Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HAPŠENJE U NIŠU

Braća „spajdermeni“ opljačkali zlataru!

Autor: B. Janačković | 28.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Policija je uhapsila braću J. V. (24) i I. V. (21) iz Niša, zbog sumnje da su 24. januara opljačkali zlataru „Zlatarna Celje“ u centru Niša.

Oteti nakit i satovi vredni nekoliko miliona

Oteti nakit i satovi vredni nekoliko miliona

Oni se sumnjiče da su u zlataru ušli preko krova, a potom, nakon što je radnica isključla i otvorila sef, preteći pištoljem, oteli nakit i satove vredne nekoliko miliona dinara.


- Policija još uvek nije pronašla ukradene dragocenosti, ali se istragom došlo do dovoljno dokaza koji senku sumnje bacaju na pomenutu braću. U toku je DNK analiza nađenih tragova - kaže naš izvor.

Braću hidrauličnom  platformom skidali s krova

Braću hidrauličnom platformom skidali s krova


Da su uhapšena braća veoma spretna u veranju po krovovima, poslednji put su demonstrirali u februaru 2010. godine kada su poput Spajdermena bežali od policije preskačući terase i krovove u jednoj stambenoj zgadi u naselju Pantelej. Prethodno su policajce i žandarme koji su došli da ih uhapse gađali frižiderom i sa terase zabarikadiranog stana nazdravljali im viskijem. Organima reda pošlo je za rukom tada da ih uhapse, tek pošto su hidrauličnom platformom uspeli da ih skinu sa krova višespratnice.

Zanimljivo je da je I. V. privođen zbog pljačke zlatara još kao 15-godišnji učenik. Naime, on se sumnjičio da je u aprilu 2008. godine u jednoj noći obio dve zlatare u centru Niša i iz njih izneo nakit vredan 3,2 miliona dinara. U zlataru „Marius“ ušao je kroz krovni prozor koji je razbio, i iz nje, kako se sumnja, odneo zlato vredno 1,15 miliona dinara, dok je iz zlatare „Sjaj“, koja je obijena, izneto zlato vredno 2,13 miliona dinara. Obe zlatare, nalaze se u radijusu od nekoliko stotina metara od „Zlatare Celje“.

Zlato nije nađeno

Po nalogu osnovnog javnog tužioca u Nišu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova. Pretresom njihovog stana nije nađeno zlato, ali su pronađene druge stvari za koje se sumnja da su ukradene, kaže naš izvor.

Poslednji komentari
  • ja Vreme: 28.01.2015 07:44h

    jos su mladi tek ima da pljackaju do kraja zivota. par godina zatvor ,opet pljacka i tako redom

  • flesh Vreme: 28.01.2015 23:51h

    Folirant kao i svi ..dogovorili se sve..kako ga nije nista bolelo kada je brojao miline..mladima je ovo svetionik..bezite odavde sto dalje..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP