Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PIJANA NOĆ U NOVOM SADU

Čak 90 pijanih vozača uhvaćeno iste noći

Autor: 24sata.rs | 30.01.2014 - 10:54:00h | Komentara: 1

Tokom samo jedne noći saobraćajna policija zaustavi i do 90 pijanih vozača u Novom Sadu. Najmanje jedan od njih svakodnevno završava na trežnjenju u policijskoj stanici.

alko test

Tokom akcije koju je saobraćajna policija organizovala na nekoliko punktova, čak 90 vozača bilo je pijano. Njih 14 tada je završilo na trežnjenju u zgradi Policijske uprave na Bulevaru kralja Petra I, gde stižu svi koji imaju više od 1, 2 promila alkohola u krvi. Prošle godine na trežnjenju je zadržano 1.211 vozača.

- Među privedenima bude i žena, koje su uglavnom mirne i ne prave probleme - kaže Nikola Krajinović, zamenik komandira policijske ispostave na Bulevaru kralja Petra I.
Saobraćajna policija je u prošloj godini na novosadskim ulicama zaustavila i kaznila 4.696 vozača pod dejstvom alkohola. Od tog broja, njih 1.218 imalo je u krvi od 0,3 do 0,5 promila alkohola i njima je sledovala mandatna kazna od 5.000 dinara. Ostali, njih 3.478, dobili su prekršajnu prijavu. Njih 100 odbilo je da se alkotestira, a osim što dobijaju prekršajnu prijavu, takvi vozači odmah idu na trežnjenje u stanicu.
- Različito reaguju. Neki rade sklekove, neki šetaju, drugi odmah legnu da spavaju - kaže Krajinović, dodajući da na trežnjenju vozači provode najviše 12 sati.
Pijani vozači su u Novom Sadu prošle godine izazvali 256 udesa. U tim nesrećama pet osoba je poginulo, a povređeno je 147.
Damir Okanović, predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja, kaže da su podneli inicijativu za izmenu krivičnih i prekršajnih odredaba u saobraćaju.
- Predložili smo da se izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnim posledicama
izjednači sa klasičnim ubistvom. Zaprećena kazna, umesto dosadašnjih dve do 12 godina zatvora, tada bi bila od pet do 15 godina - kaže Okanović.
Inicijativa Komiteta za bezbednost saobraćaja podrazumeva i da pijani vozači koji naprave saobraćajni prekršaj budu tretirani kao huligani na sportskim priredbama. „Posle trežnjenja bili bi privođeni dežurnom prekršajnom sudiji koji bi im odmah izricao kazne", podvlači Okanović.
Poslednji komentari
  • zare Vreme: 30.01.2014 12:09h

    0,5(promila)pet godina-1(promil)deset godina pa tako redom,vozacka pa,pa nikad vise.Eto reda ocas posla.Ali ovo je Srbija pa je normalno da normalan strepi od NE normalnog.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP