Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NEMA ZEZANJA!

Čak 111 disciplinskih protiv niških policajaca!

Autor: Telegraf.rs | 09.07.2013 - 18:17:00h | Komentara: 7

Načelnik niške Policijske uprave Srđan Grekulović pokrenuo je čak sto jedanaest disciplinskih postupaka protiv policajaca koji su se ogrešili o službu.

Najstroža kazna – gubitak posla – za sada je izrečena šestorici policijskih službenika i to zbog primanja mita, zloupotrebe službenog položaja i trgovine ljudima. Ista sudbina bi mogla zadesiti još četvoricu koji su suspendovani do okončanja disciplinskog postupka, koji je protiv njih pokrenut zbog podmićivanja, krađe i pijanstva na radnom mestu.
Prema podacima iz niške policijske uprave, trideset šest policajaca disciplinski je odgovaralo zbog lakše povrede radne dužnosti, kašnjenja na posao, neuljudnog odnosa prema strankama, nevođenja računa o opremi koja im je poverena ili izostajanja sa posla. Četvorica su prošla sa opomenama, dvadesetorica su kažnjena smanjenjem plate, dok ostali još čekaju odluku disciplinske komisije. Zbog teže povrede radne dužnosti disciplinski postupak je pokrenut protiv 75 policijskih službenika. Njih 58 kažnjeno je novčano, dok su ostali ili otpušteni ili suspendovani do odluke disciplinske komisije.
Kako nezvanično saznajemo, među onima koji su najstrože kažnjeni ima i izvršilaca krivičnih dela. Jedan od otpuštenih policajaca neovlašćeno je oduzeo vozilo od vlasnika, drugi je švercovao azilante, šestorica su saobraćajci koji su primali mito kako ne bi pisali prekršajne kazne, jedan je ukrao kolegi, takođe policajcu, delove sa kola dok je najnoviji slučaj saobraćajac koji je na posao došao sa 2.06 promila alkohola u krvi.

Policija

Mnogo kazni | Foto: Nebojša Marković

 Načelnik Grekulović najavljuje da se na ovome neće zaustaviti, te da samo od kvaliteta rada policijskih službenika zavisi da li će biti kažnjeni ili nagrađeni.
- Postupamo po svakoj prijavi građana koja se odnosi na rad naših policijskih službenika. Svačiji rad se kontroliše, jer svaki policajac mora da poštuje zakon i kodeks o ponašanju naše službe. Niko od onih koji ne obavljaju profesionalno svoje dužnosti neće naći mesto u starešinskoj garnituri. S druge strane, svako ko iskaže zalaganje u poslu i uspešno izvršava radne zadatke biće sagledan prilikom odlučivanja o postavljanju na više dužnosti – ističe Grekulović.
Od marta ove godine, otkako je Grekulović stupio na dužnost načelnika niške policijske uprave, četrdeset dvoje službenika je premešteno na druga radna mesta, uključujući i najviše starešine, što po kazni, što po zasluzi, a prvi čovek niške policije najavljuje da će se sa ovakvom praksom nastaviti.
Poslednji komentari
  • DRY Vreme: 09.07.2013 19:36h

    Koji krimosi u policiji,sacuvaj boze!

  • DJOKA Vreme: 09.07.2013 20:28h

    Bravo gospodine Grekulović! Svaka cast!

  • doktor Vreme: 09.07.2013 23:50h

    nije ovo samo u nisu . svuda je tako u celoj srbiji, u sudstvu , policiji ,zdravstvu gradskoj cistoci,putogradnji itd.

  • konstantin Vreme: 10.07.2013 08:33h

    A sta cemo sa ljudima koje su te lopine u crno zavile,koji su zavrsili po sudovima i sad trpe sankcije...IMENA DAJTE NA UVID gospodine grekulovicu,mnogi od njih su idalje aktivni i muljaju !!!

  • lela Vreme: 10.07.2013 09:32h

    pozdrav za sefa policije imam jedan predlog da HRABRI i DOBRI ! !! policajci nose orden ili neko obelezje uocljivo i prepoznatljivo a da losi nose traku srama koja ce biti jos vise uocljiva pa ko hoce nek radi ko nece nek ide iz ove sluzbe i ovo bi moglo da se primeni i u drugim sluzbama u drzavi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP