Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OSEĆA SE UGROŽENO

Čume: Poplave mi „odnele” obezbeđenje

Autor: Ekipa Alo! | 30.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ljubiša Buha Čume, prvi srpski svedok saradnik, juče se nije pojavio u Prvom osnovnom sudu, gde mu se sudi za prebijanje supruge Ivane Tulović Buhe, jer se ne oseća bezbedno, budući da nema policijsko obezbeđenje, koje je otišlo da pomaže ugroženim u poplavama.

Izbegao suđenje

Izbegao suđenje | Foto: Aleksandar Stanković

Njegov advokat Dušan Vasović izjavio je da je Čume dozvolio momcima iz policijskog obezbeđenja da ga napuste, kako bi se uključili u pomoć ugroženim osobama i područjima.


- Obezbeđenje mu do danas nije vraćeno i zbog toga on ne izlazi iz kuće. Kaže da se oseća nesigurno i da je to osnovni razlog zbog koga on nije došao danas na suđenje, na koje se uredno odazivao - rekao je advokat.

Kako „Alo!“ nezvanično saznaje, tačno je da su pripadnici obezbeđenja svedoka saradnika išli i pomagali ugroženima, ali tek kada završe smenu, tako da Čume nikada nije ostajao nezaštićen.

- Po zakonu svedok saradnik mora biti pokriven obezbeđenjem 24 časa. Tako je bilo i sada. On je imao obezbeđenje koje je išlo pre smene ili posle smene da pomaže u saniranju poplava - saznaje „Alo!“.
Takođe, juče u sudnici se nije pojavila ni pretučena Buhina supruga Ivana Tulović Buha.

- Ona nije htela da dođe na suđenje jer njen suprug nije hteo da se odazove zbog bezbednosti. Ona mi je rekla da se samim tim i ona ne oseća sigurno - naveo je Vasović.

Sudija Ana Trifunović je sa po 100.000 dinara kaznila svedoke, Dušana Đorđevića i Neđeljka Vasiljevića, koji se nisu odazvali pozivu suda.
Tužilaštvo Čumeta tereti da je u februaru 2011. godine išamarao suprugu Ivanu.

Pravda za  Gorsku  službu

Pravda za Gorsku službu | Foto: A. Stanković

Svi pomažu, pa i Mišić

Uroš Mišić, jedan od poznatijih navijača Crvene zvezde, takođe je izbegao suđenje u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, jer navodno učestvuje u akcijama Gorske službe spasavanja u Obrenovcu. Ipak, Mirjana Perić, portparol Gorske službe spasavanja, izjavila je da to nije tačno. Mišiću se sudi zbog optužbi za tuču sa američkim marincima u klubu „Plastik“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP