Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MAFIJAŠKI OBRAČUN U VRANJU

Bomba aktivirana daljinskim upravljačem

Autor: Radoman Irić | 18.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Dejan Nikolić Kantar (35) iz Vranja zadobio je juče ujutru oko 2.10 teške telesne povrede opasne po život u podmetnutoj eksploziji.

Kantar  izbegao smrt, ali mu je noga amputirana

Kantar izbegao smrt, ali mu je noga amputirana

Eksplozija se dogodila u strogom centru Vranja, u ulici 29. novembra, u trenutku kada je Nikolić ušao u svoj džip „audi Q7“ registarskih oznaka VR-041-VF, startovao motor i pomerio se samo jedan metar!


Teško povređenom Nikoliću juče je u vranjskoj bolnici odmah po prijemu amputirana smrskana leva noga iznad kolena, posle čega je smešten na odeljenje intenzivne nege na hirurgiji. Kako se oko podne njegovo zdravstveno stanje pogoršalo, on je u pratnji anesteziologa i hirurga vozilom Hitne pomoći prebačen na Vojnomedicinsku akademiju. Do juče po podne istražni postupak o ovom slučaju nije bio okončan, a policija se, s obzirom na karakter istrage, nije oglasila.

- Osim osnovnih podataka, nismo još u stanju da saopštimo bilo kakve pojedinosti o samoj eksploziji, a pogotovo ne o počiniocima i njihovim motivima - rekao je Dragan Stamenković, portparol Policijske uprave Vranje.

Dejan  Nikolić  (35)

Dejan Nikolić (35)

Naši izvor u policiji kažu da je reč o „profesionalno obavljenom poslu“ u kojem je verovatno korišćena daljinski aktivirana eksplozivna naprava velike razorne moći.


- Nikolić je, pretpostavljamo, ušao u svoje vozilo i samo što ga je pokrenuo, eksplozivna naprava je daljinski aktivirana“, kaže isti izvor.


Od jačine eksplozije popucalo je staklo na nekoliko prozora na Biblioteci „Bora Stanković“ i Galeriji Narodnog univerziteta, u čijoj je blizini džip bio parkiran.
Ovaj slučaj je izazvao veliku znatiželju stanovnika Vranja i lokalnih medija, a služba za odnose sa javnošću Zdravstvenog centra oglasila se čak tri puta za samo četiri sata, što se nikada ranije nije dogodilo.

- Došao đavo po svoje - glasno je prokomentarisao M. S. iz jednog od četiri susedna solitera sa više od 170 porodica, koje je ova eksplozija uplašila i prilično uznemirila. Mesto eksplozije juče su čitav dan obezbeđivali pripadnici vranjske policije.

Palio automobile političarima?

Dejan Nikolić sumnjiči se da je sa svojom grupom podmetnuo više požara na automobilima i objektima u Vranju, pa i na automobilu gradonačelnika Zorana Antića 2011. godine. Ipak, nijedan od tih postupaka nije okončan, a pripadnici te grupe pušteni su da se brane sa slobode. Nikolić je vlasnik jedne kockarnice i lanca pekara. Oženjen je i otac dvoje maloletne dece.

„Počeo rat podzemlja“
Na sajtu lokalnog „OK radija“ juče se oglasio slušalac koji je za sebe rekao da je „blizak Kantarevom društvu“ i nagovestio da je ovim u Vranju „počeo rat podzemlja“.


- Biće još ljutih obračuna i novih eksplozija. Ovo je samo početak unutrašnjeg obračuna pripadnika vranjske mafije i početak naplate neizmirenih računa - rekao je taj Vranjanac, a onda naglasio da je onaj ko je podmetnuo eksploziv pod Kantarev automobil objavio svoju kandidaturu za prevlast u vranjskom podzemlju.

Poslednji komentari
  • leleeeeee Vreme: 18.07.2014 10:05h

    kako je samo lep I sarmantan!!!

  • Don Milisav Vreme: 18.07.2014 10:46h

    Vrlo cudno pojedinci su vise obavesteni od same policije koja objavljuje da je posao oko postavljanja eksploziva uradjeno profesionalno. Mafija je u samoj policiji.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP