Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MAKEDONAC ĆUTAO NA SASLUŠANJU U PALATI PRAVDE

Branio porodicu, ali ostaje iza rešetaka!

Autor: J. Paunović - A. Dimitrovska | 24.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 7

Državljanin Makedonije Saško Bogeski (38),osumnjičen za ubistvo Vlade Manića (36), koji mu je usred noći provalio u stan u Žarkovu, juče nije bio u stanju da iznese odbranu na saslušanju kod istražnog sudije Višeg suda u Beogradu. Njegov advokat Vladan Petrović za “Alo!” kaže da Bogeski tragediju veoma emotivno preživljava, posebno jer “ ima duboko religiozna uverenja”.

Saško Bogeski sa  suprugom i ćerkom

Saško Bogeski sa suprugom i ćerkom

“Bogeski je izjavio da je pod velikim stresom i da zbog toga ne može da iznese odbranu”, kaže za “Alo!” izvor blizak istrazi i dodaje da bi naredne nedelje u istrazi trebalo da svedoče Ira Bogeski, Saškova supruga, kao i njihove komšije. Bogeskom je, kako saznajemo, određen jednomesečni pritvor zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke.


Manić, koji iza sebe ima 50 krivičnih prijava zbog provala, kroz prozor je u utorak oko 22 sata ušao u stan porodice Bogeski u Zmajevačkoj ulici 26. Njega je prvo primetila Saškova supruga Ira, koja se potom sa osmogodišnjom ćerkom sakrila iza kreveta i sa Saškom pozvala policiju. Saško se u nameri da se odbrani od provalnika, koji je u rukama imao šrafciger, dokopao noža i nekoliko puta je nožem u leđa i nogu ubo Manića, koji je ubrzo preminuo.

“Sa mnom nije govorio o tome šta se te večeri dogodilo jer zbog psihičkog stanja u kojem se nalazi nije bio u stanju da priča”, rekao je za “Alo!” advokat Bogeskog.
Kako saznajemo, Saškova supruga se sa ćerkkom odselila iz stana u kojem se dogodilo ubistvo jer se plaši za svoju sigurnost.

Kako “Alo!” saznaje, Bogeski je ćutao i na saslušanju u beogradskoj policiji.
“Kada je patrola izašla na mesto obračuna, Saško je u nekoliko navrata samo ponovio: ‘Ubio sam ga’. Sav se tresao i jedva da je znao kako se zove. On je odmah odveden u Urgentni centar, gde je nakon ukazane pomoći upućen u policiju. U pritvoru je samo plakao i nije mogao ni sa kim da komunicira - dodaje naš sagovornik iz policije blizak istrazi.

Bogeski nema nijedno jedino krivično delo u svom dosijeu, a ubijeni Manić 50 ima provala. On je tek izašao iz zatvora, a prema rečima njegovog oca, nije mogao da nađe posao jer niko nije želeo da zaposli bivšeg robijaša. Zbog toga je postao i narkoman.

On je posle povređivanja izašao iz stana i 100 metara dalje pao na ulici, gde su lekari i konstatovali njegovu smrt. Pre nego što je izdahnuo, uspeo je da pozove brata i kaže mu da dođe po njega. Inače, policija je u jednom trenutku morala da zaštiti Manićevog brata jer su besne komšije htele da ga napadnu zbog provala koje je Vlada izvršio u njihovoj zgradi.
Poslednji komentari
  • Mrca Vreme: 24.05.2013 07:41h

    Hajde, pustite čoveka, dosta mu je stresa. I nemojte da kažete, ne može po Zakonu. Da je Zakon u ovoj zemlji poštovan ne bi bili ovde gde smo sada.

  • GORAN Vreme: 24.05.2013 12:18h

    Verujemo da je pravda na strani coveka koji je branio svoju porodicu od lopova provalnika. U normalnim zemljama samo bi uzeli izjavu i pustili coveka koji stitio svoju osmogodisnju cerku i zenu.

  • zoran m. Vreme: 24.05.2013 14:27h

    Sasko,ruka ti se pozlatila-tako se brani cast porodice i dom!Da je vise takvih kao Sasko,bilo bi manje raznih Vlada Manica i slicnih kriminalaca. A i zakon treba menjati-zasto je visestruki provalnik na slobodi?

  • grozd Vreme: 25.05.2013 08:47h

    porodicni ljudi, hajde da se organitujemo da sami zastitimo svoje porodice, ovog jadnog coveka od kriminalaca, jer država ne može da nas zastiti.

  • Saša Vreme: 25.05.2013 09:39h

    Čoveku je veoma teško jer je oduzeo drugome život. Ali kakav život: narkomana,robijaša,pljačkaša...To po meni nije nikakav život. Branio je svoju porodicu i svaka mu čast, ne daj bože te situacije ali bi odreagovao kao i on. Neka nam je srećna policija i sudstvo da u novinama nije osvanulo:Višestruki povratnik pobio celu porodicu!! Saško mirno spavaj drugačije nije moglo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP