Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUD U PROKUPLJU ODLUČIO

Bivši direktor "Milana Toplice" oslobođen optužbe

Autor: Ljubiša Mitić | 20.03.2015 - 16:54:00h | Komentara: 8

Iako je prvostepenom presudom osuđen na dve godine zatvora koju je Apelacioni sud u Nišu ukinuo, bivši direktor a zatim i stečajni upravnik Fabrike za preradu mineralne vode “Milan Toplica” u Tularu kod Prokuplja Boban Lepojević na ponovljenom suđenju danas je oslobođen optužnice za krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Boban Lepojević

Boban Lepojević | Foto: Ljubiša Mitić

Lepojeviću se drugi put sudilo po “delimično izmeđenoj optužnici”, ročište je bilo pre dva dana a presuda izrečena ekspresno već danas. Ostaje da se vidi kako će na najnoviju presudu reagovati radnici “Milan Toplice” i koji su njihovi dalji koraci s obzirom da su predhodnih dana organizovali protestna okupljanja najpred ispred kapije zatvorene fabrike, a zatim i ispred zgrade suda u Prokuplju.
Tada su tražili osuđujuću presudu jer su ubeđeni da je jedan od glavnih krivaca za kako su rekli “uništavanje i rasprodaju imovine fabrike” upravo Lepojević. Oni su najavili i štrajk glađu ispred zgrade suda, pa se narednih dana očekuje rasplet čitave situacije. Bivši radnici “Milan Toplice” iako fabrika ne radi već desetak godina i dalje ne mogu da se pomire sa činjenicom kako je nekome uspelo da zatvori nekada vodeću fabriku vode u bivšoj Jugoslaviji dok su se na desetine drugih širom Srbije otvarale.
Inače, Lepojević je do nedavno bio na funkciji predsednika Okružnog odbora DS, a sada je član Glavnog odbora prokupačkih demokrata. Jedno vreme obavljao je i funkciju predsednika opštine Prokuplje. Njemu je suđeno jer je Tužilaštvo smatralo da je u periodu kada je bio direktor a zatim i stečajni upravnik u fabrici „Milan Toplica“ oštetio preduzeće za više od 1, 7 miliona dinara. Postupak protiv Lepojevića pokrenut je još 2002. godine u vreme dok je bio stečajni upravnik.
Prvostepena nepravosnažna presuda koju je Apelacioni sud ukinuo je doneta za prodaju robe koja nije naplaćena i tako kupcu omogućeno da stekne protivpravnu imovinsku korist za navedeni iznos. Tada je na kaznu zatvora od šest meseci zbog istog krivičnog dela osudjen Goran Trifunović, nekadašnji predsednik Upravnog odbora "Milan Toplice" koji je danas takođe oslobođen optužnice za delo koje mu se stavljalo na teret.
Poslednji komentari
  • Janko Vreme: 20.03.2015 17:31h

    Oslobodili ga zato sto je dobro privatizovao...

  • darko Vreme: 20.03.2015 17:33h

    lopov koji je proneverio milione, i unistio fabrike, oslobodjen! sud bi trebao malo bolje da se pozabavi predmetom! i dve godine bi mu bilo malo, a ne da bude jos i oslobodjen!

  • Optimista Vreme: 20.03.2015 17:38h

    Imam samo jedno pitanje za sudsko vece: Koji sudija je drzao predmet Bobana Lepojevica u fijoci od 2002. do 2012. godine? Ravno 13 godina se njemu sudi i na kraju zastareva. Sramota za sud da posalje ovakvu poruku - ZLOCIN SE ISPLATI! Sramota!

  • Marijan Vreme: 20.03.2015 17:39h

    Uz dužno poštovanje suda, ova presuda je sramotna. Nadam se da da će Vise tužilastvo reagovati pravovremeno i zaliti se na odluku. Pravda je valjda dostizna..

  • bubili Vreme: 20.03.2015 17:50h

    Ovo je nepravda prema onima koji su ostali bez posla, prema onima koji se bore da pravda bude zadovoljena, nepravda prema radnicima ''Milan Toplica''... Sramota!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP