Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POLICIJA NE ISKLJUČUJE NOVE POKUŠAJE LIKVIDACIJE BOJOVIĆEVIH LJUDI

Bivša Juga čisti Lukin klan!

Autor: S. V. - M. D. | 05.04.2014 - 08:21:00h | Komentara: 0

Ubistvo Nikole Bojovića u centru Beograda zapravo je predstavljalo osvetu i poruku njegovom bratu Luki Bojoviću (40) da će početi čišćenje bliskih članova njegovog klana, što potvrđuje nedavna likvidacija Radeta Rakonjca (51), saznaje „Alo!“.

Rade Rakonjac

Rade Rakonjac | Foto: RAS

Beogradska policija danonoćno radi na rasvetljavanju ubistva telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana (41), kada su ranjeni i Goran Ristanović (57) i Stojan Novaković Cope (62), koji su u trenutku pucnjave bili zajedno sa Rakonjcem u kafiću „Mariki“ u Zvečanskoj ulici.


- Postoje određeni pomaci u istrazi. Nisu isključeni novi pokušaji likvidacije Bojovićevih ljudi jer se, izgleda, krenulo u čišćenje njegovog klana - rekao je naš sagovornik iz policije.

On dodaje da je istraga usmerena u više pravaca i da je sigurno jedan krak okrenut ka crnogorskoj mafiji, tačnije na deo koji vodi Slobodan Šaranović, koji je otvoreno krenuo u sukob sa Bojovićem, koga optužuju za ubistvo Danila Šaranovića u Zemunu.

Istraga ubistva Radeta Rakonjca usmerena u više pravaca, jedan krak okrenut ka  crnogorskoj mafiji, drugi ka grupi iz Bosne

Istraga ubistva Radeta Rakonjca usmerena u više pravaca, jedan krak okrenut ka crnogorskoj mafiji, drugi ka grupi iz Bosne | Foto: Dimitrije Goll


- Osim toga, postoje i određene indicije da je u sukob sa Bojovićem ušla i grupa iz Bosne, ali to je zasad samo operativan podatak, koji bi trebalo da se proveri u narednom periodu - ističe naš izvor.

Međutim, pojedini mediji su juče istakli da je rat u podzemlju počeo jer je najavljena ekstradicija Luke Bojovića, koji je uhapšen u Španiji i koji čeka izručenje Srbiji.

- Obično se tako događa u podzemlju. Kada članovima kriminalnih grupa bosovi nisu tu, oni rade tiho i povučeno, bez mnogo sukoba. Međutim, kada treba neki od šefova da dođe, ostali članovi odmah počnu da se obračunavaju među sobom, bilo zbog naređenja, bilo zbog dokazivanja - rekao je naš sagovornik.

Podsetimo, Rade Rakonjac ubijen je 3. aprila oko 12 sati u kafiću „Mariki“ u Zvečanskoj ulici, a ranjeni su njegovi prijatelji Stojan Novaković Cope (58), takođe Arkanov prijatelj i bivši fudbalski menadžer, i Goran Ristanović (57), košarkaški menadžer.

- Rakonjac i Novaković su sedeli za stolom ispred kafića, a Ristanović, koji je i vlasnik kafića, bio je unutra. Napadač, koji nije bio maskiran, prišao je kafiću i iz blizine pucao iz „heklera“.

Pakleni plan Luke Bojovića


Ranije je policija imala operativne podatke da je Luka Bojović imao nameru da ukloni dva glavna konkurenta iz sveta podzemlja i da zajedno sa odbeglim članovima zemunskog klana preuzme primat u kriminalnim poslovima u glavnom gradu. Nezvanične informacije su govorile da je Bojović najpre želeo da organizuje likvidaciju Andrije Draškovića, a da posle toga sa ulice ukloni i Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP