Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PORODICA TAMARE STOJANOVIĆ (4) TRAŽI ISTRAGU O NJENOJ MISTERIOZNOJ SMRTI

„Boli nas što ne znamo zašto je umrla”

Autor: Enis Sadiku | 18.11.2013 - 07:13:00h | Komentara: 23

Porodica četvorogodišnje Tamare Stojanović već pet meseci bezuspešno pokušava da otkrije okolnosti pod kojima je devojčica preminula u Insitutu za majku i dete u Beogradu, gde je primljena nakon što je utvrđeno da ima ovčje boginje.

Milojka  Stojanović

Milojka Stojanović

Devojčica je preminula u Institutu za majku i dete u Beogradu posle višednevnog „šetanja“ po bolnicama

Oni do danas nisu dobili obdukcioni nalaz, ne znaju šta je uzrokovalo smrt njihove mezimice, a za „Alo!“ otkrivaju kako su malu Tamaru, iznemoglu od bolesti, lekari osam dana „šetali“ po bolnicama.


„Tamara je 5. juna počela da se žali da je boli glava, a primetili smo da ima i visoku temperaturu. Odveli smo je kod lekara gde su je pregledali i konstatovali boginje varičele. Dva dana kasnije smo je opet odveli u Dom zdravlja u Batajnici, jer je imala jako visoku temperaturu. Uradili su joj analize.
Njoj se stanje pogoršavalo, počela je da se žali da je boli noga, kasnije celo telo. Više puta smo je zbog toga vodili u Dom zdravlja, gde su nam govorili da je to sve normalno zbog boginja“, plačući pričala nam je Tamarina baka Milojka. Devojčici je bivalo sve gore, pa su roditelji odlučili da je povedu u Institut za majku i dete u Novom Beogradu, gde ju je pregledao lekar specijalista koji je posle urađenih analiza povećao dozu „brufena“ i rekao Tamarinoj porodici da je odvedu kući.

Tamara Stojanović

Tamara Stojanović

"Više puta smo zvali bolnicu,
ali nismo dobijali odgovor.
Ne tražimo krivca, već
objašnjenje šta je pošlo po zlu", Tamarina baka

„Tog dana joj je bilo malo bolje, ali već sutradan, 13. juna, njeno stanje je opet počelo da se pogoršava. Odveli smo je najpre u Dom zdravlja, a potom vratili kući, gde je počela da gubi svest. Pozvali smo Hitnu pomoć, a doktorka ju je na naše insistiranje prevezla u Institut. Posle četiri sata agonije, insistirali smo da je prime kako bi utvrdili od čega je zapravo bolesna. Nakon silnih rasprava, udostojili su se da je hospitalizuju na odeljenje imunulogije.

Doktorka koja je tad izvršila pregled bila je šokirana u kakvom stanju se nalazi Tamara, jer je bila potpuno modra. Odmah je prebačena na intenzivnu negu, a dva sata kasnije lekari su započeli borbu za njen život“, priča Tamarina baka, ljubeći sliku svoje preminule unuke.

Tamara je istog dana preminula, a njena porodica i dalje prolazi kroz agoniju pokušavajući da otkrije uzrok njene smrti.

„Boli nas to što ne znamo koji je uzrok njene smrti. Više puta smo zvali bolnicu, ali dobijali smo svakakve odgovore sem onog pravog. Ne tražimo krivca, već objašnjenje šta je to pošlo po zlu“, boreći se sa suzama govorila je Tamarina baka i dodala da ni posle pet meseci od tragedije nisu dobili obdukcioni nalaz niti izveštaj superveštačenja koje je urađeno u Austriji.

Prof. dr Radovan Bogdanović

Prof. dr Radovan Bogdanović | Foto: Goran Srdanov

Čelnici Instituta ćute

Direktor Insitituta za majku i dete prof. dr Radovan Bogdanović nije želeo da odgovori na pitanja „Alo!“ već nas je uputio na sekretaricu koja je zapisala pitanja na koja odgovor još nismo dobili. U međuvremenu je osoblje bolnice stupilo u kontakt sa Tamarinom porodicom u nameri da im predaju otpusnu listu bez dokomenata o istoriji bolesti koji su oni lekarima dali.
„Mlada doktorka nam je predala list papira na kojem je pisalo otpusna lista, što smo mi odbili da uzmemo, jer mislimo da nam duguju i objašnjenje, kao i našu dokumentaciju koju smo im dali“, kaže Milojka Stojanović i dodaje da su se obratili i medicinskoj inspekciji.

Poslednji komentari
  • strasno Vreme: 18.11.2013 07:56h

    tesko onom ko upadne u njihove ruke..koja sramota i bruka za nase lekare..stidite se sram vas bilo..u nasoj srbiji nemozes ni ziv ostati a pobogoto sit pored takvih lekara i polticara kakvih imamo danas..

  • Mimi Vreme: 18.11.2013 08:19h

    STRAŠNO, ŽALOSNO, TUŽNO, NEODGOVORNO, NEHUMANO,NELJUDSKI...Moje saučešće porodici!

  • Srbin Vreme: 18.11.2013 10:37h

    Neka se javi neko ko je dobio obdukcioni nalaz kako treba. Na zalost 2 iznenadne smrti, mladih, meni dragih ljudi, na obdukciji su dobili nalaz "ne znamo"

  • Peka Vreme: 18.11.2013 11:12h

    Nazalost odmah ste trebali da izvadite minimum 100E

  • Kristina Vreme: 18.11.2013 11:14h

    U tom institutu je i moja sestra pre 7god primljena sa temperaturom isto tako su je setali i tretirali je kao da je zamorce da bi ubrzo preminula. Bilo joj je 15god. I dan danas ne znamo sta je uzrok njene smrti. Do tada nije imala nikakvih zdravstvenih problema. SAmo se tako pojavila temperatura i ubrzo je sve to snaslo. A od lekara nikada nismo saznali od cega je bila bolesna.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP