Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

GDE ĆE TI DUŠA?

Bolesnom bratu i sestri oteo invalidsku penziju!

Autor: Ž. D. | 03.11.2012 - 07:13:00h | Komentara: 2

Maskirani razbojnik za kojim policija intenzivno traga pre tri večeri je u selu Negbina kod Nove Varoši upao u kuću i preteći nožom opljačkao staricu Danicu Ćirović (74), a zatim i njene bolesne i teško pokretne komšije Momčila (44) i Petru (41) Bralović.

Momčilo i Petra

Momčilo i Petra

Razbojnik je Danici Ćirović odneo 4.000 dinara, koliko je i imala u kući, dok je bratu i sestri Momčilu i Petri Bralović, koji žive sami, oteo 19.000 dinara, koje su na dan pljačke primili na ime invalidnine i penzije nasleđene od pokojnih roditelja. Razbojnik maskiran fantomkom, za koga se osnovano sumnja da je tokom pljačke imao pomagača, u domaćinstvo Bralovića na padinama Murtenice upao je negde oko devet sati uveče. Dok su Momčilo i Petra večerali u prizemlju, on je kroz otključana vrata ušao na sprat kuće, gde brat i sestra spavaju, i sakrio se u kupatilo.

Danica Ćirović

Danica Ćirović


„Lopov mi nije dao lekove”


- Tek što sam u prvi sumrak sela da večeram, upao je u kuću. Prvo je pokušao da mi izmami pare pričom da je navodno krenuo na Kosovo i da mu treba novac za gorivo, a nakon što sam odbila da dam pare, iz jakne je izvadio nož. Odneo je i poslednji dinar iz kuće, a pre nego što je pobegao, vezao mi je noge i ruke maramom i razbio telefon. Nije čak hteo ni da mi pruži lekove sa stola - pričala je i juče vidno uznemirana Danica.

- U spavaću sobu je upao tek kada smo zaključali spoljna vrata i spremili se za spavanje. Oslovio me imenom i stavio mi nož pod grlo tražeći pare. Sestru, koja je skočila da me brani, odgurnuo je rukom, a nakon pretnje da će zapaliti kuću i štalu priznali smo gde stoji novac. Zatvorio nas je u sobu i iz brave izvadio kvaku, a nakon što je u prizemlju iz fioke kredenca uzeo pare, pobegao je u noć - otežano priča Momčilo.

Tek sat vremena nakon odlaska pljačkaša brat i sestra su uspeli da izađu iz kuće i kod prvih komšija, udaljenih svega pedesetak metara, potraže pomoć. Vrata su otvorili pomoću kuhinjskog noža koji se slučajno našao u spavaćoj sobi. „Momčilo i Petra su pre tri godine ostali bez roditelja. Mada su bolesni i gotovo nesposobni za rad, sami održavaju imanje i staraju se o malo stoke koje imaju“, kažu meštani Negbine.
Poslednji komentari
  • sudija Vreme: 03.11.2012 08:32h

    nadam se da ce ordani reda i zakona rasvetlili ovaj slucaj,i tog bezdusnika kazniti sto strozije!!!

  • mlaz Vreme: 05.11.2012 06:30h

    Treba kazniti Dodika na sledećim izborima što je dozvolio takvu jad i bijedu od penzionera i invalidske su penzije oko 56 kon. maraka i borci i boračke kategorije i njihove porodice su gladni ... invalidnine zdravi boraca su veće od invalidski penzija i treba ih ukinuti jer ima ih koji i rade a sposobni su i potplatili doktoru za veću invalidnost da se napiše.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP