Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BRUKA U EKSPOZITURI KBM BANKE

Bankari "maznuli" 200.000 evra

Autor: Blic | 14.03.2015 - 22:27:00h | Komentara: 2

Iz lazarevačke ekspoziture KBM banke, nekadašnje Kredi banke, nestali su štedni ulozi nekoliko desetina klijenata.

Briga

Ilustracija | Foto: Profimedia

Interna kontrola banke je otkrila da nedostaje 200.000 evra, a tačna suma znaće se posle istrage policije koja je juče ušla u ekspozituru. Uskoro će biti i otkriveno ko je od zaposlenih pokrao štedne uloge, javlja "Blic".

Pronevera u KBM banci otkrivena je pre nekoliko dana.

- Pronevera je otkrivena prilikom dolazaka deponenata banke u Lazarevcu kako bi podigli svoje štedne uloge. Klijenti su bili šokirani, jer na računima nije bilo onoliko novca koliko su uplatili proteklih meseci iako su imali uredno overene uplatnice koje su dobili prilikom uplata. Novac, međutim, nije uknjižen u banci - kaže sagovornik "Blica".

Naš sagovornik navodi da još nije utvrđeno ko stoji iza te pronevere. Da li su to šalterski radnici, šef ekspoziture, sadašnji ili bivši, koji je nedavno premešten na drugo radno mesto.

- Istražuje se celokupno poslovanje ove filijale, kao i imovinsko stanje zaposlenih. Zasad se ne može reći da li je ta pronevera delo pojedinca ili grupe zaposlenih u toj ekspozituri. Ukoliko se ustanovi da iza pronevere stoji grupa, to bi za banku bilo mnogo gore jer bi tada nepovratno izgubila poverenje deponenata - kaže naš sagovornik.

Zanimljivo je da ovo nije prva pronevera u ovoj banci. Pre pet godina u Aranđelovcu, čija filijala pripada istom okrugu kao i lazarevačka, uhapšena je Katarina T, tadašnja šefica službe kreditnih plasmana u ekspozituri Kredi banke. Ona je, kako je navela policija, bila osumnjičena za proneveru nekoliko miliona dinara.

Teretila se da je JKP "Bukulja" ispostavljala neistinite i znatno uvećane mesečne obračune za kredit oštetivši to preduzeće za 1.570.000 dinara.
Katarina T., kako je navedeno, tom preduzeću mesečne obračune za uplatu kredita dostavljala je na privatni račun njenog rođaka iz Aranđelovca, a osumnjičena je i da je s tog računa podigla 726.000 dinara, piše "Blic".
Poslednji komentari
  • lale Vreme: 15.03.2015 00:05h

    To su ti mamini i tatini sinovi koji su dobili posao na racun politickih veza.

  • kontrola Vreme: 15.03.2015 10:17h

    tako ti je to kad se kontrole vrše jednom u 5 godina. gde su ti grdni službenici bankarski koji vrše kontrole u bankama. eh da je to samo tamo. ima toga kolko hoćete, samo još klijenti nisu svesni jer neki duži vremenski period ne posećuju niti proveravaju svoje račune ili sefove. srbija je ovo ej bre.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP