Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ALO! SAZNAJE

Beba u „Narodnom frontu” umrla od sepse!

Autor: J. Paunović | 20.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Obdukcioni nalaz posle smrti bebe blizanca koja je umrla na rođenju 29. jula u GAK „Narodni front“ pokazuje da je smrt nastupila usled sepse, saznaje „Alo!“ iz izvora bliskih istrazi.

Beba

Beba | Foto: Oliver Bunić

Druga beba, koja je na rođenju bila u teškom stanju, i dalje se nalazi u Institutu za neonatologiju, a njoj je iz krvi izlovana stafilokoka, što ukazuje na to da je i preminula beba bila inficirana opasnom bakterijom.


Bakterija nije nađena u nalazima


Prilikom prijema u bolnicu, majci je uzet bris sa grlića materice i iz vagine. Tu nije pokazano prisustvo bakterije niti se putem krvi moglo uočiti prisustvo stafilokoke. Očigledno je da ni majka nije znala čime je zaražena. Ostaje još da se u vezi s ovim okolnostima ispitaju zaposleni u toj ustanovi - priča izvor „Alo!“ blizak istrazi.

- Istraga povodom smrti bebe vodi se u policiji. Do njih je i stigao obdukcioni nalaz, kao i nalaz koji je potvrdio da je beba bila zaražena stafilokokom. Tokom istrage saslušani su svi koji su radili tog dana kada je dete umrlo, kao i direktor GAK „Narodni front“ Dušan Stanojević. Saslušanja su trajala više sati - objašnjava naš sagovornik iz policije.

Kako „Alo!“ saznaje, iz Instituta za neonatologiju je u policiju stigao nalaz kojim je potvrđeno da je dete koje se nalazi kod njih zaraženo stafilokokom. Beba je odmah podvrgnuta terapiji antibioticima i nakon nekoliko dana je izlečena.

- Obdukcioni nalaz i nalaz iz Instituta za neonatologiju upućeni su Ministarstvu zdravlja, koje bi trebalo narednih dana da se oglasi ovim povodom - objašnjavaju u GAK-u.

S druge strane, prema nezvaničnim saznanjima medija, interna kontrola u GAK „Narodni front“ utvrdila je da je beba koja je 29. jula u umrla na rođenju u toj klinici preminula zbog propusta u praćenju blizanačke trudnoće. Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od policije da ispita da li je beba umrla greškom lekara.
Tužilaštvo je beogradskoj policiji uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja koja se odnose na prijem, postavljanje dijagnoze, način lečenja i porođaj. Takođe, tužilaštvo traži da policija preduzme i sve druge potrebne mere kako bi se utvrdilo da li se u ovom slučaju radi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći.

Majka blizanaca Branislava B. porođena je u 37. nedelji trudnoće, a kada je jedna beba mrtvorođena, druga je zbog teškog zdravstvenog stanja prebačena u Institut za neonatologiju, gde je pod nadzorom lekara, ali u dobrom zdravstevenom stanju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP