Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MASKIRANI NAPADAČI PRETUKLI PREDRAGA VLAJKOVIĆA

Bejzbol palicama pretučen sin šefa niških socijalista!

Autor: B. J. | 23.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Policija je uhapsila Iliju V. (21) iz okoline Aleksinca zbog sumnje da je sa još jednim napadačem, za kojim policija intenzivno traga, 21. januara oko 00.30 u Nišu, na raskrsnici ulica Milorada Veljkovića Špaje i Svetozara Markovića, pretukao Predraga Vlajkovića (31) iz Niša, sina Slavoljuba Vlajkovića, narodnog poslanika i predsednika Gradskog odbora SPS-a u Nišu.

Napadači sa fantomkama presreli su mlađeg Vlajkovića ispred zgrade u kojoj stanuje i pretukli ga bejzbol palicama i tom prilikom mu slomili lakat. Motiv napada još nije poznat.

Pripreman napad


Napadači na Vlajkovića su očigledno imali dobro pripremljen plan jer su u blizini imali parkiran automobil, koji su pobegli. Vozilo je nađeno nedaleko od mesta napada i proverava se da li je ukradeno, a palice i kape kojima su bili maskirani nađene su u dvorištu susedne zgrade.

- Prišli su mi sa leđa i počeli da me udaraju. Nisu ni reč progovorili. To je trajalo pet, šest minuta. Udarali su me motkama nalik bejzbol palicama i pobegli. Ne znam šta je razlog. Ni sa kim nisam u sukobu - rekao je Predrag Vlajković za naš list.

I njegov otac Slavoljub Vlajković, šef niških socijalista, u šoku je zbog brutalnog napada.

- Ne znamo šta bi mogao biti razlog. Peđi su napadači prišli s leđa, tako da nije mogao da ih vidi. Šokiran sam i kao otac.
Nije moguće da u 21. veku da se ovako nešto dešava na ulici - kaže Slavoljub Vlajković, koji je i savetnik direktora u JP „Nišstan“.
On se nada da će policija da rasvetli ovaj napad do kraja.

Predrag Vlajković

Predrag Vlajković


- Mora se jasno reći šta je motiv napada, da li je greška, ili je ipak u pitanju namera. Da li je ovo opomena meni ili njemu, da li ima veze sa poslom ili sa politikom. Ni moj sin ni ja nismo imali ni najmanji nagoveštaj da se ovako nešto može desiti, nijednu lošu situaciju ili nesporazum. Napad je sigurno naručen, daj bože da se sazna istina. Nije neko sigurno tek tako došao iz nekog sela u okolini Aleksinca, odakle je napadač, da ga prati i čeka ispred zgrade da bi ga tukao sa fantomkom na glavi - kaže Slavoljub.

On ističe da je Predrag zadobio prelom lakta, da se još uvek nalazi u bolnici i da se očekuje da sutra izađe, ali da je u šoku zbog svega i da u ovom trenutku nije za razgovor sa novinarima.

Predrag Vlajković je do novembra 2012. godine bio član uprave Fudbalskog kluba Radnički, u vreme dok se na čelu kluba nalazio njegov otac, ali se povukao nakon što je postao šef kabineta direktora „Jugoistoka“ Igora Novakovića, koji je i predsednik Okružnog odbora SPS-a u Nišu. Na toj funkciji je bio do sredine 2013. godine, otkad obavlja funkciju savetnika direktora.

Igor Novaković, predsednik Okružnog odbora SPS-a u Nišu, osudio je napad rekavši da je verovatno politički motivisan, s obzirom na to da je Vlajković član SPS-a.

- Napad nema veze sa “Jugoistokom” jer se desio van radnog vremena. Ne bi me čudilo da motiv napada bude visok rejting SPS-a u Nišu. Napadač se brani ćutanjem, tako da o motivima ne znamo mnogo. Nesumnjivo da nalogodavac postoji jer su napadači dvadesetogodišnjaci. Očekujemo da policija, sud i tužilaštvo kazne one koji stoje iza ovog napada, koji bi mogao da se okarakteriše i kao pokušaj ubistva - kaže Novaković.
Poslednji komentari
  • md Vreme: 23.01.2014 10:10h

    kada je tako sposoban i u sportu i da bude direktor kako nezna ybog cega su ga tukli

  • Daniel Vreme: 23.01.2014 12:21h

    'Ovde se NE igra bejzbol!' - ma ne, nemojte ovako, mi smo kulturni narod i ne neka balkanska banda.

  • miodrag Vreme: 23.01.2014 12:38h

    Vredni tatin sin je sa 31. god. uspeo da bude u upravi FK "Radnički", šef kabineta a kasnije i savetnik direktora. Šta više reći o kadrovima SPS-a.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP