Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZAVRŠNA REČ STANKA SUBOTIĆA

Cane: Reketirali su me političari!

Autor: Ekipa ALO! | 05.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 5

Presuda biznismenu Stanku Subotiću, optuženom za šverc cigareta tokom devedesetih godina, biće izrečena 18. jula pred Specijalnim sudom u Beogradu, nakon što je juče završeno izlaganje završnih reči okrivljenih. Prvooptuženi Stanko Subotić zatražio je da ga sudsko veće oslobodi optužbi za šverc cigareta tokom devedesetih godina jer, kako je ocenio, tokom postupka nije dokazana njegova krivica.

Stanko Subotić Cane

Stanko Subotić Cane | Foto: Boško Karanović

- Dokumenti koje je sud naknadno pribavio i koje su moji branioci priložili, jasno i nedvosmisleno pokazuju da nikakva krivična dela koja mi se optužnicom stavljaju na teret nisam počinio. Moja jedina krivica je da sam se našao u jednom turbulentnom vremenu, nedovoljno iskusan za sve izazove koji su bili predamnom - rekao je Subotić u završnoj reči. On je naveo da je sudski postupak presek dvadesetogodišnje kampanje usmerene protiv njega, ucena, reketiranja i iznuđivanja iza kojih su, kako je istakao, stajali političari sa prostora bivše Jugoslavije, prenosi agencija Beta.


Subotić je naveo da se kriza tokom devedesetih godina prošlog veka zbog ratova, raspada države, sloma finansijskog sistema, odrazila na proizvodnju konfekcije kojom se bavio, pa je, kako je istakao, morao da se prilagodi tržištu.

- Tokom jednog pokušaja naplate duga, dobio sam umesto novca kamion cigareta. Vođen poslovnom logikom i željom za većom zaradom, sticajem okolnosti, ušao sam u posao trgovine cigaretama o čemu ništa nisam znao, osim da su zarade enormne - rekao je on.

On je naveo da je bio legalan distributer cigareta sa licencom za istočnu Evropu i da se u godinama koje se navode kao sporne u njegovom poslovanju u Srbiju uvozilo na desetine šlepera dnevno i zarađivali milioni maraka.

- Taj deo posla, mislim na nelegalan uvoz, kontrolu šverca od strane carine, Državne bezbednosti i policije, radila je država - kazao je on.
Poslednji komentari
  • misho Vreme: 05.07.2014 07:33h

    ma da,sve je to poštena đinđićeva družina,subotić,marko milošević,stanišić,kertes,popivoda!svi su oni vile,bazene...zaradili istovarom gajbi piva.jedino je stanišić dobio titovu jahtu džab-džaba,a ovo sa cigaretama je bila dopunska zarada.po neko milionče mesečno.a pevaljka ih za desetine hiljada uveseljavala sa mamom na ribarcu.

  • zoran Vreme: 05.07.2014 07:38h

    Kada već govori o političarima, pitanje za Stanka: Koliko si bio bogat pre sastanka sa Slobodanom Miloševićem koje ti je organizovala policija da se baviš državnim švercom cigareta u vreme sankcija? To je pitanje svih pitanja!

  • mladen Vreme: 05.07.2014 08:36h

    to nam je u srbiji odavno poznato nisi otkrio ameriku sa tim a ti objasni ko je ubio badzu,pa koje ubio pavla bulatovica i njegovog sestrica darka asanina i zasto ako mozda znas

  • Kosata Vreme: 05.07.2014 10:13h

    Kosmajac sa Poclena i njegove Povlenske magle ividici je glavni REKETAŠ

  • grada Vreme: 05.07.2014 11:07h

    Zar ne primecujes da te reketiraju i sad, nisi se dovoljno otvorio!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP