Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

VRHOVNI SUD U SAO PAULU NEUMOLJIV PREMA ZAHTEVU SRBIJE

Brazil odbio izručenje
srpskog narko-bosa!

Autor: B.Jelovac | 02.08.2013 - 10:17:00h | Komentara: 2

Vrhovni sud Brazila odbacio je zahtev Srbije za izručenje Zvezdarca Gorana Nešića (43) zvanog Ciga, koji je pred Okružnim sudom u Pirotu 2002. godine u odsustvu osuđen na osam godina zbog šverca 24,5 kilograma heroina, ekskluzivno saznaje „Alo!“.

Goran Nešić Ciga

Goran Nešić Ciga

Zabrana

Goranu Nešiću u Sao
Paulu se trenutno sudi
za organizovanje šverca
620 kilograma kokaina iz
Južne Amerike u Evropu i
pranje oko dva miliona evra

Iako se Nešiću u Sao Paulu trenutno sudi za organizovanje šverca 620 kilograma kokaina iz Južne Amerike u Evropu i pranje oko dva miliona evra, razlog zbog kojeg ekstradicije neće biti zapravo je to što je u slučaju kazne na koju je osuđen u Srbiji nastupila zastarelost.

- Kada je iz naše zemlje upućen zahtev, brazilski tužilac je bio saglasan sa izručenjem i spreman da Nešić, u slučaju da bude osuđen u Brazilu, služi jedinstvenu kaznu u Srbiji. Međutim, kako se ispostavilo, prošle godine nastupila je zastarelost u slučaju presude u Pirotu - kaže naš izvor u vrhu MUP-a.
  • Brazil zaplena droge | Foto:
  • Brazil zaplena droge | Foto:
  • Brazil zaplena droge | Foto:
  • Brazil zaplena droge | Foto:
  • Brazil zaplena droge | Foto:
 
Otuda je i na osnovu dokumentacije koja je poslata iz Beograda i koja prati Interpolovu poternicu koju je Srbija raspisala 2003. brazilski ministar Dijas Tofoli odgovorio da je zaključio da je kazna u Pirotu zastarela, te je zahtev odbijen, navodi se u saopštenju brazilskog suda.

Nema dokaza protiv Keke

Dejan Stojadinović Keka

Dejan Stojadinović Keka

Brazil je za vođom novobeogradskog klana Dejanom Stojanovićem (37) zvanim Keka, koji je takođe optužen za šverc kokaina u Nešićevoj grupi, u maju ove godine ukinuo Interpolovu poternicu. Kako je „Alo!“ pisao, Keka je jedini od 18 optuženih protiv kojeg su tamošnji istražni organi u odsustvu obustavili postupak u nedostatku dokaza da je učestvovao u švercu.
Nešiću je otuda u Brazilu ukinut ekstradicioni pritvor, a postupak u kojem je sa još 16 osoba optužen pred sudom u Sao Paulu još uvek je u toku. Grupa koja se sastoji mahom od državljana Srbije, Crne Gore, Bosne i Hrvatske koji su imali lažne identitete razbijena je u maju 2011. u akciji „Niva“ brazilske federalne policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) pod okriljem američke DEA. Optužena grupa švercovala je kokain prekookeanskim brodovima u zapadnu Evropu u mermeru, kornfleksu i na razne druge načine, a osim toga, Nešić je označen i kao glavni magacioner kod kojeg su robu skladištili južnoamerički narko-karteli, a po nju potom dolazile sve zainteresovane organizovane kriminalne grupe sa Balkana voljne da se bave daljim rasturanjem kokaina u Evropi.
Prilikom hapšenja zaplenjen je 31 stambeni objekat, 15 luksuznih automobila i tri broda, vrednosti oko 16 miliona dolara, kao i četiri firme - za bušenje blokova i izvoz mermera, turistička agencija “Kum turismo”, agencija za konsalting i nekretnine. Obaveštajne službe su preuzele i njegovu kuću od 380 kvadrata u Bauru u kojoj je i uhapšen, a u kojoj su podovi od porcelana, zidovi na spratovima su stakleni, a kuća je okružena gvozdenom kapijom i električnom ogradom sa desetinama bezbednosnih kamera.
Poslednji komentari
  • olga Vreme: 02.08.2013 12:29h

    Srbiji bukvalno nikoga netreba izručiti jer je sudsto izuzetno korumpirano i pod političkim uticajem.Sude bez jakih dokaza kako im se naredi.Ni Španija nadam se neće izručiti Bojovića kao ni Crna Gora Šaranovića.Neka srpska policija tim zemljama dostavi dokaze pa neka im se tamo sudi.

  • Mrmot Vreme: 02.08.2013 19:27h

    Ma streljajte ga bolje tamo,nema pravde u Srbiji...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP