Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MALOLETNICI KOJI SU OPLJAČKALI MENJAČNICU ''ALMANAH'' IMAJU VEĆ PODEBELA DOSIJEA

Banda maloletnika sa 66 krivičnih dela

Autor: Branko Janačković | 15.05.2013 - 17:51:00h | Komentara: 0

Petoro štićenika zavoda za vaspitanje dece i omladine iz Niša i Knjaževca koji se sumnjiče da su 12. maja oko jedan sat posle ponoći obili menjačnicu ''Almanah'' u Nišu i ukrali 950.000 dinara, za sobom imaju već 66 krivičnih dela, iako su troje od njih još uvek maloletni.

pokrivalice

Policija je uhapsila samo štićenike doma u Nišu | Foto ilustracija: J. Vučetić

Policija je za samo jedan dan uspela da pronađe i uhapsi štićenike doma u Nišu Uku V. (17) iz Novog Beograda, Marka K.(19) iz Kragujevca i Sašu Š. (18) iz Žitorađe, dok su devojčica M.J. (13) i dečak N.L. (15), štićenici Doma za maloletnike u Knjaževcu, još uvek u bekstvu.

-Trojica uhapšenih su u 2013.godini oduzeli tri automobila da bi se vozili i nakon toga ih ostavili. Uka V. Je poznat na teritoriji cele Srbije gde je počinio 50 krađa. On u Domu u Nišu čeka pravosnažnost mere upućivanja u VP Dom u Kruševcu na period od šest meseci do četiri godine, baš kao i Marko K. koji ima pet krađa automobila. Saša Š. Je u domu zbog krađa sekundarnih sirovina i bakra, kaže za naš list izvor iz istrage. Interesantno je da maloletni N.L., iako ima svega 15 godina za sobom ima već tri razbojništva, dok M.J. koja je još uvek krivično neodgovorna jer ima manje od 14 godina, počinila je do sada tri krađe iz stanova.

Devojčica je do sada više puta bežala iz Doma u Knjaževcu, uglavnom da bi u drugim gradovima našla društvo iz drugih domova.
Ukradeni novac iz menjačnice nije nađen. Iako se isprva sumnjalo da su celokupnu sumu odmah potrošili na prvod, kocku i garderobu, najnovija saznanja govore da je veći deo sume najverovatnije još uvek u rukama dvoje odbeglih maoletnika.
-Trojica uhapšenih su dobili 40.000 dinara za čuvanje straže, ostatak novca je verovatno kod maloletnika za kojima se intenzivno traga, kaže naš sagovornik.

Da podsetimo, u trafiku se ušunjala maloletna M.J. koja je uspela da se provuče kroz prostor od svega 20 centimnetara između rešetke i izloga menjačnice. Ona se kroz šalter uvukla u menjačnicu gde je pokupila novac od pazara i potom izašla napolje. Budući da kesu sa parama nije uspela da izvuče napolje, ponovo je izvela istu „gimnastiku“ sa ulaskom u menjačnicu a sve su snimile sigurnosne kamere.

Uhapšeni u domu


Trojica osumnjičenih, nakon ekspresne identifikacije, uhapšeni su u Zavodu za vaspitanje dece i omladine. Svoj deo plena odmah su potrošili na nove patike, trenerice, hranu i u kockarnici.

Dva moblina telefona za uplaćivanje dopuna koje je M.J. iznela iz trafike, nisu nađeni jer su ih bacili u Nišavu.


 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP