Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PROPALO BEKSTVO

Baksuzni robijaši u Pančevu i Novom Sadu (FOTO!)

Autor: D.D. | 21.02.2013 - 13:07:00h | Komentara: 0

Pripadnici službe za obezbeđenje Uprave za izvršenje krivičnih sankcija osujetili su tokom prazničnog vikenda dva pokušaja bekstva iz zatvora u Pančevu i Novom Sadu.

Bekstvo iz zatvora

Improvizovani alat kojim su pokušali da obiju zid zatvora

 
- Na osnovu operativnog saznanja utvrđeno je da su pritvorena lica iz jedne od soba na spratu pritvora u Okružnom zatvoru u Pančevu pokušala obijanje zidnog maltera i cigle na spoljnom zidu, prema glavnoj ulici. Prilikom pretresa sobe i pritvorenih lica pronađene su dve metalne šipke dužine 50 cm polomljene od držača zavese toaleta koje su bile upotrebljavane kao alat - saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Bekstvo iz zatvora

Baksuzni robijaši ostaju iza rešetaka

 

Operativnim radom u proteklih mesec dana, pripadnici službe obezbeđenja sprečili su dalje aktivnosti na stvaranju uslova za pokušaj bekstva pritvorenih lica iz Okružnog zatvora u Novom Sadu. Prilikom pretresa uočeno je da je unutrašnja rešetka na prozoru razvaljena i privezana žicom. Od nedozvoljenih predmeta, koji su služili i kao alat, pronađene su metalna šipka isečena sa klupe u sobi, improvizovani „bonsek“ od žice i dve metalne kuke, žica u buntu napravljena od kreveta, tri improvizovana „šabera“ napravljena od četkice za zube i metalne kašike i užad pletena od čaršava dužine oko šest metara sa omčom na kraju. Nađena je i improvizovana batina pogodna za napad.

Bekstvo iz zatvora

Improvizovanim alatom isekli rešetku na prozoru

- Obaveštene su istražne sudije i Policijske Uprave u oba grada, a zaslužni pripadnici službe za obezbeđenje pohvaljeni i nagrađeni i to: St. komandir Rajko Rakić, nadzornik Mišo Svrkota i mlađi nadzornik Milomir Skakavac iz Okružnog zatvora u Novom Sadu i mlađi nadzornik Vladimir Jovanov u Okružnom zatvoru u Pančevu - stoji u saopštenju UIKS.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP