Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SKANDAL U VALJEVU

Ćerku mi prebili u vrtiću!

Autor: Blic | 14.01.2014 - 10:35:00h | Komentara: 1

Šestogodišnju J. F. u obdaništu “Naša radost” pretukla su trojica dečaka zbog čega je devojčica provela pet dana na lečenju u valjevskoj bolnici.

Devojčica dobila batine u vrtiću

Devojčica dobila batine u vrtiću | Foto: Predrag Vujanac

Ovo za „Blic“ tvrdi njena majka Biljana F. Ona je navela da je njeno dete, 27. decembra prošle godine, u igri sa dečacima oborilo njihove igračke, nakon čega su je tri vršnjaka napala udarajući je u stomak, glavu i zadnjicu.
- Na putu do kuće ona je o tome govorila starijoj sestri i navela je imena i prezimena vršnjaka koji su je tukli. Ja sam sutradan saznala, kad se dete požalilo na bolove u stomaku, pa smo je odveli u Urgentni centar bolnice gde je konstatovano da devojčica ima probleme sa želucem. Tu je na lečenju na dečjem odeljenju zadržana sledećih pet dana - priča majka.

Ona kaže da je njen suprug pokušao da razgovara sa vaspitačicom iz grupe u kojoj je njihova ćerka, ali da ona nije htela ni da ga sasluša.
Biljana dodaje da su potom kontaktirali i sa roditeljima dečaka koje je navela njihova ćerka.

- Otac jednog dečaka nam je priznao da mu je sin rekao da je došlo do tuče, a ostali nisu - ogorčena je majka dodajući da se J. F. još uvek oporavlja od stresa koji je doživela, da nije krenula u vrtić i da je po preporuci lekara u njeno lečenje uključen i psihilog.

Ogorčena: Majka devojčice Biljana F.

Ogorčena: Majka devojčice Biljana F.

Dodaje da su se konsultovali sa advokatom, te da će od postupanja Predškolske ustanove u ovom slučaju zavisiti i to da li će podneti tužbu, „s obzirom na to da ni izvinjenje nismo dobili“.

S druge strane, Goran Milošević, socijalni radnik u Predškolskoj ustanovi, kaže da je organizovao sastanak sa roditeljima optuženih dečaka, vaspitačicama i ocem J. F.

- Vaspitači su tvrdili da su sve vreme bili tu i da nisu primetili da je došlo do fizičkog kontakta, a ni otac devojčice nije mogao sa sigurnošću da kaže da je odlazak njegovog deteta u bolnicu posledica tih povreda. Zato smo predložili da se održi novi sastanak i da se dogovorimo o daljim koracima, ali do njega još uvek nije došlo - kaže Milošević.

Primećeni hematomi
Po otpusnoj listi Odeljenja za pedijatriju valjevske bolnice J. F. je primljena na lečenje 28. decembra pošto je šest puta povratila, malaksala, sa bolovima u trbuhu i sa povremenom temperaturom od 39 stepeni Celzijusa. Prilikom prijema, majka je, kako je navedeno u lekarskom izveštaju, navela da su je tukla deca u obdaništu. U lekarskom izveštaju navodi se „da je na koži donjih ekstremiteta i iznad levog gluteusa (zadnjice) primećeno nekoliko starih hematoma i da dete odaje utisak lakšeg bolesnika“.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Beogradjanka Vreme: 14.01.2014 12:59h

    A gde su gospodje vaspitacice bile za vreme dok predskolska deca siledzijski tuku devojcicu???????? Pile kafu??? Vracale u solju??????? vaspitacice treba smesta da dobiju otkaz.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP