Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DVOJICA MLADIĆA NASTRADALA U OKOLINI PARAĆINA

Braća neplivači
utopili se u bari!

Autor: S. M. - J. P. - D. Ć. | 30.07.2013 - 10:48:00h | Komentara: 1

Ronioci Specijalne jedinice Policijske uprave Kruševac izvukli su u juče oko 10.00 tela rođene braće, Bojana (23) i Aleksandra Ivaniševića (21) iz Sikirice kod Paraćina koji su se zajedno udavili u bari, saznaje “Alo!”. Njih dvojica su se utopila u nedelju oko 16 sati u jednoj od brojnih bara u ataru sela Donji Katun, između Varvarina i Paraćina. Porodica Ivanišević je tokom 90-ih izbegla iz okoline Benkovca i nastanila se u selu Sikirica kod Paraćina. Nesrećni mladići su u nedelju po podne biciklima sa još dvadesetak mladih ljudi iz Drenovca i Sikirice došli da se osveže.

Bojan i Aleksandar Ivanišević

 

Bojan (23) i Aleksandar
Ivanišević (21) iz Sikirice se
udavili spasavajući jedan
drugog. Bojan je ušao u plićak, ali ga je voda povukla.
Aca je skočio da ga spase,
ali ga je Bojan povukao za
sobom, kaže supruga
nastradalog

- Bio sam sa unukom na pecanju i video ta dva momka i još jednog kratko ošišanog, istetoviranog mladića koji je bio sa njima. Druga grupa, u kojoj je bilo desetak momaka i devojaka, bila je nešto dalje, u drugoj bari. Istetovirani mladić je skakao u baru sa brdašceta, dok su njih dvojica bili neodlučni i videlo se da ne znaju da plivaju. Opomenuo sam ih da je kupanje za neplivače tu opasno, jer je dubina vode 10 i više metara i naglo se propada u dubinu. Pola sata nakon povratka kući čuo sam policijsko vozilo i rekli su mi da su se dva momka udavila – priča Miroslav Branković iz Donjeg Katuna.

Bojan i Aleksandar Ivanišević

Bara u kojoj su se udavila braća | Foto: Slaviša Milenković

Bojan i Aleksandar Ivanišević

Ronioci izvukli tela nastradalih | Foto: Slaviša Milenković

 

Zabranjeno kupanje
Neposredno uz baru u kojoj su stradala braća Ivanišević stoji tabla sa upozorenjem da na tom mestu nije dozvoljeno kupanje. U blizini se nalazi desetak bara nastalih vađenjem šljunka i sitnog peska. Pre dve godine na jednoj od bara udavila su se dva momka iz Donjeg Katuna i Drenovca kod Paraćina.
- Često dolaze ribolovci i kupači, iako ni kupanje ni pecanje nisu dozvoljeni. Pecaroše juri ribočuvarska služba dok kupače nema ko da kontroliše. Više puta sam mlade koji dođu na kupanje upozoravao da je opasno skakati u bare jer je dubina velika, a voda hladna, ali većina ne sluša. Bio sam u nedelju na separaciji, ali sam za nesreću čuo tek kada je stigla policija.

Sa braćom je bio i treći mladić koji je, kažu, pokušao da ih spase, ali nije mogao. Na pedesetak metara bila je poveća grupa kupača, ali verovatno nisu stigli da im pomognu- priča jedan od radnika firme “MG Kop”, koja vadi pesak kod Donjeg Katuna. Jelena Malešević, nevenčana Bojanova supruga, izjavila je juče za “Alo!” da su braća otišla tog dana do bare, a da joj je komšija javio tužnu vest.

- Moj Bojan i dever Aca su otišli do bare na kupanje, iako sam im više puta govorila da je tamo opasno, pogotovo jer nisu znali da plivaju. Ja sam mog supruga uzalud zvala telefonom koji mi je zvonio tri puta. Četvrti put javio mi se komšija, koji mi je rekao da su se njih dvojica utopila- kroz plač nam je rekla Bojanova supruga, koja sa njim ima ćerkicu od 16 meseci i dete od četiri godine.

Jelena kaže da je komšija njenom svekru ispričao da je Aleksandar pokušao da spase brata.

- Bojan je ušao u plićak, ali ga je voda povukla. Aca je skočio da ga spase, ali ga je Bojan povukao za sobom. Komšija je skočio za njima, ali je Aci već voda bila do usta. Pokušao je da ga spase, ali ga je pustio, jer bi se i on udavio. Aca i Bojan su se skoro utopili prošle godine. Devera je tada spasla jedna devojka, a mog supruga drugari. Eto, poginuše u isti dan, u isti sat i minut- rekla nam je supruga stradalog.

Bojan Ivanišević

Bojan Ivanišević sa suprugom Jelenom

Sestra im poginula tokom rata
Jelena kaže da su se roditelji braće Siniša i Mirjana sa njima doselili u okolinu Paraćina nakon rata u Hrvatskoj i da osim njih imaju imaju i ćerku Natašu od 19 godina.

Bojan Ivanišević sa sestrom

Bojan Ivanišević sa sestrom Natašom

- Ovde su radili i napravili kuću, a moj suprug i dever bavili su se poljoprivredom. Oni su već imali tragediju u Hrvatskoj kada im je tokom rata poginula sestra Tanja, koja je imala dve godine. Kako su mi rekli nju je deda učio da vozi traktor, ali su tada doživeli nesreću. Mog divnog supruga i devera sada nema. Dever Aca se skoro slikao da šalje slike svojoj devojci, ali vidite šta nam se desi. Ne znamo kako ćemo ovo preživeti- ispričala kroz suze Bojanova supruga.
Poslednji komentari
  • Saša Lazic Vreme: 06.08.2013 12:16h

    Dali postoj žiroracu na koj gradjani mogu da uplate pomoc ?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP