Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NASILJE

Bombom na novinara!

Autor: Vijesti | 12.08.2013 - 10:38:00h | Komentara: 0

Novinar "Vijesti" i "Monitora" Tufik Softić sinoć je ponovo, nakon šest godina, bio meta napada kada je u dvorište njegove porodične kuće u Beranama bačena eksplozivna naprava, pišu podgoričke "Vijesti".

tufik

Tufik Softić ponovo napadnut/Foto:printscreen Vijesti

Eksploziv su bacile, za sada, nepoznate osobe oko 22 sata, a na manje od metra od Softićevog automobila koji je parkirao dvadesetak minuta ranije.
Softić, koji je ranije bio novinar "Republike", rekao je da je u kući bio sa suprugom i decom, kada je odjeknula detonacija. Automobil, kako je rekao, nije oštećen pa policija sumnja da je reč o "šok-bombi".
"Automobil sam parkirao na mesto gde ga i obično parkiram, što je nepunih pet metara udaljeno od mesta gde su me 2007. godine napali i pretukli još nepoznati napadači. Što se mene tiče, i pre tog napada konstantno pišem o kriminalu i kriminalcima, ali nikada nisam imao pretnje ili neke druge neprijatnosti”, rekao je Softić.
"Vijesti" pišu da je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević sinoć telefonom razgovarao sa Softićem, iskazavši na taj način lično interesovanje za ceo slučaj.
Savetnica za odnose s javnošću Uprave policije Tamara Popović je potvrdila "Vijestima" da je ispred Softićeve kuće bačena eksplozivna naprava.
“U dvorište porodične kuće Tufika Softića u blizini njegovog automobila bačena je eksplozivna naprava. Prema preliminarnim rezultatima radi se o šok bombi, ali ćemo tek sutra, kada bude završen uvidjaj, izuzeti i veštačeni tragovi, znati o kom eksplozivu se radi. Službenici Centra bezbednosti Berane, u saradnji sa Tužilaštvom, preduzimaju sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju rasvetljavanja tog događaja”, rekla je Popovićeva.
U reagovanju na ovaj incident, glavni i odgovorni urednik "Vijesti" Mihailo Jovović je rekao da je to dokaz da u Crnoj Gori nisu bezbedni "oni koji hoće profesionalno da rade i ne žele da saginju glavu i zatvaraju oči pred bolestima ovog društva".
On je kazao da država nije otkrila niti profesionalno istraživala napade na novinare, jer se u protivnom ne bi "oni sa dna društva, po pravilu povezani sa vladajućom 'elitom' u politici i ekonomiji, usudjivali da naređuju i izvršavaju ovakve stvari".
“Iako bez mnogo nade da će policija i tužilaštvo u ovom slučaju biti uspešniji nego do sada, "Vijesti" zahtevaju od ministra Konjevića i direktora Stojanovića da se ološ koja je ovo počinila i/ili naložila, hitno pronađe i kazni, a Tufik i njegova porodica i imovina zaštite. Verbalna podrška i osude napada su prvi i najlakši korak, ali je krajnje vreme da policija i tužilaštvo počnu da rade profesionalno, bar onoliko koliko to čine novinari Vijesti”, poručio je Jovović.
List podseća da je Softić pretučen 1. novembra 2007, kada su ga dva maskirana napadača udarali palicama po glavi i teško povredili.
Osobe koje su tada brutalno pretukle Softića, još nisu izvedene pred lice pravde.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP