Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUĐENJE LUKI BOJOVIĆU

Ceca: Nisam bila bliska s Lukom! (FOTO)

Autor: A. Dimitrovska - D. Ćuruvija | 25.11.2013 - 10:12:00h | Komentara: 8

Folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović svedočila je danas pola sata pred Specijalnim sudom u Beogradu na suđenju Luki Bojoviću i pripadnicima zemunskog klana optuženim za više ubistava i pokušaja ubistava. Ražnatovićeva je izjavila da Luku Bojovića upoznala pre 20 godina, ali da nikada sa njim nije bila bliska.

Ceca stigla na suđenje Luki Bojoviću

Ceca stigla na suđenje Luki Bojoviću | Foto: Emil Čonkić

Takođe je negirala da se Bojović javio na njen telefon kada ju je zvao Branko Jeftović Jorga, a što je u svom svedočenju tvrdila Ivana Tulović Buha, supruga svedoka saradnika Ljubiše Buhe Čumeta.


- Nikada se nismo družili niti provodili vreme. Željko je bio jako blizak sa ocem Luke Bojovića, a Luku je tretirao kao mladog momka - izjavila je Ceca.
 

Ona je kao svedok odbrane saslušana na okolnosti ubistva Branka Jeftovića Jorge 2004. godine.

Na suđenju Bojoviću i "zemuncima" svedočila je Ana Simić, udovica Cvetka Simića koji je ubijen u Zagrebu, a njegovo telo nađeno raskomadano u jezeru Jarun. Ona je izjavila da je bila u ljubavnoj vezi sa Sretkom Kalinićem koga je poznavala kao Borisa Filipovića. Simovićeva je rekla da svedoči u strahu jer ju je juče posetio Kalinićev otac i rekao da ne odgovara na pitanja optuženog Miloša Simovića i njegove advokatice.


Ražnatovićeva je u specijalnu sudnicu Okružnog zatvora u Beogradu, u kojoj je iz bezbednosnih razloga održano suđnje, stigla u 09 i 25 časova u pratnji svog advokata Miše Petrovskog, a zatvorski kompleks je napustila oko 12 i 50.

Inače, Ražnatovićeva se dva puta nije pojavila na suđenju Bojoviću, pa je prvi put kažnjena sa 50.000 dinara, a u septembru je svoj izostanak opravdala bolešću.

Ana  Simić

Svedočila i udovica Cvetka Simića: Ana Simić | Foto: Petar Marković

Zbog ovog suđenja, folkerka se nije pojavila na današnjem suđenju u Prvom osnovnom sudu u kojem je sa zetom Predragom Ocokoljićem optužena za pretnje direktoru FK "Mladi proleter" Aleksandru Olareviću 2007. godine. Suđenje za ovaj proces je odloženo za 29. januar. Na suđenju za nasilničko ponašanje prema Olareviću došao je Cecin zet Predrag Ocokoljić u pratnji advokatice.

Ispred sudnice došlo je i desetak fanova Ražnatovićeve, ali su oni razočarani napustili Palatu pravde kada su saznali da se pevačica neće pojaviti u sudu.

Ceca stigla na suđenje Luki Bojoviću

Ceca  | Foto: Emil Čonkić

Ceca se nije pojavila ni na prošlom suđenju u procesu u kojem je optužena za nasilničko ponašanje prema Aleksandru Olareviću 19.septembra, a svoj izostanak je opravdala bolešću. Njen branilac Goran Petronijević rekao je tada sudiji da se Ražnatovićeva ne oseća dobro, da je malaksalai da ne može da stoji na nogama, zbog čega je smeštena u jednu medicinsku ustanovu.

Luka Bojović

Luka Bojović | Foto: FoNet

 
Sud je naložio Ražnjatovićevoj odbrani da mu dostavi medicinsku dokumentaciju o razlogu izostanka.

Na suđenju Ražnatovićeva i Ocokoljić treba da se izjasne o preciziranoj optužnici protiv njih u pogledu činjeničnog stanja. Tužilaštvo u optužnici nije menjalo kvalifikaciju krivičnog dela tako da se Ražnatovićeva i Ocokoljić i dalje terete za krivično delo nasilničko ponašanje, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Krajem marta tužilaštvo je odbilo njihov predlog da se slučaj reše oportunitetom, odnosno da odustane od optužbi i im odredi visinu novčanog iznosa koji bi trebalo da uplate u humanitarne svrhe. Ražnatovićka i Ocokoljić su na početku suđenja u decembru 2011. negirali da su pretili Olareviću i da je između njih došlo do bilo kakvog fizičkog obračuna. Olarević je rekao da ne želi da krivično goni pevačicu i da ne želi odštetu za "lake telesne povrede", koje tvrdi da je zadobio od Ocokoljićevog šamara ističući da mu je žao što je do incidenta ikada došlo.

Svetlana Ražnatović i Predrag Ocokoljić

Svetlana Ražnatović i Predrag Ocokoljić | Foto: Goran Srdanov

 
Optužnim predlogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva, folk pevačici i Ocokoljiću se na teret stavlja da su 18. juna 2007. godine, ispred upravne zgrade FK "Mladi proleter", grubo vređali, a potom i naneli lake telesne povrede Olareviću, direktoru kluba.
 
Poslednji komentari
  • Milan Vreme: 25.11.2013 11:12h

    Ala vera za Sudstvo, zakazivanje u istom terminu !

  • Radiša Vreme: 25.11.2013 11:32h

    Sva ubistva u Srbiji se izvode po nalogu Centra u Beogradu: Čuvara revolucije, Crnoruki, Dedinjskog klana radi sluđivanja masa. Svi dileri droge i kvazi poslovna elita, njihovi su ljudi. Vatikan je preko Centra u Beogradu napravio je od Srbije Logor smrti. Samo jedan izlaz imamo da kaparisane plaćenike …...... i postavimo visokog predstavnika da upravlja sa nama.

  • Alex Vreme: 25.11.2013 14:09h

    Fina zena ova SRPSKA MAJKA........ E moja Srbijo...

  • SB Vreme: 25.11.2013 15:21h

    Žao Mi Cece. Šta to znači " nisam bila bliska sa Lukom Bojovićem " a otkud nevina Ceca u svim sudskim procesima koji se vode protiv kriminalnih klanova.? Možda i nije bila bliska ali im je bila drugar i sve što uz to ide. Kako to da samo ona dobija sudske pozive u procesima protiv vođa riminalnih klanova.

  • jelena Vreme: 25.11.2013 16:10h

    Nobles dame

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP