Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

JOŠ JEDNA SUMNJIVA SMRT

Beba rođena u "Narodnom frontu" umrla zbog opekotina!

Autor: Blic | 03.08.2013 - 12:21:00h | Komentara: 16

Bez obzira na žestoku borbu lekara Instituta za neonatogiju, Beograđanin D. K. i supruga V. K. su pre deset dana ostali bez jedne od beba bliznakinja zbog opekotina za koje ni posle dva meseca ne znaju kako je dobila po rođenju.

Bebe

Oni sumnjaju u lekare GAK “Narodni front” koji su im po obavljenom porođaju rekli da je sa njihovim blizancima sve u redu, da bi se samo par sati kasnije ispostavilo da je devojčica u vrlo teškom stanju. Blizanci, dečak i devojčica, rođeni su 17. maja ove godine.


- Iako je, u dogovoru sa lekarkom trebalo da se porodi carskim rezom, kada sam došao da vidim decu, saznao sam da je sina rodila prirodno, a ćerku carskim rezom jer nije bila u pravilnom položaju - priča D. K. (na slici, identitet poznat redakciji).

Prijava inspekciji

D. K. kaže da je njegova supruga tokom jučerašnjeg dana Zdravstvenoj inspekciji prijavila ceo slučaj. U Inspekciji su kazali da postupaju po svim prijavama, a po Zakonu rok za to je 30 dana.
- Reagovaćemo i po ovoj kao i prema svakoj drugoj prijavi - kažu u Zdravstvenoj inspekciji.
D. K. kaže da je tokom jučerašnjeg dana uspeo da razgovara i sa direktorom bolnice dr Dušanom Stanojevićem, od koga, kaže, takođe nije uspeo da sazna ime lekara koji je njegovu suprugu porodio i koji mu je rekao da može i da tuži bolnicu, ali da je, što se “Fronta” tiče, sve rađeno kako treba.
Do zaključenja ovog broja “Blic” nije uspeo da dobije komentar iz bolnice “Narodni front” i direktora dr Stanojevića.

Kako kaže, u “Frontu” mu je rečeno da su bebe dobro i da su prebačene na Institut na neonatologiju, jer su rođene prevremeno.

- Međutim, u Institutu zatičem potpuno drugu situaciju: obe bebe su bile intubirane, a devojčica je imala nekakve opekotine na oko 70 odsto kože. U Institutu su bili zgranuti stanjem u kakvom je beba i rekli mi da je životno ugrožena. Nisam znao šta se dogodilo, jer sam upravo došao iz “Fronta” gde su mi rekli da je sve u redu - kaže D. K., istakavši da se otpusna lista iz “Fronta” i ona sačinjena pri prijemu u Institut potpuno suprotne.

Porodici nikako nije jasno šta je to moglo da se dogodi u tako kratkom roku, naročito zbog toga što je Institut od porodilišta udaljen svega deset minuta hoda.
D. K. objašnjava i da je dan posle porođaja (18. maj) otišao u bolnicu “Narodni front” gde nije uspeo da dobije bilo kakvu informaciju šta se zapravo dogodilo sa bebom. Od tada do danas je, kaže, odlazio još desetak puta, ali bez uspeha. Ni njegova supruga tada, a ni on u međuvremenu, nisu uspeli da saznaju ni kako se zove lekar koji je bio zadužen za njen porođaj.

Nažalost, stanje ženske bebe je bilo sve komplikovanije, pa se kao posledica infekcije pojavila acinobakterija, nakon čega je usledila sepsa, meningitis i hidrocefalus. Devojčica je posle dva meseca borbe 23. jula preminula.

- Sve to je bilo mučenje i za bebu i za nas. Kada sam video šta se dogodilo pre tri dana sa blizancima takođe rođenim u “Frontu”, morao sam da se javim - priča otac D. K.

Tužilaštvo traži da se ispita smrt bebe

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od policije da ispita da li je greškom lekara u GAK „Narodni front“ jedna beba Branislave Branković umrla 29. jula, dok je druga rođena u teškom stanju, saznaje “Blic”. Tužilaštvo je beogradskoj policiji uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja koja se odnose na prijem, postavljanje dijagnoze, način lečenja i porođaj. Tužilaštvo traži i da policija preduzme i sve druge mere kako bi se utvrdilo da li se u ovom slučaju radi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći.

Poslednji komentari
  • nestrucnost Vreme: 03.08.2013 13:37h

    Dosta vise tolerisanja nestrucnog i nesavesnog rada lekara.Muka mi je vise od njihovog nadobudnog stava,kao Bogom dani.Imam u uzoj porodici slican primer porodjaja u Visegradskoj,jedan blizanac je zarazen bakterijom dobio meningitis pa hidrocefalus.Porodjaj zapocet prirodno.Na srecu beba se izvukla.Jako me potresla ova prica.Kada bi se ponovila opet nekom mom,sigurno bih uzela pravdu u svoje ruke.

  • tamara brkic Vreme: 03.08.2013 14:59h

    Ljudi pa zatvorite onda narodni front dokle ce da nam ubijaju decu

  • Ja Vreme: 03.08.2013 16:47h

    Dok ne počnu da ginu lekari kao bebe sve će biti "u redu" na papiru.Ali kada počnu lekarima da se javljaju opekotine na 70% površine tela i kada počnu da im se gube životi onda će nešto država i da uradi.Ako je ovo Srbija , ona nova bolja , onda je Hitlerova okupacija bila raj.

  • SL Vreme: 03.08.2013 18:40h

    Govori tiho i nosi pusku sa sobom...

  • Rile Vreme: 03.08.2013 18:40h

    Direktor ne zna ni ko je zenu porodio, ali zna da je sve bilo u redu u toku porodjaja?????

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP