Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ČOVEK JE ČOVEKU VUK

Čobanin se probudio i zakukao - ukrali mu 124 ovce, policiju strah da reaguje!

Autor: Subotica.com | 10.04.2014 - 13:27:00h | Komentara: 7

Željku Deliću iz Bajmoka, lopovi su za vikend, u toku noći, sa njegovog imanja, ukrali 61 ovcu i 63 jaganjca. On je pratio sveže tragove koje su napravili kradljivci i koji su vodili do malog sela Rančevo u somborskoj opštini, udaljenom 25 kilometara, nakon čega je obavestio policiju gde mu se nalazi ukradena stoka.

Ovce

Ukrali čobaninu celo stado | Foto: Beta Foto: Ilustracija

Međutim, iako je od krađe prošlo pet dana, nadležni organi još uvek nisu reagovali.
- Moja supruga, ja i naše troje dece, od kojih je dvoje maloletno, živimo od tih ovaca, a sada se neko poigrava sa našom sudbinom. Prvo sam kontaktirao subotičku, a posle i somborsku policiju, međutim skoro ništa konkretno nije urađeno. U Somboru mi je potvrđeno da već postoje krivične prijave protiv određenih osoba iz Rančeva, zbog sumnje da se bave krađom i preprodajom stoke i poljoprivredne mehanizacije, ali da oni ne mogu ništa da urade. To selo ima 30 kuća i u somborskoj policiji su mi rekli da oni sami ne mogu da krenu u pretres, jer u Rančevu ima oružja, te da oni za takvu akciju nemaju dovoljno policajaca – ogorčen je Bajmočanin Željko Delić.
On je dve noći sam čuvao stražu ispred ulaza u Rančevo, kako ukradena stoka ne bi bila transportovana van sela, a potom se pojavila i patrola somborske policije iz koje su mu obećali da će oni svakodnevno motriti na selo.
- Ni to mi nije nikakva uteha, jer se plašim da su lopovi već zaklali moje ovce i jaganjce i da ih prodaju na taj način. Poslednjih dana mi se javljaju ljudi iz Bezdana, Čonoplje, Alekse Šantića, pa čak i udaljenog Čelareva, koji tvrde da je i njihova stoka, ukradena prethodnih godina završavala u Rančevu, odakle joj se gubio svaki trag. Svojim očima sam video krivične prijave i zapisnike protiv meštana ovog sela, ali nikada ništa konkretno nije urađeno. Čak i da ih sada uhapse, meni to ništa ne znači, ako ne vratim moje ovce i jaganjce. Dok dobijem eventualnu odštetu na sudu, moja porodica i ja možemo umreti od gladi – dodaje ovaj Bajmočanin.
Sreća u nesreći za porodicu Delić je što kradljivci nisu, zbog pasa, uspeli da dođu do svih ovaca na njihovoj maloj farmi. U oborima je ostalo 17 ovaca i 35 jaganjaca.
- Pre šest godina smo supruga i ja ostali bez posla, pa smo kupili prve tri ovce i onda smo svaki zarađeni dinar ulagali u ovo. To nam je sve u životu. Obično spavam kod ovaca, ali te noći nisam, ne znam ni sam zašto. Mada, možda je to i bolje, jer su čobana iz Čonoplje vezali, pretukli i odveli mu ovce – zaključuje Željko Delić.
Poslednji komentari
  • saw Vreme: 10.04.2014 13:34h

    policija nije tu da hvata lopove nego da sedi u kaficu

  • 5ar Vreme: 10.04.2014 18:42h

    Muko moja! Zeljko, predstavi se kao clan neke etnicko-seksualne manjine i ima da ti vrate pod hitno!

  • vlada Vreme: 10.04.2014 22:15h

    neko se sprda sa čovekom a on sa porodicom u mukama bolje mu pomozimo nego se sprdate sa njim

  • Bratislav Vreme: 11.04.2014 08:54h

    Bruka i sramota.

  • Ceca Vreme: 11.04.2014 09:48h

    Još jedan dokaz da u Srbiji biti pošten nije nikakva vrlina, jer je ovde sve naklonjeno bagri i kriminalcima! Ovaj čovek može umreti sa sve svojom porodicom, ali policija očito neće da se meša u svoj posao.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP