Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BRANE SE SA SLOBODE

Četvorica policajaca
i biznismen pušteni iz pritvora

Autor: Tanjug | 31.10.2012 - 13:33:00h | Komentara: 0

Četvorica saobraćajnih policajaca iz Vranja i biznismen iz Vranjske Banje, kojima je prošlog petka Krivično veće Osnovnog suda u Vranju odredilo pritvor u trajanju do 30 dana, od jutros se brane sa slobode, posle uloženih žalbi na pritvor i odluke Višeg suda da predmet vrati na ponovno suđenje.

Policajcima Goranu Đ. (44), Ivici K. (29), Nebojši S. (43) i Saši I. (37), pripadnicima Saobraćajne policijske ispostave u Vranju i biznismenu iz Vranjske Banje Miti R. (39) u petak, 26. oktobra, određen je pritvor u trajanju do 30 dana. Protiv četvorice policajaca Policijska uprava u Vranju podnela je krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja, a protiv Mite R. za krivično delo podstrekivanje zloupotrebe službenog položaja.

Biznismen

Pušteni da se brane sa slobode | Ilustracija: foter.com

"Po predlogu Osnovnog tužilaštva u Vranju osumnjičenima je sledovao pritvor u trajanju do 30 dana, sa čime je istražni sudija Osnovnog suda izrazio neslaganje, pa je Krivično veće ovog suda odredilo pritvor u trajanju od 30 dana", izjavio je Tanjugu portparol Osnovnog suda u Vranju Srboljub Mihajlović. Pošto su osumnjičeni uložili žalbu Višem sudu na rešenje Krivičnog veća, viši sud je ukinuo prethodno rešenje i predmet vratio na ponovno sudjenje a Veće Osnovnog suda ukinulo pritvor i pustilo osumnjičene da se brane sa slobode, rekao je Mihajlović. Prethodno je portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković izjavio da su svi oni počinili krivična dela prilikom vršenja uviđaja posle saobraćajniog udesa koji se dogodio u noći između 3. i 4. oktobra ove godine, u Nemanjinoj ulici u Vranju. Lokalni mediji u Vranju, pozivajući se na svoje izvore, navode da je u tom saobraćajnom udesu osamnaestogodišnji Božidar R, sin uhapšenog Mite R. posle proslave rodjendana, u pijanom stanju, svojim džipom oborio električni stub i uništio nekoliko sanduka za prodaju sladoleda.
Mediji pišu da su policajci sa zapisnikom o udesu odugovlačili, tako da su ga sačinili tek pošto je na mesto udesa stigao biznismen Mita R. otac mladića Božidara R, koji je, kako navode vranjski mediji, uspeo da se "nagodi" sa saobraćajnim policajcima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP