Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SAHRANJENE TRI MEDICINSKE SESTRE

Bile uzdanice i u profesiji i svojim porodicama!

Autor: Blic | 02.06.2014 - 09:14:00h | Komentara: 0

Medicinske sestre Milica Stanišić, Jelena Milosavljević i Dragana Lalović koje su stradale u saobraćajnom udesu u Platijama, u mjestu Dromira, sahranjenje su juče, a na Medicinskom fakultetu u Podgorici održan je komemorativni skup.

I porodice i kolege u šoku: Sa jučerašnje komemoracije

I porodice i kolege u šoku: Sa jučerašnje komemoracije

U Beranama je zbog ove tragedije proglašen Dan žalosti, jer su djevojke studirale na Visokoj medicinskoj školi u ovom gradu i kobnog petka su se vraćale kući sa ispita. Gradonačelnik Berana Dragoslav Šćekić uputio je saučešće porodicama i Visokoj medicinskoj školi.

U ime Kliničkog centra Crne Gore od preminulih koleginica oprostili su se prodekan za nastavu Visoke medicinske škole u Beranama Bogdan Pajović i predsjednica Nacionalnog udruženja medincinskih sestara i babica Nada Rondović.

- Draga Milice i Dragana, draga Jelena, učile ste da medicinska sestra mora biti emocionalno zrela, stabilna osoba, kako bi mogla da se nosi sa ljudskim patnjama, hitnim stanjima i jezičkim nedoumicama. Da mora da bude kadra razumjeti pacijentova osjećanja i ponašanja u određenim situacijama. Da mora da bude brižna i spremna da prihvati odgovornost - kazala je Rondović u amfiteatru Medicinskog fakulteta i naglasila da su njih tri sve te osobine posjedovale u svojim dvadesetim godinama.

Prodekan za nauku Medicinskog fakulteta Bogdan Pajović izrazio je duboko saučešće ožalošćenim porodicama.

- Prije dva dana fontana mladosti ostala je bez tri mlada života. Otišle su bez pozdrava na putu koji niko nije mogao predvidjeti - kazao je Pajović, navodeći da će svima nedostajati njihov pozitivan odnos prema okruženju.
Bile su, kako je rekao, profesionalna uzdanica, ali i uzdanica svojim najmilijim.
Djevojke su poginule u petak oko 17 sati kada je automobil u kojem su bile sletio u kanjon Morače. Za volanom “ford fijeste” bila je Milijana Tiodorović, koja je jedina preživjela udes. Ona je ispala iz automobila i lakše je povrijeđena. Tijela njene tri prijateljice, zarobljena u automobilu koji je potonuo u nabujalu Moraču, izvukli su ronioci.

Dragana Lalović je bila vjerena i uskoro je trebalo da se vjenča. Milica Stanišić bila je razvedena i za sobom je ostavila osmogodišnju kćer, a Jelena Milosavljević je bila udata i iza nje ostala trogodišnja kćerka. Tri djevojke bile su omiljene među kolegama, a voljeli su ih pacijenti, zbog njihovog vedrog duha.

Tužilac zadržao Tiodorivić

Tužilac je nakon saslušanja naložio zadržavanje Milijane Tiodorović do 48 sati, nakon čega će se definitivno izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela protiv nje, kao i o tome da li će tražiti pritvor.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP