Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TVRDNJE DA JE BRIS SKOČIO

Cecina frizerka među "novim" svedocima ubistva Tatona: "Francuz sam skočio sa ograde"!

Autor: Blic / Tanjug | 16.07.2013 - 14:23:00h | Komentara: 2

U Višem sudu u Beogradu danas su saslušana dva svedoka odbrane u slučaju ubistva navijača francuskog Tuluza, Brisa Tatona, po nalogu Apelacionog suda. Svedočili su čuvar garaže na Obilićevom vencu Dragan Crepulja i frizerka Svetlana Bubanja Bucka, koji su pred sudom istakli da su videli kako Bris Taton sam skače sa stepeništa.

Cecina frizerka

Cecina frizerka: Svetlana Bubanja / Foto: Screenshot Youtube

Prvi je svedočio Crepulja koji je rekao da je 17. septembra 2009. bio na svom radnom mestu u garaži i da je video francuskog navijača kako skače sa platoa i pada na beton.

On je potvrdio i da je sve to već rekao u izjavi RTS-u koja je usledila dan posle tragičnog događaja, a koja je emitovana u Beogradskoj hronici.
Na pitanje zašto se ranije nije javio sudu kao potencijalni svedok, Crepulja je odgovorio da je smatrao da će ga sud sam pozvatio ukoliko se proceni da njegovo svedočenje može biti bitno, jer je izjavu prethodno dao i policiji.

Svetlana Bubanja Bucka, frizerka i vlasnica salona koji se nalazi na Obilićevom vencu, ispričala je pred sudskim većem da je takođe videla kako Bris Taton sam skače.

Ona je kazala da je stajala ispred salona i ispraćala mušterijuu kad je videla uplašenog mladića kako trči prema stepeništu i u zaletu skače u ambis dubine 20 metara. Potom mu je prišla, videla da je povređen i odmah pozvala Hitnu pomoć, koja je ubrzo došla na mesto nesreće.

Bris Taton

Bris Taton | Foto: RAS

Bubanja je kategorično tvrdila da Brisa Tatona niko nije gurnuo, već da je skočio sam i da je to scena "koju nikad u svom životu neće zaboraviti".

Ubicama ukupno 123 godine zatvora
Pravosnažnom presudom Apelacionog suda 14 napadača na Tatona dobilo je ukupno 123 godine zatvora. Optuženi su, prema presudi, tokom masovne tuče, opkolili Tatona, tukli ga nogama i rukama dok je ležao na trotoaru, gađali ga pepeljarama i čašama i udarali palicama i bakljama. Potom su ga odvukli i pritisli na ogradu stepeništa i namerno ga bacili sa visine od 4,28 metara u prostor između stepeništa i garaže, a potom se razbežali u raznim pravcima. Tatonu su tom prilikom nanete teške povrede glave i brojne druge povrede, od kojih je 12 dana kasnije preminuo u Kliničkom centru Srbije.


Ovi svedoci su saslušani iza zatvorenih vrata, jer izviđajne radnje (koje se vrlo retko susreću u praksi suda) nisu otvorene za javnost.

Apelacioni sud je u svom nalogu iz maja ove godine naložio Višem sudu da nakon neophodnih izviđajnih radnji, donese odluku da li prihvata ili odbija zahtev za ponavljanje postupka za ubistvo Brisa Tatona jer je do sada taj zahtev dva puta odbacio - nije doneo suštinsku odluku o njemu.


Nakon saslušanja Bubanje i Crepulje Viši sud će odlučiti o zahtevu za ponavljanje postupka.
 

Advokati osuđenih podneli su tom sudu 30. avgusta 2012. zahtev za ponavljanje postupka uz iskaze ovih svedoka koji do sada nisu korišćeni kao dokaz u slučaju Taton.


Apelacioni sud u Beogradu krajem januara 2012. prepolovio je kazne osuđenima preinačivši presudu Višeg suda kojom su bili osuđeni na ukupno 240 godina zatvora.

Poslednji komentari
  • Mr.burns from simpson's Vreme: 16.07.2013 18:43h

    a shto li bi ja pratio imovinsko stanje ovih svedoka?

  • slavica Vreme: 16.07.2013 22:43h

    Pa dodje mi da crknem od muke. Tog dana sam bila kod Bucke u njenom salonu na B.Kosi i cekala je da me frizira posto je kasnila. Ona je bila u salonu na O.vencu kod Dejana tamo je povremeno frizirala zakazane musterije. Kada se pojavila na B.Kosi, sva se tresla i popila je casu vode. Ispricala je meni, jos jednoj musteriji i svojim radnicama da je gledala tucu na O.Vencu kako grupa mladica tuku jednog momka i na kraju ga bacaju. Kada sam dosla kuci preko tva sam saznala o kome se radi. Pa da li je moguce da je lagala, gde ce joj dusa, zato do sada nije ni saslusavana verovatno su joj sada dobro platili, sram je bilo, pa gde ce joj dusa.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP