Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

IZJASNIO SE

Buha: Nemam veze sa Papajom i Šarićem

Autor: Blic | 26.07.2014 - 19:38:00h | Komentara: 0

Svedoka-saradnika iz Surčina sud je juče oslobodio da je tukao Ivanu Tulović.

Ljubiša Buha

Ljubiša Buha | Foto: M. Perić

Protiv Ljubiše Buhe Čumeta, kako je juče ocenila Ana Trifunović, sudija beogradskog Prvog suda, tužilaštvo nije dostavilo nijedan optužujući dokaz da je tukao suprugu. Tako je sud, po drugi put, oslobodio Buhu optužbi da je u feburaru 2011. počinio nasilje u porodici. Sud je naglasio da je oslobađajuća presuda doneta zbog nedostatka dokaza.
Čume, svedok u procesu protiv ubica Zorana Đinđića i o zločinima zemunskog klana, u Palatu pravde je došao u pratnji dvojice telohranitelja iz Uprave kriminalističke policije MUP-a. Novinarima je u prolazu rekao da mu je žena na putu.

Smršao
Ljubiša Buha je vidno smršao u odnosu na april kada se poslednji put pojavio u Palati pravde. On se juče pred sudom pojavio u firmiranoj majici kratkih rukava i farmerkama, što je promena imidža pošto je imao običaj da u sud dolazi u košulji i sakou.
- Ivana je u Majamiju, a ti se Buha sudi ovde za džabe - kivan je bio Buha.
Svedok-saradnik se pred brojnim novinarima kratko osvrnuo i na poligrafsko testiranje o optužbama Darka Šarića da su „general Papaja“ (bivši načelnik UKP-a Rodoljub Milović) i njegov najbolji drug „karakter Mango“ (Ljubiša Buha) uzeli 7,24 miliona evra.

- Nemam veze s Papajom i Šarićem, nisam se našao u toj priči - objasnio je Buha zašto je odbio testiranje.
Sudija je u obrazloženju presude navela da tužilaštvo nije iznelo nijedan dokaz, a da se iskaz koji je Ivana Tulović dala policiji kada je navodno napadnuta, ne može uzeti u obzir na sudu. Sudija je podsetila i da je žena pred sudom izjavila da nije bila napadnuta, već da su je povredila vrata od tuš-kabine koja su se strovalila na nju.

Veštaci su potvrdili da povrede na njenom telu nisu bile velike, zbog čega nije bilo dokaza da je Buha počinio krivično delo. Prethodno je saslušan i policajac koji je došao po pozivu Ivane Tulović, koji je kazao da Buhu po dolasku nije zatekao, već samo njegovu suprugu s ocem. Zbog povreda na koje se žalila, policajac ju je uputio lekaru, a prijavu prosledio tužilaštvu.

Raniju oslobađajuću presudu iz novembra 2012. poništio je Apelacioni sud i naložio ponovno suđenje, a na jučerašnju presudu žalbu će uložiti zamenik tužioca.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP