Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SAHRANJEN OTAC OSMORO DECE KOJI SE UBIO ZBOG NEMAŠTINE

Bio je ponosan, nikad se nije žalio, ali nije mogao sve sam!

Autor: S. Bečejić | 07.05.2014 - 12:37:00h | Komentara: 3

Dragan Arnautović (49), otac osmoro maloletne dece koji se u nedelju po podne ubio hicem iz lovačke puške, sahranjen je juče u rodnoj Vlasanici kod Vladimiraca. Osim mališana, supruge i majke, na večni počinak ispratili su ga rodbina, drugovi lovci i prijatelji iz desetak sela, koji za njega imaju samo reči hvale. Kažu, trudio se i neumorno radio, ali nije uspeo da se izbori sa nemaštinom i gubitkom posla.

Dragan  Arnautović (49)

Dragan Arnautović (49)

 

„Nikada pomoć od države nije tražio, sam se borio, neumorno radio, ali nije uspeo da se izbori sa
nemaštinom i gubitkom
posla“, opisuju rođaci
pokojnog Dragana

- Borio se, radio, ništa mu nije bilo teško kako bi zaradio za život svoje porodice. Obrađivao je zemlju, nije ostala zakorovljena, bio je veliki radnik i pomagao je svima, ali nisu imali redovna primanja. Trebalo je svakog meseca obezbediti sredstva za život i školovanje dece. Nikakvu pomoć nisu imali od države, bilo mu je teško da se izbori sa svim nedaćama. Mnogo rada, truda i ulaganja, a prihodi nedovoljni - smatra jedan od najbližih rođaka.

Kakav je čovek bio, kažu, dovoljno govori i to što su za sahranu sve obezbedili rođaci i prijatelji kako bi pomogli Draganovoj porodici.

- Nema toga ko ga nije voleo, takav čovek se jednostavno mora voleti. Tuga je kako su mediji nekorektno objavili da je bio alkoholičar. To nije tačno, Dragan nije pio. Grehota je da deca pročitaju o ocu tako nešto. Oni su dobra deca, pametna i vredna, njih četvoro ide u školu i dobri su đaci. Dragan je u poslednje vreme pod bremenom obaveza psihički potonuo i tako je došlo do tih zdravstvenih problema. Govorili smo mu da ide kod lekara, ali nije vredelo, na kraju ga je to pobedilo - dodaje rođak.

Porodica, Draganovi prijatelji i rodbina ogorčeni su jer je, kako kažu, izostala podrška društva.

- Oni koji žele i hoće da rade, nikakvu pomoć nemaju. Nisu oni socijalni slučajevi, ali im je i te kako bila potrebna pomoć, a nisu je dobili. To su ponosni i radni ljudi, nikad se nisu žalili, ali ne mogu sve sami - revoltirani su rođaci.

U Centru za socijalni rad u opštini Vladimirci kažu da Arnautovići nisu bili korisnici te ustanove. Imaju imovinu, te nije bilo osnova za socijalnu pomoć, a oni je nisu ni tražili. Međutim, kako su nam rekli, spremni su da pomognu. Takođe, i u OŠ „Jovan Cvijić“ u Debrcu, koju pohađa četvoro od osmoro dece Arnautovića, kažu da će pomoći koliko je u njihovoj moći. Na jesen još jedan đak iz ove porodice krenuće u školu, a samo ta kuća daje više školaraca nego što ih ukupno imaju dve škole u susednim selima Beljinu i Krniću.
Poslednji komentari
  • sasa Vreme: 07.05.2014 18:52h

    to ti je drzava Seki Aleksic poklanjaju auto od 100.000 eura a neko nema ni za hleb.....

  • LOL Vreme: 08.05.2014 15:26h

    Jel čuo taj čovek za prezervativ?

  • NADA Vreme: 09.05.2014 22:08h

    Zemlja bitku za natalitet vodi tako sto oca sa sedmoro dece ostavlja bez posla. On nije trazio socijalu vec samo radno mesto tj. da privredjuje i ishrani decu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP