Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NASILJU NIKAD KRAJA

Čak tri napada na
kontrolore Bus plusa!

Autor: Tanjug | 18.03.2013 - 16:54:00h | Komentara: 2

Kontrolori Bus plusa N.D., L.J. i N.S. lakše su povređeni danas kada su ih u tri odvojena incidenta, tokom kontrole putnih isprava, napali putnici bez karata, navodi se u saopštenju te kompanije.

Navijaći

Danas čak tri puta napadnuti kontrolori

U sva tri slučaja, kako se navodi u saopštenju, putnici su zatečeni u autobusu bez vozne isprave, zbog čega im je kontrola ispisala doplatne karte u skladu sa Pravilnikom o tarifnom sistemu u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda.


Kako se precizira, putnici su odbili da plate doplatnu kartu, nakon čega su zamoljeni da napuste vozilo.

Kontrolor N.D. napadnut je oko 10 sati jutros na stajalištu autobusa 78 na Slaviji, kada mu je putnik bez karte po izlasku iz autobusa prišao i udario ga u oko.

Skoro identičan napad dogodio se tri sata kasnije, oko 12.30 sati po izlasku kontrolora i putnika iz vozila na liniji 88 u Kijevskoj ulici na Banovom Brdu.
Muškarac je prišao kontroloru L.J. udarivši ga pesnicama po licu, a potom mu je išutirao i aparat za proveru voznih isprava.

Treći napad odigrao se u 15 sati kod Dušanovačke pošte, kada je putnik bez karte nasrnuo na kontrolora N.S. takođe ga udarivši pesnicom u glavu.

"Policija je uhapsila napadača na kontrolora N.S., a protiv druge dvojice će biti podnete krivične prijave za napad na kontrolore od strane NN lica", navodi se u saopštenju kompanije Busplus, koja je zamolila putnike da vozila gradskog prevoza koriste isključivo uz posedovanje odgovarajuće vozne karte.
Poslednji komentari
  • Drago Vreme: 18.03.2013 19:21h

    Čovek nema ni za leba a traže mu da plati tu kaznu , lepo ga zamolite da izađe i neće biti incidenata, ali neeee ...... Naša srpska posla....

  • Vasilije Vreme: 18.03.2013 22:08h

    Stalno se pogrešno piše o "napadu" na kontrolore, umesto da se stvari nazovu pravim imenom - SAMOODBRANOM poniženih putnika od strane lica, koja SVESNO i STALNO prekoračuju svoja ovlašćenja radnika privatne firme Bus plus !!! "Kontrolori" - kriminalci, neprekidno izazivaju putnike, iako dobro znaju da nemaju nikakva zakonska ovlašćenja, da insistiraju da putnik izađe iz vozila ili da plati "kaznu".JEDINO mogu da pozovu komunalnu policiju, koja takođe nema pravo da se fizički obračunava sa putnicima, ili da ih nasilno isteruje iz vozila (jedino mogu, ZA SADA, da utvrde identitet putnika i to na jedan od dva načina: izjavom putnika ili uvidom u pokazanu (ne datu u ruke) ličnu kartu putnika, ali te podatke o identitetu putnika ne smeju da daju “kontroloru” Bus plusa) !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP