Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ALO! SAZNAJE

Beko na saslušanju
zbog „Novosti”!

Autor: S. Vojinović | 13.08.2013 - 13:46:00h | Komentara: 3

Milan Beko najkasnije do kraja meseca biće ponovo pozvan u policiju! On će ovoga puta u svojstvu građanina prvi put odgovarati na pitanja u vezi sa sumnjivom privatizacijom “Novosti”, saznaje „Alo!“. On će ponovo biti ispitivan i u nastavku istrage u slučaju “C marketa”! Njemu će ovih dana biti uručen poziv.

Milan Beko na saslušanju / Foto: Aleksandar Dimitrijević

Milan Beko postao čest gost u beogradskoj policiji / Foto: Aleksandar Dimitrijević

 

Biznismena uskoro očekuju u
policiji

- Beko će morati da odgovori kako je i na koji način privatizovao ovu novinsku kuću. Policija proverava da li je ispoštovana zakonska procedura i ko mu je pomogao da postane većinski vlasnik, proverava se i poreklo novca kojim je kupljena ova kompanija. Pored toga, u okviru nastavka istrage oko privatizacije “C marketa”, on će morati ponovo da bude saslušan jer smo došli do nekih novih saznanja. Njemu će ovih dana biti uručen poziv da dođe u MUP Srbije kako bi ga naši operativci ispitali, i to najkasnije do kraja avgusta - objašnjava naš izvor iz policije.

Milan Beko je 2006. godine kupio većinski paket akcija “Novosti” preko tri firme registrovane u inostranstvu. Savet za borbu protiv korupcije tvrdio je da su „Večernje novosti“ privatizovane na nezakonit način, dogovorom direktora kompanije Manojla Vukotića i biznismena Milana Beka, dok Predrag Bubalo nije sproveo zaključak Vlade o reviziji vlasništva u „Novostima” (Bubalo je trenutno u pritvoru zbog Luke Beograd).

Zaćutao!
Pokušali smo da dobijemo komentar od Milana Beka povodom saznanja da će ponovo biti pozvan u policiji, ovoga puta u vezi s „Novostima“. Međutim, on na naše poruke i pozive nije odgovarao.

Biznismen Milan Beko saslušan je do sada tri puta u svojstvu građanina u Upravi kriminalističke policije, i to u januaru i aprilu o slučaju privatizacije Luke Beograd, a u martu saslušavan satima zbog sumnjive privatizacije „C marketa“. Svaki put detaljno o tim predmetima su ga ispitivali inspektori radne grupe Uprave kriminalističke po­licije u prisustvu predstavnika Tužilaštva za organizovani kriminal.

Kupovina „C marketa“ je sprovedena 2005. godine, a kupili su ga Mišković i Beko. Sporazum sa njima potpisao je dotadašnji direktor firme Slobodan Radulović, koji je zatim pobegao iz Srbije, i za njim je, kao pripadnikom stečajne mafije, raspisana poternica. Mišković i Beko su 75 odsto akcija platili 53 miliona dolara. Poslu je prethodio memorandum o kupovini „C marketa“, jer je vlada koju je predvodio Vojislav Koštunica tada želela da „C market“ ostane u rukama srpskih privrednika. Akteri privatizacije Luke Beograd, pored Beka, koji je kupovinu 93 odsto akcija 2005. obavio preko firme „Vorldfin“ iz Luksemburga, jesu i Predrag Bubalo, tadašnji ministar privrede, Miodrag Đorđević, direktor Agencije za privatizaciju, i Miljko Štimac iz Komisije za hartije od vrednosti.S. Vojinović
Poslednji komentari
  • alex Vreme: 13.08.2013 14:12h

    niko tajkune ne ispituje o poreklu novca ,a svi znamo gde su zavrsile milijarde iznete na Kipar devedesetih godina, uhapsite Dinkica i sve ce vam priznati i koje su firme u srbiji kupljene tim novcima. samo treba imati dobre volje.

  • Aleksandar Vreme: 13.08.2013 14:31h

    Лепо сте написали, саслушавају га у својству грађана, дакле, није осумњичено лице.

  • Miki Vreme: 13.08.2013 15:23h

    Pa kome se ovo servira? Da li neko stvarno misli da Vučić išta sme Beku?!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP