Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

LJUBIŠA BUHA KUKAO JUČE U SUDNICI

Čume: Bolestan sam, hoću da se branim!

Autor: I. Milićević | 14.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Suđenje Ljubiši Buhi Čumetu (50), optuženom zbog napada na suprugu Ivanu Tulović Buha (34) i dvojicu policajaca iz njenog obezbeđenja, odloženo je juče u Trećem osnovnom sudu zbog štrajka advokata. Buha je, međutim, insistirao da se pretres održi kako bi mogao da iznese odbranu, tvrdeći da mu advokati nisu potrebni.

Hteo da priča: Ljubiša Buha

Hteo da priča: Ljubiša Buha | Foto: Miloš Perić

- U pritvoru sam već tri meseca i protivim se odlaganju. Želim da govorim bez prisustva svojih advokata - kazao je Buha. Sudija mu je objasnio da je prisustvo odbrane u ovom postupku neophodno, a potom ga je upitao za zdravlje jer je primio lekarsko uverenje da Buha pati od hipertenzije.


Supružnici kratko proćaskali


Nakon što je suđenje odloženo, Buha je zatražio dozvolu da se obrati supruzi, koju nije video tri meseca. Takođe je zatražio da se pozdravi sa svojim maloletnim detetom. Par je potom razmenio nekoliko rečenica, nakon čega su stražari izveli Buhu iz sudnice i vratili ga u Centralni zatvor.

- U tom slučaju mi obezbedite advokata po službenoj dužnosti. Ne osećam se dobro, bolestan sam, imam povišen pritisak, a u pritvoru nemam adekvatnu negu.

Već sam jednom trovan i zdravlje mi je narušeno - tvrdio je Buha, kojeg je sudija pokušao da ga umiri, objašnjavajući mu da nema procesnih uslova da se pretres održi, a potom je naredno suđenje zakazao za 5. februar.


U sudnicu je juče došla i Buhina supruga Ivana sa njihovim maloletnom ćerkicom. Nju je do Palate pravde dopratilo obezbeđenje, a u zgradu je ušla na pomoćni ulaz, kako bi izbegla fotoreportere. Dok je govorio o svom narušenom zdravlju, Tulovićeva je pokušala da Buhi doda flašicu vode, ali ju je straža sprečila.
Poslednji komentari
  • misho Vreme: 14.01.2015 07:26h

    IZRUGIVANJE DRŽAVI,PRAVU I PRAVDI...normalno od strane tužioca I sudskog veća

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP