Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ALO! OTKRIVA: AUSTRIJANCI RAZOTKRILI

Beograđani ojadili zlatare za 500.000 evra!

Autor: B.Jelovac | 21.03.2013 - 23:19:00h | Komentara: 5

Austrijska policija osumnjičila je grupu od 12 Srba, od kojih je deset već iza rešetaka, za šest razbojništava u Beču i Salcburgu izvršenih u poslednju godinu dana u kojima su odneti luksuzni satovi i zlato u vrednosti od 567.000 evra. Od 12 pripadnika takozvane međunarodne bande „Pink Panter“ devet je srpskih državljana i svi su iz Beograda, dok su i ostala trojica takođe sa prostora bivše Jugoslavije.

dd

Srbi uhvaćeni na sigurnosnim kamerama

- Akcija je počela nakon pljačke zlatare „Edmund Arnold“ u Beču 12. marta ove godine, kada je jedan od pripadnika „Kobri“ koji se slučajno zatekao u blizini, uhvatio osobu koja je ostalima pružala logistiku i kod koje je nađen veći deo plena. On je priznao svoje učešće, ali je i dao informacije o saučesnicima i celoj grupi, na taj način smo razotkrili niz pljački koje su počele u februaru prošle godine - rekao je na jučerašnjoj konferenciji u Beču austrijski ministar policije Johan Mikl - Leitner, koji je istakao da je istraga u saradnji sa beogradskim Interpolom vođena više od godinu dana.

ff

Austrijska policija objavila fotografije Beograđana

Kako „Alo!“ saznaje, nakon pljačke zlatare lisice su stavljene Ivici Besenskom (38), dok je mađarska policija na prelazu Horgoš uhapsila Aleksandra Mijatovića (45) i Vasu Bajata (31).

ff

Jedna od opljačkanih zlatara

Narednog dana u Beču privedeni su Goran Filipović (25), Jovica Marinković (35) i Miloš Josipović (35), dok je 14. marta uhapšen i Miloš Ljušić (26). Svi oni su iz Zemuna, Novog Beograda i Grocke i svi su poznati srpskoj policiji po razbojništvima, krađama automobila i nasilničkom ponašanju, a njih pet je učestvovalo u pljački zlatare „Arnold“ dok su dvojica pružala logistiku. Osim njih lisice su stavljene i Slaviši J. (26), Danijelu M. (27) i Nenadu J. (29), koji nisu državljani Srbije. Za našim državljanima Rajkom R. (26) i Bojanom M. (32) za sada su raspisane poternice.

dd

U pljačke išli s pištoljima i sekirama

Austrijska policija ih je nazvala „audi banda“ jer su u svim razbojništvima za beg koristili „audi 100“, a imali su i istovetan model pljačke koji se sastojao u tome da jedan od njih drži, preteći pištoljem, zaposlene u zlatarama na nišanu, dok ostali obično dvojica ili trojica sekirama razbijaju vitrine i kupe nakit i satove. Izvesni Slaviša J. učestvovao je kao direktni izvršilac u svim razbojništvima osim u poslednjem, dok se ostalih 11 pripadnika smenjivalo. Međutim, među njima kao gotovo “obavezni učesnici” se pojavljuju Beograđani, Jovica Marinković i Miloš Josipović.
Poslednji komentari
  • Miroslav Vreme: 22.03.2013 07:47h

    Srpske službe su im dale mogućnost da biraju ili će da služe robiju ovde zbog silnih razbojništava ili da kradu za nju po belom svetu. Naravno da su izabrali ovo drugo. Setite se samo svojevremeno Arkana, Ljube Zemunca itd... koji su takođe operisali po zapadnoj Evropi za tadašnje jugoslovenske službe i isti model od pre 30-40 godina se očigledno koristi i dan danas. Mislio sam ipak da su nam službe postale malo inovativnije a ne ostale zaglavljene u 80-im.

  • gili Vreme: 22.03.2013 10:32h

    Ovo nisu nikakvi PIK PANTERI, nego bicna ulicna banda klinaca amatera ili sa osnovnom skolom kriminala. To oni misle da mogu da uhvate INTELIGENTNE lopove PP.

  • dragan Vreme: 24.03.2013 19:16h

    pa to je ocigledno,da su operisali za drugog. i to za sitni kintu. nemaju gram mozga,takve i vrbuju...ali ipak ,svaka im cast..

  • Zoran Vreme: 08.02.2014 14:00h

    Ja sam Zoran Filipovic,rodjeni brat Goran Filipovica.Hocu da kazem da moj brat nije poznat srpskoj policiji kao kriminalc,nije radi te stvari ovde,imao je samo saobracajne prekrsaje i sitne tuce koje ne spadaju u nasilno ponasanje... Ne zivi ni blizu Beograda kao sto je navedeno.Zbog loseg zivota ovde na selu reka nam je da ide da proba da radi u austriji,preko nekog drugara iz Beograda... Pokupili su ga na auto-putu ka subotici... Ne opravdavam ga za te postupke,ali je puno za dva dana sto je otisa i odma bio uhapsen da dobije 8 godina.Znaci on je poslat da lezi za tudje zlocine... Ubiju coveka pa dobiju manje da leze... Zao mi je sto ranije nisam video ovaj clanak,jer za njega nismo znali gde je dve nedelje...Nemojte samo pisati netacne informacije.

  • maja Vreme: 15.03.2014 16:53h

    bravo zorane, ja sam zena jednog od osudjenih...svako normalan bi mogao da zakljuci da oni nemaju veze sa tom grupom pink panter...prisustvovala sam sudjenjima i videla o cemu se tamo radi, jednostavno nas mrze i njih su odrali za primer....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP