Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHAPŠEN DOK JE DIZAO NOVAC SA BANKOMATA

Bajker ubica iz Australije priveden u Novom Sadu!

Autor: J.Paunović/Ž.B. | 05.06.2015 - 11:18:00h | Komentara: 1

Bogdan Ćuić, koga inače traži Australija zbog ubistva koje se odigralo pre tri godine u Brizbejnu u jednom trćnom centru, uhapšen je u Novom Sadu. Ćuić je član moto bande "Bandidosi". Uhapšen dok je podizao novac sa bankomata.


Bogdan Ćuić

Bogdan Ćuić | Foto: Privatni album

Ćuić je priveden u novosadsku policiju, a sa njim je priveden i jedan strani državljanin koji je bio sa njim u trenutku hapšenja, ali je nakon saslušanja pušten jer je utvrđeno da nije imao nikakve veze sa krivičnim delom za koje se Ćuić tereti.

Navodno, Ćuić se krio u Vojvodini, na salašu svojih predaka, gde se najsigurnije osećao,  jer Srbija nema sporazum o ekstradiciji sa Australijom. Ipak, kako saznajemo, vlasti dveju država razmenjuju informacije o ovom slučaju.

Ćuića tamošnji mediji predstavljaju kao jednog od najtraženijih međunarodnih begunaca za kojim traga policija Kvinslenda. Opisuju ga kao člana bajkerske bande zvane "Bandidosi" koje sumnjiče za ubistva, trgovinu narkoticima, ali i iznudu.

Svojevremeno je detektiv Stiv Holahen tvrdio da policija veruje da bi jedan broj Ćuićevih rođaka i prijatelja "mogao da zna gde je on i da su sa njim u vezi".

- Veoma smo zainteresovani da ga nađemo i ispitamo - rekao je policajac.

Ćuić je u bekstvu već treću godinu. Policija ga traži kao "osobu od posebnog interesa", da bi ga ispitala u vezi sa ubistvom Džeka Lija (22), iz aprila 2012. godine u brizbejnskom šoping centru "Centro" u Ejt Majl Plejnsu. Li je ubijen hicem u glavu, nakon što je navodno pošao da se sretne s čovekom iz automobila BMW srebrne boje. Navodno je planirao da kupi kokain u vrednosti od 17.000 dolara. Auto je kasnije nađen napušten u Riverhilsu, a policija tvrdi da ga je mesecima pre toga vozio Ćuić, inače nezaposleni zidar.

Policija je utvrdila da je Ćuić dan posle ubistva pobegao na Tajland. Proveo je nedelju dana na "odmoru" u tamošnjem sastajalištu bajkera "Bandidosa", a zatim odleteo u Srbiju. Australijski mediji navode da je Ćuić živeo u Forest Lejku, na jugozapadu Brizbejna, sa dedom Milanom, predsednikom lokalnog četničkog udruženja. Pošto je pobegao, deda je prodao kuću i sa ženom se vratio u otadžbinu.

Poslednji komentari
  • goca Vreme: 07.06.2015 01:37h

    Aman ljudi sta mi imamo od prekrsajnih kazni?deca su nam na splavovima...pustite sad razne inspekcije ajde obidjite splavove pre pozara!!!proverite pontone,instalacije,nosivost pre neke tragedije...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP