Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

U JUŽNOJ AMERICI BESNI SRPSKI NARKO-RAT

Čiste se svedoci šverca droge!

Autor: E. S. | 21.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Policije južnoameričkih država ne isključuju mogućnost da su profesionalna ubistva Gorana Stavrića Kljukija (41), 6. jula ispred „Mekdonaldsa“ na periferiji Lime u Peruu, i Gorana Popovića Goksana (39), nedelju dana kasnije u Santa Kruzu u Boliviji, deo plana srpskih narko-kartela da eliminišu potencijalne svedoke šverca droge iz Južne Amerike u Evropu.

Momenat kad ubica ispaljuje hitac u Popovićevu glavu

Momenat kad ubica ispaljuje hitac u Popovićevu glavu

Interesantno je da je serija ubistava počela nakon hapšenja Darka Šarića. Stavrić je važio za čoveka od poverenja Dejana Stojanovića Keke, odbeglog vođe novobeogradskog klana, a smatra se da je ubijeni Goran Popović bio povezan sa Šarićevim saradnicima. Takođe, policija sumnja da je Popovića ubio bivši pripadnik „crvenih beretki“.


Kamere snimile trenutak ubistva!

Ubistvo Gorana Popovića zabeležeile su bezbednosne kamere internet kafea u kom se likvidacija odigrala. Na jezivom snimku vidi se kako Popović mirno sedi za stolom i kako mu ubica prilazi s leđa, ispaljuje smrtonosne hice u glavu i telo, a zatim beži.

S druge strane, Stavrić je bio hapšen u akciji brazilske policije „Niva“ 2011. godine, a sa njim su pali i Keka i Goran Nešić Ciga (44), za kojim je bila raspisana poternica Interpola. Tada je pronađeno 620 kilograma kokaina i 846.000 evra, a oni su bili osumnjičeni za međunarodno krijumčarenje kokaina.
Međutim, dve godine kasnije tamošnji istražni organi obustavili su postupak protiv Keke, uz zaključak da nema dovoljno dokaza da je učestvovao u švercu.
Kako su tada pisali mediji, Nešić je navodno Keku i Šarića uveo u poslove sa drogom, a utočište u narko-poslovima u Južnoj Americi pružio je gotovo svim opasnim kriminalcima koji su uspeli da pobegnu iz Srbije.

Goran  Stavrić

Goran Stavrić


Goran Nešić je, prema operativnim saznanjima, bio glavni magacioner južnoameričkih narko-kartela u Brazilu, kod kog su potom po robu dolazile sve organizovane kriminalne grupe sa Balkana. Osim istog snabdevača, domaći bosovi su koristili i iste teretne i turističke brodove za šverc kokaina, na kojima su kuriri prenosili kokain istovremeno i za po trojicu bosova. Nešić u kriminalnoj hijerarhiji nije bio ni iznad, niti ispod bosova poput Darka Šarića, Milete Miljanića Majka, vođe grupe „Amerika“, ili Dragoslava Kosmajca, koga je premijer Aleksandar Vučić označio kao najvećeg srpskog narko-bosa.

Nešić je u Brazilu preko supruge, koja je rođena u gradiću Bauru, stekao najpre kontakte sa brazilskim, a zatim i sa kolumbijskim i bolivijskim kartelima. Oni su mu isporučivali kokain, koji je on skladištio u primorskim gradićima, a zainteresovani su kod njega kupovali i dalje ga preko svojih kurira švercovali u Evropu. 

Ivan Savkić

Ivan Savkić


Srpski diler isporučen Rusima!


Srpski državljanin Ivan Savkić, optužen za organizovanje kanala za šverc droge velikih razmera, predat je ruskim vlastima na aerodromu u glavnom gradu Ekvadora, Kitu. Policija je utvrdila da je Savkić formirao međunarodnu kriminalnu grupu koja se bavila švercom velikih količina kokaina iz Ekvadora u Rusiju. Za šverc droge korišćeni su prekookeanski brodovi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP