Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

RAZREŠENA PLJAČKA POZNATE NIŠKE ZLATARE

“Braća spajdermeni” vratili zlato vredno 16,5 miliona dinara!

Autor: B.Janačković | 23.06.2015 - 11:35:00h | Komentara: 0

Policija i Više tužilaštvo nakon intenzivnog rada pronašli su zlato vredno 16,5 miliona dinara koje su 24.januara 2015. godine, iz Zlatarne Celje u centru Niša na spektakularan način opljačkali J. V. (25) i I. V. (22) iz Niša.

Oteti nakit i satovi vredni nekoliko miliona

-Nađeno je 438 komada nakita od zlata i to 107 prstenja, 80 privezaka, 51 narukvica, 41 ogrlica, 24 lančića, 98 pari minđuša i 30 rasparenih minđuša, pet broševa i dve igle za kravatu, ukupne vrednosti od oko 16, 5 miliona dinara. Pronađen nakit, odmah je vraćen obijenoj zlatari, saopštila je policija. Na ovaj način, ističu u policiji, postupljeno je u skladu sa izjašnjenjem Višeg javnog tužilaštva u Nišu da se sa okrivljenim sklopi sporazum o priznanju krivičnog dela ukoliko vrate nakit.

Portparol Višeg tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević kaže da je u toku sklapanje sporazuma o priznanju krivice, budući da su osumnjičeni pristali da vrate zlato, ali

Zakopano na obali Morave
Kako Alo.rs saznaje, zlato je bilo zakopano na obali Južne Morave. Braća „spajdermeni“ su nedavno, nakon prihvatanja nagodbe sa tužilaštvom, odveli policiju na mesto gde je zlato bilo zakopano u teglama.

da se o visini kazne ne može govoriti još – dok sporazum ne bude sklopljen i verifikovan od strane suda.
-Za ovo krivino delo zaprećena je kazna od tri do 15 godina zatvora a koliku će kaznu dobiti znaće se tek posle sklapanja sporazuma i njegovog prihvatanja od strane suda. Najveća suština ovog sporazuma jeste ta da je vraćeno zlato velike vrednosti, kaže Stanojević

Niška policija ih je ubrzo identifikovala i uhapsila, ali zlato sve do danas nije bilo nađeno jer su razbojnici odbijali da priznaju gde su ga sakrili.
Kako je naš list pisao, braća su nadimak dobili u februaru 2010. kada su kao “Spajdermen” bežali od policije preskačući terase i krovove u jednoj stambenoj zgradi u naselju Pantelej. Prethodno su policajce i žandarme koji su došli da ih uhapse gađali frižiderom i s terase zabarikadiranog stana nazdravljali im viskijem. Uhapšeni su tek pošto su ih hidrauličnom platformom skinuli s krova višespratnice.

Mlađi I. V. je privođen zbog pljačke zlatara još kao petnaestogodišnji učenik. On je u aprilu 2008. u jednoj noći obio zlatare „Marius“ i „Sjaj“ u centru Niša i iz njih odneo nakit vredan 3,2 miliona dinara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP