Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SRPSKI TAJKUN JADIKOVAO DA GA DERU ADVOKATI

Cane kuka što nema odelo!

Autor: D. Ćuruvija | 01.07.2015 - 15:55:00h | Komentara: 2

Evo, u kakvom sam odelu, a kako su obučeni advokati. Plaćamo ih skupo, po 300-400 evra, a suđenja se odlažu“, požalio se Subotić.

Cane Subotić

Cane Subotić

Cane Subotić požalio se juče da mu u biznisu ne cvetaju ruže, a u prilog tome naveo je kako su i srpski advokati bolje obučeni od njega. Ovaj tajkun, koji godinama živi u Ženevi, rekao je novinaru na suđenju u Apelacionom sudu da ga "deru" branioci. Ponovljeno suđenje zbog optužbi za šverc cigareta tokom devedesetih godina ponovo mu je odloženo zbog izostanka okrivljenog Milana Milovanovića.

- Evo, vidite mene, u kakvom sam odelu, a kako su obučeni srpski advokati. Pa ni u Švajcarskoj nije tako. Ovde plaćamo advokate skupo, po 300-400 evra, a suđenja se uporno odlažu - rekao nam je Subotić, pokazujući nam svoje tamnoplavo odelo. On se solidarisao sa ostalim okrivljenima, za koje je naveo da su sirotinja i da, kao i on, moraju skupo da plaćaju branioce.
Subotić je ovo rekao nakon što su se advokati optuženih na jedvite jade dogovorili oko sledećeg termina suđenja. On je kazao i da je na jučerašnje suđenje došao iz Ženeve, gde živi, i obećao da će doći i na sledeći glavni pretres.
Inače, Subotić se juče vidno raspoložen pojavio u sudu u društvu svog stalnog advokata Radoslava Tadića, sa kojim je veselo čavrljao. Njegovo suđenje pratili su i posmatrači.
Na optuženičku klupu opet je seo i Mihalj Kertes, bivši direktor Savezne uprave carina, koji je negodovao što advokati ne mogu da usklade termine za novi glavni pretres. On je rekao da mu je u Nemačkoj umro rođeni brat, koji će u četvrtak tamo biti sahranjen, a on neće moći da pristustvuje zbog pomeranja termina.
- Teška ironija je to kakvi se sve izgovori navode, molim vas, sudija, zakažite suđenje samo da se sve ovo završi. Moj jedini rođeni brat je umro. Nisam otišao da ga sahranim, njega će sahraniti socijala u Nemačkoj. Imam više operacija u narednom periodu i zato smatram neozbiljnim ovakav način zakazivanja suđenja - rekao je ljutito Kertes.
Subotić i ostali oslobođeni su u julu prošle godine optužbi za šverc cigareta 90-ih godina, jer je krivično delo zastarelo. Prvom presudom bio je osuđen na šest godina zatvora.
Poslednji komentari
  • Bond Vreme: 01.07.2015 16:40h

    Advokati su se u visemesecnom strajku izborili za svoja prava pa tako danas obucari placaju veci porez od njih. A sto se tice honorara - kolateralna steta su uglavnom oni kojima je nekada dozvoljeno da svercuju, kradu pa i ih sada isti oni ( sada advokati ) vade tako sto ih za honorare sisaju kao ovce. Sudjenja nikako da prestanu : sa nizeg zalbe idu na visi sud.Posle presudom visi vraca predmet nizem sudu i tako u nedogled. Sudije i advokati trljaju ruke. Vazno im je u tim igrama dobro se zezeti na tudji racun ( u ovom slucaju Canetov ) ...

  • walter Vreme: 01.07.2015 21:22h

    Pa da jos se i sprda samo tu uzivaj,kada ti je drzava dozvolila inace da nema korupcije lezao bi ti minimum 20 godina pa bi te pitali za to tvoje sprdanje!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP