Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

EKSKLUZIVNO!

Bolničarka Sofija Š: Nisam ubila Ivanu! (FOTO)

Autor: M. Dudvarski - S. Vojinović | 23.12.2014 - 21:00:00h | Komentara: 10

Ljubiša P. i Sofija Š. su radnici VMA koji su snabdevali Ivanu Bakić Bodrožić (31) anestetikom „propofol“, otkriva „Alo!“. Kako saznajemo, Sofija je pre godinu dana, upravo zbog sumnje da u toj bolnici nestaju lekovi, prebačena na drugo radno mesto.

„Nisam joj prodala  lek niti sam joj stavila braunilu“: Sofija Š.

„Nisam joj prodala lek niti sam joj stavila braunilu“: Sofija Š.

- Ljubiša i Sofija, koja je bila Ivanina drugarica, već godinama rade na VMA. Pavlović je poznat pod nadimkom Buki. I on radi na radnom mestu kardiopulmo reanimator, dok je Sofija do pre godinu dana radila u klinici na poslovima koji se odnose na pripremu pacijenata za hirurške zahvate, odnosno na poslovima predoperativnih zaključaka. Pošto su nadležni primetili da nedostaju neki lekovi i anestetici, ona je prošle godine prebačena na drugo radno mesto, i to na odeljenje buđenja posle operacija manjeg rizika - otkriva za „Alo!“ izvor iz istrage.

Ivana Bakić Bodrožić (1983-2014)

Ivana Bakić Bodrožić (1983-2014) | Foto: Fejsbuk

Danas stižu rezultati analize krvi

Tužilaštvo će tek nakon dobijanja rezultata toksikoloških analiza i rezultata analize krvi odlučiti da li će podneti krivičnu prijavu protiv dvoje zaposlenih sa VMA.
- Policija je odradila svoj posao i predmet predala nadležnom tužilaštvu. Međutim, oni čekaju rezultate toksikologije i analize krvi, koji bi trebalo da budu gotovi danas ili sutra. Nakon toga, tužilac će doneti odluku o eventualnom podizanju krivične prijave za neovlašćenu prodaju anestetika sa smrtnim ishodom i pomaganju u tom krivičnom delu. Kazna zatvora za ova dela su do osam godina - priča naš izvor.

Sofija Š., medicinska sestra na Vojnomedicinskoj akademiji, koju je policija ispitala u vezi sa misterioznom smrću Ivane Bodrožić (31), izjavila je za „Alo!“ da nije prodala Ivani anestetik „propofol“ od kojeg je preminula. Reporteri „Alo!“ su juče sreli Sofiju, koja je bila bleda i potresena. Nju je kući dovezao kolega sa VMA jer joj nije bilo dobro.

- Nisam ubila Ivanu. Nisam joj prodala niti sam joj dala anestetik. Nisam joj stavila braunilu. Nisam nikada bila u hotelskoj sobi 326. Spremna sam da to sve ponovim i na poligrafu, što sam i tražila od policije kada su me ispitivali. Život mi se zbog ovoga pretvorio u pakao, čak je i moja ćerka pokušala da se ubije kada je saznala iz medija da sam navodno umešana u Ivaninu smrt - kaže Sofija, koju su reporteri „Alo!“ zatekli dok je ulazila u zgradu u kojoj živi.

Sofija je navela da Ivanu nije videla proteklih godinu dana i da ih jedino povezuje to što su se nekada družile i što je medicinski radnik.
- Veoma mi je teško kada vidim da se u medijima Ivana označava kao prostitutka. Ona je bila zaljubljena i nije bila takva osoba. Bila je veliki čovek koji je uvek bio tu za druge. Stvarno mi je teško što se sve ovo dogodilo, ja zbog svega imama psihičke probleme. Pitala bih istražne organe, ako već takve zaključke i sumnje iznose, zašto ne pokažu otiske sa braunile ili neki drugi dokaz koji bi mene teretio - navela je naša sagovornica.

Prema Sofijinim rečima, nju šikaniraju na VMA, prebacuju je sa jednog radnog mesta na drugo, a kako kaže, nema nikakvog razloga za to jer ništa nije uradila protiv zakona.

- Kažu da je neki kolega dovezao Ivanu na VMA i da sam joj ja tu ugradila braunilu. Da li zaista neko može da poveruje u to. Pa to nije moguće jer postoji procedura, kartoni i sve ostalo što mora da bude ispunjeno da bi se tako nešto uradilo. Želim da se što pre istina otkrije zarad Ivane i moje porodice. Samo želim da sve ovo prestane i da nastavim sa svojim životom, ma kako sumoran bio - ispričala nam je plačući Sofija.

Inače, na snimcima koji su na zahtev tužilaštva uzeti sa kamera na zgradi hotela „Hajat“, vidi se da je upravo Ljubiša P. dovezao Ivanu kobne večeri, a onda je ona sama otišla do apartmana. Mediji su već pisali da se sumnja da je tog dana Ljubiša P. dovezao Ivanu do hotela a da joj je braunilu pre toga stavila upravo Sofija Š.

Ivana Bakić Bodrožić pronađena je mrtva u četvrtak, 11. decembra, u sobi 326, u elitnom beogradskom hotelu „Hajat“. Njeno telo sa špricem u podlaktici desne ruke otkrila je sobarica kad je došla da pospremi sobu. Ugledavši beživotno telo, odmah je pozvala policiju i Hitnu pomoć. Međutim, kada su lekari Hitne pomoći stigli u sobu 326, mogli su samo da konstatuju smrt. Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je devojka preminula od prekomerne doze droge. Tri dana kasnije, Ivana je, uz opelo i pratnju tamburaša, koji su svirali njene omiljene pesme „Žute dunje“ i „Osam tamburaša“, sahranjena na groblju u Sirigu.

Željko  Mitrović

Željko Mitrović | Foto: Rajko Ristić

Mitrović: Raskrinkati ubice u belim mantilima

Željko Mitrović, prvi put govoreći o smrti Ivane Bakić Bodrožić, koja je bila zaposlena na „Pinku“, za „Alo!“ je pre nekoliko dana izjavio:
- Jedini način da budem siguran da će policija istražiti slučaj do kraja i da će pronaći i osuditi ljude koji su joj stavili braunilu i prodali veoma opasan anestetik bio je da sebe postavim u centar događaja.
On je tada još kazao da je očekivao da će njegovo ime privući medijsku pažnju i da veruje da će policija raskrinkati ubice u belim mantilima.
- Iskustvo mi kaže da moje ime samo po sebi privlači dovoljno pažnje i medija i policije! Koliko znam, policija je na dobrom putu da razotkrije kriminalce i ubice, raspoređene u zdravstvenim institucijama! Ovo je najmanje što sam mogao da učinim za Ivanu i siguran sam da bi i ona isto uradila za mene - rekao je Mitrović.

Mitrovićeve ruže  na Ivaninom grobu

Mitrovićeve ruže na Ivaninom grobu | Foto: Nikola Travica

Nada Bodrožić

Nada Bodrožić | Foto: Fejsbuk

Željko je belim ružama prekrio grob moje Ivane

„Željko je mojoj Ivani bio jedina velika i prava ljubav. To je bila njena jedina ozbiljna veza. On joj je bio velika pomoć i podrška, a koliko su bili vezani, govori i to da je zajedno sa mnom i Ivanom podigao spomenik mom pokojnom suprugu, na kojem piše da spomenik podižemo ja, Ivana i Željko“, rekla je juče za „Alo!“ Nada Bodrožić, majka tragično preminule Ivane Bakić Bodrožić, koja je 11. decembra nađena mrtva u sobi 326 hotela „Hajat“ u Beogradu.
Poslanica DS-a u pokrajinskom parlamentu kaže da je Željko Mitrović, vlasnik „Pinka“, posle sahrane nekoliko puta zajedno sa njom i Ivaninim bliskim prijateljima posetio Ivanin grob na groblju u Sirigu i da je donosio bukete belih ruža.
- Grob moje Ivane je pokriven belim ružama koje smo doneli Željko i ja. On je divna osoba, koja je u svakom momentu uz mene. Dao je čitulju u novinama, a na njegovom vencu je napisano „Tvoj Željko“. Da je njihov odnos bio drugačiji, ne bi tako pisalo - kaže za naš list majka misteriozno preminule Novosađanke.
Na pitanje da li je Ivani smetalo što je Željko oženjen, Nada Bodrožić kaže:
- Mi živimo u 21. veku i svako ima pravo da upravlja svojim životom, a moja Ivana je bila odrasla osoba - dodaje Nada Bodrožić. Ona navodi da njena ćerka jedinica nije imala tajni pred njom i da je bila veoma uspešna u svetu biznisa.
- Ona je odmah po završetku srednje škole otišla u inostranstvo i završila studije menadžmenta. Usavršavala se u Vašingtonu i Evropi. Bila je puna života, trčala je s posla na posao i ništa joj nije bilo teško. Nije bilo granice njenim ambicijama. Bila je poznata u svetu biznisa, o čemu svedoče i brojni telegrami koje dobijam iz Amerike i drugih zemalja. Između ostalog je planirala da upiše arapski i kineski jezik. Ona je istovremeno mogla da komunicira sa ljudima na sedam jezika koje je tečno govorila - rekla nam je majka Ivane Bakić Bodrožić.
Nada Bodrožić kaže da nije primetila da je njena ćerka koristila opijate i ističe da još nije dobila toksikološke nalaze.
- Čekamo. Naš advokat je na stalnoj vezi sa tužilaštvom. To je jedino relevantno mesto koje može da da zvanične odgovore. Nadam se da će se uskoro saznati istina o smrti moje ćerke - rekla nam je Ivanina majka. D. Ćuruvija

Poslednji komentari
  • Vesna Vreme: 24.12.2014 00:14h

    Moje misljenje je da je Mitrovic u ovo umesan mnogo vise nego sto mislimo. Milicu jos niko nije pomenuo u tekstovima...a mozda bi je trebalo pomenuti. Da je misterija, jeste.

  • Dragana Vreme: 24.12.2014 00:48h

    Žao mi je devojke a još žalije njene majke u ovoj tragediji - još jedan mladi život je odnela droga - i sve dok mislimo da se to dešava nekom drugom - deca nam polako odlaze... Ali dosta više o ''ucveljenom'' Željku Mirtoviću - od sve tuge dan posle otišao sa ženom kod Cece na slavu....

  • Din Vreme: 24.12.2014 07:00h

    Na kojim travama ova žena, ona nije normalna. JUče je vidim sedi u Vojvodjanskom parlamentu!

  • Nikolina Vreme: 24.12.2014 07:23h

    Kako je gospodin tako siguran da su beli mantili krivi? On ih je vec osudio ? Ovo smrdi od daleko

  • nada Vreme: 24.12.2014 08:24h

    U ovoj septickoj jami od drustva,drzave sve je moguce,pa i da krivci budu zrtve...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP