Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TEŠKO IM SE ULAZI U TRAG

Budvanski taksisti naplaćuju ogromne cene strancima!

Autor: Tanjug | 28.05.2013 - 16:09:00h | Komentara: 4

Inostranim gostima u Budvi taksi prevoznici naplaćuju astronomske cene, a inspekcijske službe i policija počiniocima ovakvih prekršaja vrlo teško ulaze u trag, pišu danas crnogorski mediji.

Taksista

Taksisti prevaranti haraju Budvom | Foto: foter.com

Da je situacija u budvanskom taksi prevozu potpuno izmakla kontroli i da se inostranim gostima uzimaju pravi "harači" za taksi usluge svedoči i najnoviji primer besprizorne krađe direktora prodaje prestižnog skandivaskog turoperatora "Apolo" Pasi Latve, kojem je fantomski taksista naplatio vožnju od Budve do Bečića neverovatnih 24,5, umesto oko šest evra, navodi podgorički dnevnik "Vijesti".


Latva, koji je bio u Budvi kako bi sa svojim domaćim agentima koji zastupaju "Apolo" ugovorio proširenje za dansko i finsko tržište, bio je neprijatno iznenađen kada mu je izvesni "VIP TX", na koga je glasio nepotpuni fiskalni račun, za vožnju od lokala "Perla" u centru Budve, do bečićkog hotela "The Queen of Montenegro" u nedelju uveče naplatio 24,5 evra za pređenih 4,6 kilometara.

"Ovaj taksista nije ni bio svestan koliku je štetu napravio crnogorskom turizmu. Upravo je Latva došao u Crnu Goru kako bi se dogovorio o tome da od naredne sezone, posle punih 23 godine, uvedemo čarter letove iz Danske i Finske ka Crnoj Gori. Jedan od osnovnih preduslova, što je i sam više puta naznačio, je da gosti ni na koji način ne smeju da budu prevareni. Njihovi gosti znaju šta mogu da očekuju negde gde idu, a ovakve prevare se ne tolerišu. I upravo se njemu dogodilo da ga je jedan taksista prevario. Ostali smo da objašnjavamo da je verovatno po sredi bila greška“, rekli su "Vijestima" budvanski turistički radnici.

Imajući u vidu da letnji cenovnik usluga, koji su prihvatili gotovo svi taksi prevoznici u Budvi, njih 200, predviđa da start bude jedan evro, koliko i cena pređenog kilometra, Latva je mogao da plati maksimalno šest evra.

Slučaj Latve samo je jedan u nizu, i gotovo da nema dana da neko ne obznani nove prevare kojima se služe uglavnom nelegalni, pa i legalni taksi prevoznici, piše podgorički list.

U taksi udruženjima juče su redom demantovali da je reč o njihovom vozilu, a iz Opštine Budva su ranije saopštili da u svojoj evidenciji imaju samo udruženje "VIP taksi", a ne "VIP TX".

Pre 15 dana sličan fantomski taksi "VIP lux" francuskom turisti naplatio je četiri kilometra vožnje od Budve do Bečića 17 evra.
Ni tada inspekcijske službe i policija nisu mogle da uđu u trag ovom lažnom taksisti.

Glavni saobraćajni inspektor budvanske Komunalne policije Milomir Vlačić ističe da svako ko dobije "čudan račun" za taksi uslugu mora da zabeleži registarski broj oznaka tog vozila:
"To je jedini način na koji možemo da udjemo u trag ovakvim prevoznicima", istakao je Vlačić.
Poslednji komentari
  • Steva Vreme: 28.05.2013 18:11h

    A nu sta se bunis rdjo ti imas ti je Eura da neznas stas s njima, pa ako ti ja uzmem koji euro vise sta da rices no bi mi trebo jos baksisa dati.

  • Dragan Vreme: 28.05.2013 18:51h

    Čij ne mogu mu ući u trag!

  • djole Vreme: 28.05.2013 21:36h

    no,budva je cikago pa ih je tesko nac....sramota.

  • Surovi Vreme: 29.05.2013 11:42h

    Budva je mala beba za Beograd što se tiče cene taxija!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP