Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NOVI DETALJI U ISTRAZI O POGIBIJI ELENE KRSMANOVIĆ (8) U RESNIKU

Brat nije povukao oroz?

Autor: novosti.rs | 30.12.2014 - 10:25:00h | Komentara: 0

Zatražene su dodatne DNK analize svih raspoloživih tragova sa mesta tragedije. Na rukama svih ukućana Elene Krsmanović (8)nisu pronađeni tragovi barutnih čestica

Darko K. sa Helenom

Darko Krsmanović sa nastradalom Elenom | Foto: facebook

Rođeni brat Elene Krsmanović (8), po svemu sudeći, nije, kako se dosad sumnjalo, povukao oroz na lovačkoj puški iz koje je ubijena ova devojčica. Kako je “Novostima” potvrđeno u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, na rukama četvorogodišnjaka nisu pronađeni tragovi barutnih čestica. Takođe, kako navode iz Tužilaštva, dobijeni rezultati “parafinskih rukavica” nedvosmisleno pokazuju da takvih tragova nema ni kod ostalih ukućana.

Nesreća u Resniku / Foto: Milorad Miilanković

Nesreća u Resniku / Foto: Milorad Miilanković

 
Kako je potvrđeno našem listu, utvrđeno je da na rukama pokojne Elene, njenog oca Darka, majke Jelene i brata, kao i dede Jove i babe Branke Crnogorac nisu pronađene čestice karakteristične za ostatke posle opaljenja vatrenog oružja.
- Shodno tome, data je naredba za uzimanje DNK profila i izradu DNK profila svih raspoloživih tragova pronađenih i izuzetih sa lica mesta - saopšteno je iz Tužilaštva. Takođe, data je naredba i za uzimanje bukalnog brisa i izrada DNK profila Darka Krsmanovića i njegovog maloletnog sina radi upoređivanja.
Iz ovog tužilaštva ističu da će nakon dobijenih rezultata analiza DNK, već u januaru, početi sa saslušanjem svedoka. Svoje iskaze, kako saznajemo, daće pre svih oni koji su se kobne večeri zatekli

Tragedija u porodičnoj kući Krsmanovića dogodila se 14. decembra. Darko, otac ubijene Elene, i njen deda Jovo, vratili su se tog popodneva iz lova, posle čega su čistili oružje. Darko je, jednog trenutka, ostavio dvoje svoje maloletne dece u sobi u kojoj su na stolu stajale i dve lovačke puške.

u kući Krsmanovića, odnosno Crnogorac, u Uroševačkoj ulici, u beogradskom naselju Resnik. Reč je o Eleninoj majci Jeleni Krsmanović, baki Branki i dedi Jovi Crnogorcu. Otac Darko zasad se tereti za izazivanje opšte opasnosti i posle saslušanja je pušten da se brani sa slobode.

Prvi rezultati istrage ukazivali su na to da je, ne sluteći nesreću, iz čiste radoznalosti, Elenin brat prišao oružju i pritisnuo obarač. Odjeknuo je pucanj i zaostali patron iz Darkove puške pogodio je u glavu osmogodišnju Elenu, koja je na mestu ostala mrtva. U trenutku kada se tragedija dogodila, u kući su, osim Darka i Jove, bili i Elenina majka Jelena i baka Branka.
KRIMINOLOG NIKOLIĆ: MOGUĆI PROPUSTI
Kriminolog Zlatko Nikolić objašnjava da rezultati “parafinske rukavice” koji su pristigli u Tužilaštvo ne moraju biti validni, te je stoga nadležna institucija i naložila dodatne analize DNK.
- Ne bih nikoga da prozivam i kažem da li je bilo propusta prilikom analize “parafinskih rukavica” - rekao nam je Nikolić. - Tu pre svega mislim na činjenicu da, za razliku od pištolja, nemaju sva lovačka oružja mogućnost tolikog rasprskavanja barutnih čestica odmah po ispaljenju. Moguće da iz ovog razloga niko od testiranih nije imao tragove baruta na rukama.
Međutim, ukazuje naš sagovornik, “postoji i mogućnost da je u trenutku kad se dogodila tragedija, osim ukućana još neko bio na mestu nesreće”. To će utvrditi istraga.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP