Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

AFERA

Bez Cece ni burek nije smeo da se kupi!

Autor: D.D. | 26.12.2012 - 12:21:00h | Komentara: 2

Nekadašnji funkcioneri fudbalskog kluba "Obilić" Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević negirali su danas na početku suđenja optužbe za nezakonitu prodaju fudbalera Milana Obradovića "Lokomotivi" iz Moskve 2001. ističući da nijedna finansijska transakcija u klubu nije mogla da se izvrši bez odobrenja predsednice Svetlane Ražnatović.

Svetlana Ceca Ražnatović

Kolko košta taj burek? : Svetlana Ceca Ražnatović | Foto: Dušan Milenković

 
"Posle ubistva Željka Ražnatovića Arkana gazda je bila Svetlana i ona se pitala za sve, jer je ona finansirala klub. Ja gazdu ne pitam kad daje pare, a kamoli kad ih uzima", rekao je Binić izlažući svoju odbranu od optužbi za zloupotrebu službenog položaja pred Višim sudom u Beogradu.

"Bez Svetlane Ražnatović nijedna finansijska transakcija nije mogla da se izvrši. Bez njenog odobrenja nije mogao ni burek da se kupi", rekao je Dimitrijević koji je optužen za zloupotrebu službenog polozaja pomaganjem.

Neće teretiti kuma Cecu - Dragiša Binić

Tereti kumu Cecu: Dragiša Binić | Foto: Rajko Ristić

Binić je ispričao da je u to vreme bio na funkciji generalnog direktora "Oblića", ali da se bavio samo fudbalskim pitanjima, ne i finansijskim. On je istakao da je posle ubistva Arkana, želeo da pomogne tom klubu, u kome je volontirao, napominjući da nije imao nikakvu korist od transfera Obradovića u Moskvu.

U pregovorima o visini transfera nije učestvovao, već samo u sportskom delu prodaje igrača, a ne seća se ni da je potpisao ugovor o Obradovićevom prelasku u Lokomotivu. Binić je ispričao da su u tom transferu ulogu imali menadžer Dejan Joksimović, predsednica kluba i Rusi kojima je Obradović prodat, dok on i optuženi Dimitrijević nemaju veze sa tim.

jovan dimitrijević

Ja sam samo volontirao u "Obiliću": Jovan Dimitrijević | Foto: Rajko Ristić

 

Negirajući bilo kakvu vezu sa prodajom Obradovića, kao i drugim navodima optužnice u vezi sa nalozima za isplate, Dimitrijević koji je u to vreme bio sportski direktor "Obilića" rekao je da je u klubu radio bez plate - volontirao.
Binić i Dimitrijević našli su se na optužnici iz marta 2011. godine, zajedno sa nekadašnjom predsednicom FK "Obilić" Svetlanom Ražnatović i njenom sestrom Lidijom Ocokoljić, ali su one u međuvremenu priznale krivicu, pa su izbrisane iz precizirane optužnice iz jula ove godine.

jovan dimitrijević i Dragiša Binić

Ceca odslužila kaznu, njima se još sudi: Dimitrijević i Binić | Foto: Rajko Ristić

 

Sestre su prihvatile kaznu od godinu dana, odnosno šest meseci kućnog zatvora, koju su u međuvremenu odslužile, a ostalo im je da plate još pola miliona evra, od milion i po koliko su kažnjene zbog nezakonite prodaje 11 fudbalera "Obilića".
Binić i Dmitrijević se terete da su moskovskoj "Lokomotivi" prodali Obradovića za tri miliona dolara, a da pritom ništa od tih sredstava nije uplaćeno na račun kluba.
To su, kako se sumnja, radili po nalozima vlasnice FK "Obilić" Svetlane Ražnatović, kao odgovorna lica u klubu, pa su 2. jula 2001. godine u Moskvi zaključili ugovor sa predstavnicima "Lokomotive" o prodaji Obradovića.
Milion dolara je uplaćeno na račun privatnog preduzeća u Bijeljini, a zatim je novac predat vlasnici kluba na ruke. Ostatak je išao preko više privatnih računa u Belgiji (Brisel), Letoniji (Riga), Španiji (Marbelj i Palma de Majorka), Švajcarskoj (Ženeva i Lugano) i u SAD (Njujork), sumnja tužilaštvo.

Poslednji komentari
  • Amode Vreme: 26.12.2012 14:38h

    Ceco pa jel si jela nekad burek ? pa valda znas kpliko kosta nuz burek ide i jogurt zeno koliko si zla

  • nedjo Vreme: 27.12.2012 11:47h

    srpska majka!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP