Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHAPŠEN DRAGAN TEŠIĆ U MALČI KOD NIŠA

Begunac pod lažnim imenom živeo 11 godina!

Autor: B. Janačković | 14.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Niška policija uhapsila je Dragana Popovića iz Malče kod Niša zbog sumnje da je obio nekoliko vikendica, ali je nakon provere otisaka prstiju utvrđeno da se zapravo radi o Draganu Tešiću (47), odbeglom robijašu iz Sremske Mitrovice koji se punih 11 godina nalazio na centralnoj poternici MUP-a!

Dolijao:  Dragan  Tešić

Dolijao: Dragan Tešić | Foto: K. Kamenov

Kao u krimi filmu, Tešić se nakon bekstva sa robije, gde je proveo četiri godine zbog krađa, pod lažnim prezimenom naselio u Malči, gde se oženio i dobio čak četvoro dece, od kojih poslednje pre dva meseca!


- Meštanin Malče koji se predstavljao kao Dragan Popović uhapšen je zbog sumnje da je obio više vikendica u Jelašnici i Proseku, ali je nakon daktiloskopije i upoređivanja otisaka prstiju sa bazom podataka utvrđeno da se zapravo radi o Draganu Tešiću iz sela Lopare u Bosni i Hercegovini, koji je 2002. pobegao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici. On je sproveden u KPZ Niš radi istrage o krađama, nakon čega će nastaviti izdržavanje zatvorske kazne - kaže za naš list izvor blizak istrazi.

Tešićeva supruga Jelena i tašta Snežana ali i meštani Malče, koja je oko 10 kilometara udaljena od Niša, sa šokom su primili vest o njegovom dvostrukom identitetu i kriminalnoj prošlosti, budući da je u ovom selu bio poznat kao vredan i marljiv građevinski radnik!?

Kuća u kojoj je živeo sa porodicom

Kuća u kojoj je živeo sa porodicom | Foto: K. Kamenov


- Upoznali smo se 2003. u Bosni, u selu Badovince, gde sam ja došla da radim. On je držao kafanu, živeo je sa jednom ženom i predstavio mi se kao Dragan Popović. Izašli smo dva puta na piće, posle sam se ja vratila u Malču, a on je sutradan došao za mnom. Počeli smo da živimo zajedno i izrodili smo četvoro dece. On se bavio građevinom i svi ga znaju kao vrednog i poštenog čoveka. Dobijao je ključeve od kuća kod ljudi gde je radio i nikada se nije desilo da nešto nestane - kaže supruga Jelena. Ona kaže da je sa Draganom živela u vanbračnoj vezi i da im je policija pre nekoliko dana zakucala na vrata zbog prekršajne kazne.

- Reč je o kazni od 20.000 dinara, koju je platio još ranije. Poneo je dokumentaciju da dokaže da je platio kaznu, a vratili su ga sa lisicama na rukama i nalogom za pretres kuće. Ne znam kako su ga doveli u vezu sa krađama. Imao je motokultivator koji je, kako je meni rekao, kupio. Nisam znala da se preziva Tešić i za njegovu prošlost - dodaje supruga Jelena, koja je bila duboko šokirana ovim saznanjem. Njena majka Snežana u suzama je primila vest o dvostrukom zetovljevom identitetu, ljuljajući dvomesečnog unuka.

- Ne mogu da verujem. Uvek je bio brižan i pažljiv prema meni. Pošto bolujem od astme, trčao je umesto mene da mi iz bolnice u Knez Selu obezbedi lek. Sa mojom ćerkom ima četiri deteta, od kojih najstarije ide u prvi razred srednje škole. Kako će sada da brine o deci sama? - pita se zabrinuta majka.

Zbog krađa osuđen na šest godina i pet meseci zatvora


Kako saznajemo, Tešić je zbog krađa i teških krađa osuđen na ukupno šest godina i pet meseci zatvora, od čega je izdržao četiri godine.
- Kaznu je služio u KPZ Sremska Mitrovica, gde je bio u poluotvorenom tretmanu, što znači da je imao pravo na posetu porodici. Iz jedne takve posete rodbini nikada se više nije vratio, zbog čega je raspisana centralna poternica MUP-a - kaže naš izvor. Policija ga sumnjiči da je u okolini Niša iz obijenih vikendica krao poljoprivredne mašine, razni alat i druge vredne predmete koje je našao. Pretresom njegove kuće u Malči pronađen je deo ukradenih stvari, dok je druge prodao. Samo iz jedne obijene vikendice ukradena je roba vredna 100.000 dinara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP