Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ADVOKAT RADULOVIĆA TVRDI:

Banana trgovao đubrivom, a ne drogom!

Autor: D. Ćuruvija / Tanjug | 14.04.2014 - 10:40:00h | Komentara: 0

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Darku Šariću i pripadnicima njegove grupe zbog sumnje da su organizovali krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu.

Nije mu dobro  od dokaza:  Darko Šarić

 Darko Šarić | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

U nastavku suđenja advokat optuženog Rodoljuba Radulovića poznatijeg kao Miša Banana, zatražio je da se iz predmeta izdvoje dokazi o pretresanju stana njegovog klijenta ali je sudija odbio ovaj predlog.

Radulovićev advokat Velisav Milutinović je izjavio da neki zapisnici nisu potpisani od strane građana koji su trebali da budu prisutni pretresu stanova njegovog klijenta, ali je sudija Siniša Petrović izjavio da su dokazi pribavljeni na zakonit način.

Radulovićev advokat je istakao da podaci iz spisa ne kompromituju njegovog klijenta.On je rekao i da njegov klijent nije švercovao narkotike već da se bavio prometom đubriva 2007. godine.

Izašla nasmejana  nakon posete suprugu:  Lana Popović (33)

 Lana Popović (33) sa detetom | Foto: Goran Srdanov

Za reč se javio i advokat Marko Kljajević, branilac odbeglog Gorana Sokovića, koji je izjavio da tužilac trebao da objedini svih pet optužnica u jednu kako bi se optuženi Darko Šarić i Nikola Dimitirijević zvani Džoni, koji su se nedavno predali, mogli izjašnjavati o krivici.

Suđenje Šarić Foto: Vesna Lalić

Sestra Darka Šarića ne izostaje sa suđenja Foto: Vesna Lalić

- Ne postoji jedinstvena optužnica u ovoj stvari. Ima pet optužnica. Vrlo je bitno da se one spoje. Pošto to nije učinjeno nema mogućnosti da se on zakonski izjasni o optužnici – istako je advokat Marko Kljajević.

Nevenčana supruga Darka Šarića, Lana Popović (33) nije došla na današnje suđenje, a u publici su viđeni njegova sestra Danijela, kum Nebojša Jestrović i nekolicina prijatelja.

Suđenje Šarić Foto: Vesna Lalić

Stalno u publici: Šarićev kum Nebojša Jestrović Foto: Vesna Lalić

Šarić danas nije bio raspoložen kao što je to bio na nekoliko ranijih pretresa.

Suđenje Šarić Foto: Vesna Lalić

Žandarmerija na suđenje dovozi optužene Foto: Vesna Lalić


Šarić je prilikom prvog pojavljivanja pred sudom 24. marta rekao da

se ne oseća krivim ni po jednoj optužnici, niti po jednoj tački, kao i da droga koja je zaplenjena nije njegova. On tada nije želeo da detaljno iznosi odbranu.
Iako je po šest spojenih optžnica optuženo ukupno 37 članova Šarićeve grupe, na optuženičkoj klupi Specijalnog suda u Beogradu su osim Šarića i Dimitrijevića svega osam optuženih, poto je još njih 14 u bekstvu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobila status svedoka saradnika.

Rodoljub  Radulović zvani Miša  Banana

Rodoljub Radulović zvani Miša Banana | Foto: Mladen Šurjanac

Na optuženičkoj klupi su Šarić, Nikola Dimitrijević, Željko Vujanović, Miloš Cajić , Borislav Tunjić, Nikola Dimitrijević, Živko Sibinski, Boban Stanojković, Marko Dabović i Mišić Aleksandra.

Svedoci saradnici u ovom postupku su Radan Adamović, Nebojša Joksović i Draško Vuković. Oni nisu izuzeti iz optuženja iako im se na kraju procesa ne izriče kazna, kao "nagrada" za saradnju u rasvetljavanju krivicnih dela.
U aprilu prošle godine u Specijalnom sudu u Beogradu je krenulo objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po šest optužnica zbog šverca više od ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

U bekstvu su još Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boko Nedić, Darko Toić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Đoković i Neboja Sretenović.

Za njima je raspisana Interpolova poternica.

U drugom postupku, koji se nastavlja u maju Šariću se sudi za pranje 22 miliona evra u Srbiji, kupovinom preduzeća, parcela, hotela...

Suđenje se nastavlja sutra izvođenjem pisanih dokaza.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP