Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MALVERZACIJE

Čović mora ponovo
na saslušanje zbog Kosova?

Autor: B.J. | 15.10.2012 - 22:51:00h | Komentara: 1

Bivši ministar Nebojša Čović uskoro će najverovatnije morati ponovo da da iskaz u Specijalnom tužilaštvu u sklopu istrage o malverzacijama prilikom izgradnje državnih stanova u Kosovskoj Mitrovici teškim 459 miliona dinara.

Nebojša Čović

Traže ga  u Specijalnom tužilaštvu: Nebojša Čović | Foto: Marko Metlaš

Iako je Čović u decembru prošle godine u svojstvu građanina već dao iskaz u policiji, uhapšeni predsednik FK Novi Pazar i biznismen Bojan Radovanović, koji je bio izvođač izgradnje pomenutih stanova, dobio je status svedoka saradnika, tako da će akteri ove afere ponovo odgovarati na pitanja pred istražnim organima.


Naime, policija je u novembru prošle godine Višem tužilaštvu nadležnom za Kosovsku Mitrovicu zbog sporne izgradnje ugovorene 2004. godine podnela krivičnu prijavu protiv devet osoba, među kojima su Radovanović i još sedam preduzetnika sa Kosova i funkcionera lokalnih samouprava, ali i Nebojša Čović, koji je u to vreme bio predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju.
Radovanovićeva firma „Masters“ bila je izvođač radova za izgradnju stambenih objekata u naselju Lamela u Mitrovici, ugovorenu 2004. godine, a stanovi na kraju nisu izgrađeni. Podizanjem prijave prošle godine okončan je pretkrivični postupak, a tužilaštvo od tada procenjuje da li ima elemenata za pokretanje krivičnog postupka.
Po zahtevu tužilaštva nadležnog za Mitrovicu, policija je još u decembru uzela iskaze od svih aktera o ovoj nenamenskoj potrošnji novca iz državnog budžeta. Radovanović je međutim, sredinom decembra 2011. uhapšen u akciji pripadnika Uprave kriminalističke policije zbog malverzacija sa tri kredita kod Unikredit banke teških pet miliona evra.

ALO! PRVI PISAO O SVEDOKU
SARADNIKU, BIZNISMENU SA KIM

„Alo!“ je u maju ove godine objavio da je Radovanović otpočeo pregovore sa Specijalnim tužilaštvom o dobijanju statusa svedoka saradnika kako bi mu oba predmeta bila objedinjena i prebačena u to tužilaštvo, kojem bi ponudio svoja saznanja o brojnim ljudima iz javnog života Srbije. Njegov advokat Dragan Nikolić tada nije ni demantovao ni potvrdio naša saznanja, kao ni Specijalno tužilaštvo. Sam Čović juče se nije javljao na redakciji poznati broj telefona.

Poslednji komentari
  • XXXX Vreme: 16.10.2012 14:01h

    SVUDA SE TAJ UGUZIO I U POLITIKU I U SPORT NADAM SE DA AKO OVAJ KOMENTAR PROCITAS OVDE U TOM MOMENTU CES TRULITI IZA RESETAKA I TO CETI BITI JEDINA SVETLA TACKA.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP