Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PROBLEM

Bugarske pljačkašice haraju Knez Mihailovom!

Autor: Naše novine | 25.12.2014 - 12:54:00h | Komentara: 0

Prema rečima zaposlenih u buticima koji su bili na meti kradljivica, one su već nekoliko puta hvatane u krađi i privođene, međutim, policija bi ih svaki put pustila.

Zaposleni u buticima kažu da Bugarke izgledaju kao i svaka druga devojka koja je krenula u kupovinu, ne razdvajaju se ni u jednom trenutku, zajedno ulaze i u kabinu za presvlačenje s nekoliko komada garderobe, pišu "Naše novine".

Knez Mihailova

Knez Mihailova | Foto: Nebojša Marković

Obezbeđenje kaže da one često dolaze i da je neophodno da budu pod stalnim nadzorom.
"Menadžer mi je rekao da moram da ih pratim. Već smo nekoliko puta uhvatili u krađi i opet se vraćaju iako ih je policija privodila. Kradu najviše novčanike drugih mušterija, ali i garderobu", rekao je Mića iz obezbeđenja i dodao da su krađe svakodnevna pojava i da u toku nedelje uhvati više kradljivaca kojima su meta obično turisti.
Pre dva meseca radnica jednog elitnog butika pokušala je da stane na put neumornim lopovima.
"Ženi koja je inače naša stalna mušterija nestao je novčanik iz torbe iz kabine u kojoj je isprobavala garderobu. Kada je došla na kasu da plati, primetila je da ga nema.Tada smo zaključali radnju sa svim ostalim kupcima koji su u tom trenutku bili u radnji.
Desilo se nešto potpuno neočekivano. Jedna od dve Bugarke počela je da se trese i pretvara da joj je pozlilo i baš u tom trenutku je doživela epileptični napad. Pozvala sam policiju koja je kod nje pronašla ukradeni novčanik, vratila ga vlasnici i zatim je privela", kaže dugogodišnja radnica Jelena.
Problem u procesuiranju ovakvih krađa je je činjenica da je po Krivičnom zakoniku Srbije, za krivično delo sitne krađe, utaje ili prevare predviđeno da se goni po privatnoj tužbi građana ukoliko je vrednost oduzetih stvari manja od 15.000 dinara. U ovom slučaju policija privodi kradljivca u stanicu i identifikuje ga ali mora da ga pusti ako roba koju je ukrao ima manju vrednost od određeng iznosa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP