meni, a već u  sledećem nije  bilo ni mog  novčanika ni  gužve u redu

Baka je nekim pitanjima skrenula pažnju prodavačici i meni, a već u sledećem nije bilo ni mog novčanika ni gužve u redu

- Otišla sam u tržni centar kako bih kupila haljinu za venčanje na kojem treba da kumujem. U butiku na kasi je ispred mene bila jedna bakica, koja mi je, zbog nečega izgledala čudno. Videlo se da je starija žena, seda, na sebi je imala krem kaput i naočare. Pazarila je baš dosta „krpica“, što nije uobičajeno za jednu baku - počinje priču naša sagovornica, koja je insistirala na anonimnosti.


Nakon kupovine haljine, ona je otišla u restoran „Dva štapića“, na drugom spratu “Ušća”, gde je želela da kupi ručak, a u redu za hranu je ponovo srela istu staricu.

- Bilo mi je čudno što je ponovo vidim. U jednom trenutku, baka je nekim pitanjima skrenula pažnju prodavačici i meni, a već u sledećem primetila sam da mi je torba otvorena i da nema novčanika. Odjednom, ni gužve u redu za hranu više nije bilo.
Kada sam pogledala u bakicu, ona mi je začuđeno uzvratila pogled i rekla: „Zašto gledaš u mene? Evo, imam ja novac, platiću ti ručak“. Oni su me tipovali jer su pomislili da u novčaniku imam novac, a ne račune. Zapravo, imala sam samo nekoliko hiljada - rekla je ogorčena Beograđanka i istakla da je sada sigurna da je ta starica sve vreme pratila da bi je sa saradnicima opljačkala.

Grupa Bugara koje predvodi jedna  starica opelješila čitateljku „Alo!“  u tržnom centru „Ušće“. Od obezbeđenja saznala da nije j

Grupa Bugara koje predvodi jedna starica opelješila čitateljku „Alo!“ u tržnom centru „Ušće“ | Foto: Shutterstock


Za pomoć se prvo obratila zaposlenima u restoranu „Dva štapića“, ali njena molba baš i nije naišla na razumevanje kod menadžmenta restorana. Kako joj je rečeno, restoran ima video-nadzor, ali tokom pljačke kamere nisu radile jer im je pao sistem?!

- Menadžerka restorana je prvo počela da urla na mene kada sam je zamolila da pozove obezbeđenje. Na kraju je ipak pristala da to uradi - kaže naša sagovornica i dodaje da su joj pripadnici obezbeđenja „Ušća“ rekli da nije prva koja je odžeparena.

- Rekli su mi da već nekoliko dana pokušavaju da uđu u trag bandi Bugara koje predvodi starica. Kada nekog opljačkaju, novcem ili karticama žrtava kupuju robu u tržnom centru. Prazne novčanike obično ostavljaju u prodavnicama u kojima se prodaju novčanici ili u kabinama za presvlačenje, a neki završe i u kantama za đubre. Srećom, blokirala sam platne kartice na vreme - kaže ona.

Redakcija „Alo!“ juče je kontaktirala sa upravom „Ušća“, ali i pored obećanja, do kraja dana nismo dobili komentar u vezi s ovim slučajem.

Policija svaki dan uhapsi nekog džeparoša

Goran Ivanović, šef novobeogradske kriminalističke policije, kaže da su tržni centri veoma veliki problem jer privlače mnogo džeparoša, ali i da policija daje sve od sebe da zaustavi krađe. „Mi gotovo svaki dan privedemo džeparoša u nekom od tržnih centara. U proseku rešimo 40 odsto pljački. Međutim, tu se uglavnom radi o stranim državljanima, poput Bugara i Rumuna. Većina ima uredno prijavljen boravak i nakon što ih uhapsimo, oni dobiju ili novčanu kaznu ili im se naredi da sami napuste zemlju, što oni, naravno, ne učine - kaže Ivanović i ističe da džeparoši uglavnom rade u grupi, jedan izvuče novčanik ili telefon iz tašne ili džepa, drugi se odmah nađe tu da preuzme plen, pa ga zatim preda trećem.

Poslednji komentari
  • Ljuba Vreme: 31.01.2015 08:30h

    Bugari rade u dilu sa obezbedjenjem. Ova zena sto su je odzeparili nije usamljen slucaj da u toku dzeparenja bas tada nisu radile kamere ili da je obezbedjenje butika otislo na pauzu

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP