Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

LJUBIŠA BUHA ČUME SMEŠTEN U ELITNI DEO ZATVORA

Čume i Kosmajac zajedno robijaju!

Autor: Ekipa Alo! | 18.11.2014 - 07:49:00h | Komentara: 9

Ljubiša Buha Čume (50), koji je uhapšen zbog sumnje da je 8. novembra tukao svoju suprugu Ivanu Buhu (33) i napao policajaca, robija zajedno sa svojim prijateljem Dragoslavom Kosmajcem (61), koji je nedavno uhapšen zbog sumnje za višemilionsku utaju poreza, saznaje „Alo!“.

U pritvoru mesec dana: Ćelija u Okružnom zatvoru

U pritvoru mesec dana: Ćelija u Okružnom zatvoru | Foto: N. Marković

Čume je mnogo nervozan jer strahuje od zatvora, još od
kada je hapšen u akciji „Sablja“, kada je pokušao da se spali. Njegova supruga Ivana Buha neće da mu se vrati

- Čume je smešten u renoviranom delu Okružnog zatvora u Beogradu, a nedaleko od njega, u drugoj ćeliji je i Kosmajac. Pošto se tamo nalaze zbog različitih krivičnih dela, mogu i da se sretnu prilikom zatvorske šetnje ili u prostorijama za posete. Međutim, verovatno će se nastojati da do toga ne dođe - kaže naš izvor blizak istrazi.


Plaši se zatvora kao đavo krsta: Ljubiša Buha

Plaši se zatvora kao đavo krsta: Ljubiša Buha | Foto: D. Milenković

Kako „Alo!“ saznaje, Čume je veoma nervozan jer se strašno plaši zatvora, u kojem je neko vreme bio i tokom 2003, kada je uhapšen u akciji „Sablja“.


Supruga Ivana Buha mu ne oprašta batine

Supruga Ivana Buha mu ne oprašta batine | Foto: M. Perić

- Tada je pokušao i da se spali ćebetom u ćeliji - dodaje naš sagovornik.
Buha je na saslušanju kod tužioca poricao da je tukao suprugu, koja ga je napustila pre četiri meseca i otišla da živi kod svoje majke u porodični stan u Višnjičkoj banji.


- On je tužiocu rekao da njegova žena bolesna osoba i da je ona prva započela svađu. Inače, Buha se ranije poverio prijateljima da žali suprugu zbog retkog, hormonalnog poremećaja koji je dobila posle porođaja i da ne želi da se razvede od nje. Pričao je da su išli u inostranstvo kako bi pronašli lek za to. Žalio se i da ne zna šta da radi sa njom. Međutim, njegova supruga Ivana ga je napustila kako bi se on opametio. Svakodnevno je dolazila u Surčin da izvede njihovu šestogodišnju ćerkicu iz školice, ali nikad nije htela da tamo prespava. Ona je bila ludo zaljubljena u njega i govorila je da sa njim nije zbog njegovih para. Iako ga je napustila, on je ipak finansirao i bio sa njom u korektnim odnosima zbog deteta - kaže izvor „Alo“.

Dragoslav Kosmajac

Dragoslav Kosmajac

Naš izvor dodaje da Ivana Buha i dalje dolazi u pratnji policijskog obezbeđenja u Surčin, te da po danu boravi sa ćerkicom u Čumetovoj kući. Ivana Buha je četvrta Buhina supruga, a venčali su 2010. godine.

Izgubio status zaštićenog svedoka
Prvog srpskog svedoka saradnika Ljubišu Buhu Čumeta više ne obezbeđuje policija, jer je procenjeno da za tim nema više potrebe. To je potvrdio juče i ministar policije Nebojša Stefanović, koji je izjavio da Buha trenutno nije u programu zaštite svedoka. Ministar je naveo da vođa nekadašnjeg kriminalnog surčinskog klana, koji je bio svedok saradnik u postupku protiv zemunskog klana, nije imao status zaštićenog svedoka, već samo status svedoka saradnika.


- Danas, Ljubiša Buha nema ni status svedoka saradnika ni zaštićenog svedoka - istakao je Stefanović.


- Za desetak ili 12 ljudi već su ukinute mere obezbeđenja, jer su bezbednosne provere pokazale da oni nisu ugroženi. Niko ne može taj status da koristi paradno. Nove provere su u toku i samo oni za koje postoji opasnost po njihovu bezbednost biće stavljeni pod policijsku zaštitu - rekao je Stefanović.

Nema policijsku zaštitu
Čumetu je smanjeno obezbeđenje posle prolećnih poplava u Srbiji, pa ga je, umesto 15 policajaca koji su ga obezbeđivali, čuvalo njih nekoliko.
- Imao je petoricu ili šestoricu policajaca, ali i još dva pripadnika ličnog obezbeđenja - kaže naš izvor.

Poslednji komentari
  • asd Vreme: 18.11.2014 10:52h

    Ne razumem, ...njemu ukinuli policijsko obezbeđenje a njegovoj ženi nisu?! Pa, šta će njegovoj ženi policijsko obezbeđenje?! Nije ona svedok saradnik,,,,ili policija treba da je obezbeđuje od svedoka saradnika?! E, što bi reko naš narod,......lud zbunjenog!

  • Sasa M. Vreme: 18.11.2014 11:47h

    A po kom osnovu njegova zena ima policisko obezbedjenje?

  • Kurjak Vreme: 18.11.2014 13:03h

    Fora ...Tetku su stavili tu da proba da isisa sto vise od Jataganca..-vec vidjeno...Sega -mega -capo pokusava da kopira velike poteze ax-sluzbe ali to je samo kopija-ko i d

  • Silvija Vreme: 18.11.2014 13:08h

    Strasno zaista! Bolest ne bira :(

  • Silvija Vreme: 18.11.2014 13:08h

    Strasno zaista! Bolest ne bira :(

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP