Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SRBIJA 2013!

BRUTALNO: Nastavnik štapom tukao i šamarao đake!

Autor: Branko Janačković | 02.11.2013 - 21:42:00h | Komentara: 5

Saša Nikolić iz Proseka, otac učenika Predraga Nikolića (11) iz Osnovne škole „Đura Jakšić“ u Jelašnici, prijavio je prosvetnoj inspekciji da je nastavnik tehničkog vaspitanja Slaviša Milojković šamarao i čupao za kosu njegovog sina i još trojicu njegovih drugova. Dečak tvrdi da ih je nastavnik nakon toga i štapom tukao po ispruženim dlanovima!

Težak incident desio se još 10. oktobra u ovoj školi, oko 15 kilometara udaljenoj od Niša. Nastavnik Milojković, prema rečima direktorke škole Slađane Miladinović, demantovao je sve optužbe đaka, ali je suspendovan do okončanja disciplinskog.

Saša Nikolić sa svojim sinom, pretučenim osnovcem

Saša Nikolić sa svojim sinom, pretučenim osnovcem | Foto: Kostadin Kamenov

 
- Učenik D. S. i učenica N. S. potukli su se na času sa kojeg je on izašao. Na malom odmoru nastavnik se vratio u učionicu besan čim je čuo šta je bilo. Decu je vređao pogrdnim životinjskim imenima. Prišao je D. S. i rekao mu: „Zašto biješ devojčicu?“ i udario mu šamar. Ne pitajući ko je kriv, a ko ne, nastavio je da udara šamare mom sinu P. N. i učenicima N. K. i S. A. i da ih čupa za kosu. Posle ih je tukao po dlanovima drenovim štapom, i to, da stvar bude gora, baš onim koji sam ja napravio sinu za njegov predmet - kaže roditelj Saša Nikolić.

Osnovne škole „Đura Jakšić“ u Jelašnici

Osnovne škole „Đura Jakšić“ u Jelašnici | Foto: Kostadin Kamenov

 On kaže da je nastavnik pokušao sve da negira, ali da su napadnuta deca ponaosob dala identične izjave roditeljima.

- Saznalo se sada i da ih je i prošle godine tukao štapom po dlanovima, ali to tada nisu smeli da prijave. Da li nastavnik treba da kažnjava decu batinama i ko mu daje to pravo? Direktorka je pokušala da zataška ceo slučaj. Prijavio sam i republičkoj prosvetnoj inspekciji, ali sam jedino dobio obaveštenje da je prijava prosleđena gradskoj inspekciji. U međuvremenu traje revanšizam jer nastavnici koji su mu prijatelji daju jedinice deci. Posebna je sramota što se radi o čoveku sa 39 godina radnog staža koji je za pet meseci trebalo da ide u penziju - dodaje Nikolić.
Direktorka Miladinović odbacuje optužbe o zataškavanju slučaja i navodi da je škola pokrenula sve zakonom propisane procedure.
- Nakon što je prijavljen incident, uzete su izjave od učenika i nastavnika Milojkovića. Zasedao je i tim za zaštitu učenika i dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Disciplinski postupak je pokrenut 30. oktobra, kada je i nastavnik suspendovan do njegovog okončanja, 12. novembra. Šta se tačno desilo i da li su optužbe tačne, biće utvrđeno tim postupkom. U ovom trenutku se ništa ne može reći - kaže ona.
Lela Lilić iz Jelašnice tvrdi da je Milojković pre šest godina udario štapom i njenog sina.
- Kada mi je sin bio u šestom razredu, došao je kući sa modrom štraftom od ramena do sredine leđa. Rekao je da ga je nastavnik Milojković udario štapom - priča ona.
Sa nastavnikom Milojkovićem nismo uspeli da stupimo u kontakt. Muški glas koji se javio na njegov broj mobilnog telefona prvo je pitao „ko traži Slavišu“, da bi, kada je čuo o čemu se radi, rekao da je broj pogrešan i da smo dobili Ristić Dragutina. Posle tri sata, pozvali smo isti broj i tražili Slavišu. Žena koja se javila pitala je ko ga traži, a kada je čula da je u pitanju novinar, rekla je da - nije kod kuće.

Učenik: „Nazivao nas je majmunima, stokama, svinjama“

- Nastavnik Slaviša je uleteo besan u učionicu jer se jedan drug potukao sa drugaricom. Počeo je da psuje. Nazivao nas je majmunima, stokom i svinjama. Počeo je da čupa dvojicu mojih drugova, a onda je meni zavalio šamarčinu. Nakon toga nam je naredio da ispružimo dlanove, pa nas je štapom udario po njima dosta jako - kaže učenik P. N., čiji je otac prijavio slučaj inspekciji.


Direktorkin sin zaposlen u školi!

Direktorka škole, Slađana Miladinović

Direktorka škole, Slađana Miladinović

 Zanimljivo je da je nedavno prosvetna inspekcija poslala kontrolu u ovu školu zbog prijave jednog od zaposlenih da je direktorka zloupotrebila položaj određenim finansijskim malverzacijama, te da je zaposlila navodno svoju sestru, sina i sina svoje kume, koja navodno takođe radi u školi. Međutim, direktorka kaže da je inspekcija obavila kontrolu pre mesec dana i da se pokazalo da su sve optužbe protiv nje netačne.

- Jedino je tačno da moj sin radi u ovoj školi, ali u računovodstvu. Inspekcija je utvrdila da je sve u redu - tvrdi direktorka Miladinović. 
Poslednji komentari
  • Zevs Vreme: 03.11.2013 09:54h

    Batina je i mečku naučila da igra ! Jok trebao je da sazove sve novinare i ostale blejače pa da raspravljaju od kulina bana kako su nam deca nevaspitana. A i ovaj na slici mi baš ne uliva poverenje,ko zna na koga je mali povukao kad bije devojčice ! Daj bože da mu otac ne šamara majku kući pa se mali ugledao na tatu.

  • Stevan Vreme: 03.11.2013 10:11h

    Taj bi imao samnom lep intervju.

  • Bratanac Vreme: 03.11.2013 10:28h

    Jedan od profesora u doba NVO ludila koji se drži knjiga starostavnih , da na silu treba uvek odgovoriti silom.Trebao je da pusti nasilnika da završi posao, snimi tuču mobilnim telefonom i da slučaj prijavi policiji...Devojčica bi prošla sa teškim povredama, on ne bi bio kriv i prijavljen inspekciji, a mali batinaš bi završio u popravnom domu, da još malo douči zanat, da posle bije i roditelje... Nepravedno prema detetu koje je izloženo šikaniranju, ali ko je kriv što joj roditelji nemaju para da je pošalju u privatnu školu, gde je bezbednost dece maksimalna, a nasilnici se izbacuju napolje, jer je osnovni cilj ove države da se, kao u Americi u državnim školama školuju siromašni crnci, a u privatnim svi koji imaju novac. Tako se najviše štedi novac u budžetu i čuva klasni poredak.

  • AZ Vreme: 03.11.2013 12:27h

    E zato imamo takvo stanje u drzavi kakvo imamo, jer decu vise ne smes ni popreko pogledati.. Pa, sta ako im je udarao packe, nije im glavu otkinuo. Kako skola da bude vaspitna ustanova kad nemas nikakvu mogucnost da to sprovedes. Nagrada i kazna su iste mere. Nagradjuje se dobrota, zlo kaznjava. Ako neko tuce devojcice, a preko toga se predje, taj ce kad oseti muskost prvu koja mu se suprostavi brutalno silovati. Uciteljima treba vratiti neki nacin kaznjavanja, inace ona vatra od sinoc na stadionu Zvezde prerasce u buktinje na svakom kutku Srbije.

  • MIlos Vreme: 03.11.2013 13:22h

    Podrska nastavniku! Zaustavite ovako bahate roditelje i ucenike. napisite neki clanak kako se roditelji ponasaju a ocekuju da im nastavnici vaspitaju decu!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP