Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PROTIV LJUBINKE G. (73) IZ NIŠA BIĆE POKRENUT KRIVIČNI POSTUPAK

Čekićem zbog dede prebila pogrešnu ženu!

Autor: Branko Janačković | 10.06.2015 - 08:28:00h | Komentara: 1

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu nastavilo je krivični postupak protiv Ljubinke G. (73) zbog sumnje da je čekićem za meso prošle godine izudarala komšinicu Ljubinku Jovanović (62) po glavi. Nesvakidašnja priča će imati sudski epilog jer Ljubinka ni nakon osam meseci nije ispoštovala sporazum o priznanju krivice.

Dobila batine ni  kriva ni dužna:  Ljubinka Jovanović

Dobila batine ni kriva ni dužna: Ljubinka Jovanović | Foto: Branko Janačković

Naime, Ljubinka je trebalo da u pomenutom roku ženi koju je izudarala ni krivu ni dužnu zbog sumnje da je u vezi sa njenim mužem isplati odštetu od 500.000 dinara, kao i da uplati 50.000 dinara u humanitarne svrhe. Da je to učinila, krivična prijava podneta protiv nje bi bila odbačena. Ali do 8. juna ona to nije učinila, zbog čega će se istraga protiv nje nastaviti.


Poplavljenima treba da uplati 50.000 dinara

Deo novčanog iznosa od 50.000 dinara, prema naredbi tužilaštva, Ljubinka G. trebalo je da uplati u humanitarne svrhe, odnosno na dinarski račun Vlade Srbije za otklanjanja posledica poplava.

- Krivični postupak se nastavlja i zakazano je saslušanje osumnjičene, uslediće podnošenje optužnog predloga za delo nasilničkog ponašanja. Za to krivično delo, s obzirom na to da su nanete i lake telesne povrede, može se izreći kazna do pet godina zatvora. Tužilaštvo će tražiti zatvorsku kaznu - kaže Saša Đokić, javni tužilac u Nišu.
Napadnuta žena kaže da nikakav kontakt sa osumnjičenom Ljubinkom G. nije imala osam meseci.

Komšinici napravila  zasedu u ulazu

Komšinici napravila zasedu u ulazu | Foto: Branko Janačković


- Traumu koju sam preživela nikakav novac ne može da mi nadoknadi, ali sam pristala na nagodbu jer se radi o starijoj ženi. Izvinila mi se i priznala da je pogrešila, pa sam smatrala da nema smisla da u tim godinama ide u zatvor, ali od tada niti je uplatila novac niti smo imali bilo kakav kontakt sa njom.
Iznenadilo me sve to jer je u tužilaštvu sve priznala i potpisala. Rok za isplatu je istekao 6. juna i očekujemo da tužilaštvo nastavi krivični postupak, a nakon toga ću u parnici ostvariti odštetni zahtev - kaže Ljubinka Jovanović, koja je ispričala da je otključava ulaz zgrade kada je osetila tri udarca u glavu.

„Iza mene je stajala nepoznata žena, koja me je udarala tupom stranom satare, na kojoj je čekić za meso. Krv je liptala na sve strane“, ispričala je Ljubinka.
Njen sin Marko Jovanović ispričao je za naš list da se ona još nije oporavila u potpunosti od traume i napada.

- Moja majka je još pod traumom jer se napad desio pred ulazom u zgradu. Svaki dan kada pođe nekuda, ispred ulaza se podseti na to, pa smo odlučili da promenimo stan i odselimo se iz te zgrade - kaže Marko.
Napadnutoj ženi prvi je u pomoć pritekao stariji komšija iz zgrade, a jedan policajac u civilu je zadržao Ljubinku G. do dolaska policije.

Napala pogrešnu osobu

Kako je naš list pisao, Ljubinka G. je nasrnula na komšinicu greškom, misleći da je u ljubavnoj vezi sa njenim mužem. Da je napala i izudarala pogrešnu osobu, uvidela je tek pošto je povredila Jovanovićevu, koja je, ne sluteći ništa, mirno ulazila u svoju zgradu u ulici Branka Krsmanovića. Napadnuta žena, iako oblivena krvlju, srećom je prošla samo sa lakšim povredama, mada je ishod mogao biti daleko teži da je dobila udarac drugom stranom satare.

Poslednji komentari
  • EnkooknE Vreme: 10.06.2015 10:59h

    Sviđa mi se kazna, tako srazmerno prihodima kaznu treba da plate i Mišković, Bogićević i ostali. Kakva crna nanogica i pritvor. Ekonomija bi nam cvetala da tako radimo. Odakle pare za Deltu, nije to nenadoknadiva šteta naneta državi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP